Κρήτη

Αστυνομικά

Ηράκλειο

Στο εδώλιο ο πρώην ταμίας του δήμου Βιάννου για την υπεξαίρεση "μαμούθ"

Στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο, φτάνει αύριο η υπόθεση της υπεξαίρεσης δεκάδων χιλιάδων ευρώ από τα ταμεία του Δήμου Βιάννου.

Στο εδώλιο θα καθίσει  ένας 57χρονος –σήμερα-, πρώην δημοτικός ταμίας, ο οποίος κατηγορείται ότι από τον Ιούνιο του 2009 έως τον Ιούλιο του 2010 υπεξαίρεσε χρηματικό ποσό μεγαλύτερο των 165.000 ευρώ.

Ειδικότερα, ο 57χρονος βαρύνεται -σε βαθμό κακουργήματος- με την κατηγορία της «υπεξαίρεσης στην υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση, το αντικείμενο της οποίας έχει συνολική αξία μεγαλύτερη των 73.000 ευρώ, στρεφόμενη σε βάρος ΟΤΑ από την οποία πράξη που πέτυχε ο δράστης και η ζημία που προξενήθηκε υπερβαίνει συνολικά το ποσό των 150.000 ευρώ».

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι ο κατηγορούμενος έχει επιστρέψει μεγάλο μέρος του χρηματικού ποσού, ενώ η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης έχει ήδη αναβληθεί τρεις φορές.

Νικόλας Αγγελίνος

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο 44χρονη μετά τον εμβολιασμό της με Astrazeneca

Βενιζέλειο

Στην Αιματολογική Κλινική του Βενιζελείου Νοσοκομείου νοσηλεύεται μία 44χρονη γυναίκα, μετά τον εμβολιασμό της κατά του κορωνοίού, με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Πρόκειται για ένα ακόμα περιστατικό που θορυβεί τις υγειονομικές αρχές του τόπου, μετά την περίπτωση του 35χρονου από την Ιεράπετρα.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο Ράδιο Κρήτη και το ekriti.gr ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Βενιζελείου, Χάρης Λυδάκης, "η γυναίκα εμβολιάστηκε πριν από περίπου 13 ημέρες και λίγο μετά άρχισε να εμφανίζει ήπια συμπτώματα. Στο Βενιζέλειο νοσηλεύεται από την περασμένη Τετάρτη".
Όπως λέει ο κ. Λυδάκης, η γυναίκα εμφάνισε θρομβοπενία με μία πιθανότητα θρόμβωσης και διαταραχής στην πηκτικότητα του αίματος.

Σύμφωνα με τον κ. Λυδάκη, η περίπτωση της 44χρονης, ελέγχεται και παρακολουθείται στενά προκειμένου να διαπιστωθεί εάν συνδέεται με το εμβόλιο της Astrazeneca.

 

Διαβάστε επίσης:

Έκκληση από Κρητικό: Βοηθήστε να βρεθεί ο οδηγός που με χτύπησε (φωτο)

Κρήτη: Συναγερμός για 23χρονο που ήπιε ποντικοφάρμακο