Κρήτη

Αστυνομικά

Λασίθι

Ηράκλειο: Βαριές "καμπάνες" για τους δουλέμπορους της Ιεράπετρας

Βαριές καμπάνες επεφύλασσε την Πέμπτη (4/9) το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Ηρακλείου στους τέσσερις άνδρες τουρκικής και συριακής εθνικότητας, οι οποίοι πέρυσι τον Ιούλιο παρέλαβαν από τα παράλια της Τουρκίας 138 μετανάστες και προσπάθησαν να τους μεταφέρουν στην Ιεράπετρα.

Η Εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή και των τεσσάρων ανδρών, ωστόσο πρότεινε τη μετατροπή  της κατηγορίας από μεταφορά σε απόπειρα μεταφοράς υπηκόων τρίτης χώρας από το εξωτερικό, πρόταση την οποία υιοθέτησε τελικά η Έδρα.

Το Δικαστήριο επέβαλε στον 42χρονο κυβερνήτη και τον  31χρονο συγκυβερνήτη του σκάφους ποινή κάθειρξης 5 ετών -στον καθένα- για κάθε μετανάστη που μετέφεραν, με το ύψος της συνολικής ποινής να ανέρχεται τελικά στα 142 χρόνια και δύο μήνες.

Ωστόσο, η ποινή η οποία θα εκτίσουν είναι 25 έτη.

Τώρα, όσον αφορά στα υπόλοιπα δύο μέλη του πληρώματος, ηλικίας 48 και 25 ετών, το Δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών για κάθε μετανάστη.

Η συνολική ποινή που τους επιβλήθηκε ανέρχεται στα 140 έτη και δύο μήνες, από την οποία θα εκτίσουν 10 έτη και 2 μήνες.

Σημειώνεται, τέλος, ότι κατά τις απολογίες τους, μόνο ο 42χρονος Τούρκος παραδέχθηκε ότι ήταν ο καπετάνιος του σκάφους που μετέφερε τους μετανάστες, με τους συγκατηγορούμενούς του να αρνούνται τις κατηγορίες.

Ν.Α.

Κρήτη

Ηράκλειο

Εσπευσμένα στο Βενιζέλειο διασωληνωμένος άνδρας

αεροδιακομιδή ΕΚΑΒ

Αερογέφυρα ζωής προκειμένου να σωθεί ένας άνδρας στήθηκε τα ξημερώματα ανάμεσα σε Σαντορίνη και Ηράκλειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετώπιζε ένας 76χρονος άνδρας, ανάγκασε τους γιατρούς στο νοσοκομείο της Σαντορίνης να τον διασωληνώσουν όμως για περαιτέρω ιατρική φροντίδα κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του σε νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Η αεροδιακομιδή ολοκληρώθηκε στις 05.30 το πρωί με τον 76χρονο να μεταφέρεται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο. 

 

Διαβάστε επίσης:

Αρκαλοχώρι: Μπαίνουν στους οικίσκους οι πρώτοι σεισμόπληκτοι - Έρχεται η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ηράκλειο: Η καλή μέρα για τους δύο... φάνηκε από νωρίς το πρωί

ESPA BANNER