Κρήτη

Αστυνομικά

Ηράκλειο

Κικίλιας: Η ΕΛ.ΑΣ. να δώσει ώθηση στην Κρήτη και τον Τουρισμό της (φωτογραφίες)

Δύο ήταν οι βασικές προτεραιότητες -όσον αφορά στην Κρήτη- που έθεσε ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, με δηλώσεις που έκανε στο περιθώριο της επίσκεψής του στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου.

Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι η ΕΛ.ΑΣ. πρέπει να δώσει ώθηση στον τουριστικό τομέα της Κρήτης, μέσω της εξασφάλισης της ασφαλούς διαμονής στο νησί των Ελλήνων και ξένων επισκεπτών.

Όπως έκανε μάλιστα γνωστό, η κυβέρνηση αναμένεται να προχωρήσει σε βελτιωτική νομοθετική ρύθμιση, με σκοπό την όσο το δυνατόν συντομότερη λύση στο πρόβλημα που δημιουργεί η κυκλοφορία των τετράτροχων οχημάτων ("γουρούνες") στα Μάλια και τη Χερσόνησο.

"Όπως όταν εμείς επισκεπτόμαστε μια χώρα του εξωτερικού, σεβόμαστε τους νόμους και τον πολιτισμό της, έτσι πρέπει και οι τουρίστες που έρχονται στην Κρήτη να σέβονται τον τόπο μας" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

Ωστόσο, ο υπουργός παραδέχτηκε ότι τα συγκεκριμένα προβλήματα που αναπτύχθηκαν στις εν λόγω περιοχές, προκλήθηκαν εν μέρει και με την ανοχή των ντόπιων κατοίκων και επιχειρηματιών και -ενδεχομένως- και της αστυνομίας και των ντόπιων βουλευτών.

Η δεύτερη προτεραιότητα που έθεσε ο Υπουργός είναι η ενδελεχής ανάλυση των ιδιαιτεροτήτων που έχει ως νησί η Κρήτη, προκειμένου να βελτιωθεί το επίπεδο παροχής των αστυνομικών υπηρεσιών προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Για παράδειγμα, όσον αφορά το θέμα της συγχώνευσης ή μη αστυνομικών τμημάτων του νησιού, ο κ. Κικίλιας επεσήμανε ότι "η Αστυνομία δεν μπορεί να πορευθεί με ένα "τυφλό"  σχέδιο".

Ανέφερε συγκεκριμένα, ότι υπάρχουν περιοχές της Κρήτης που χρειάζεται να γίνουν συγχωνεύσεις ώστε οι αστυνομικοί να "μην κάθονται στο τμήμα και να βγαίνουν έξω, γιατί έξω χρειάζονται", ενώ υπάρχουν και περιοχές όπου όντως πρέπει να δημιουργηθούν αστυνομικά τμήματα.

"Η ΕΛ.ΑΣ. διαθέτει 55.000 αστυνομικούς. Ένας αριθμός που δεν τον λές μικρό. Πρέπει λοιπόν να καταφέρουμε να κατανείμουμε σωστά το έμψυχο δυναμικό της Αστυνομίας και όχι να προβαίνουμε σε σπασμωδικές κινήσεις.

Η οικονομική κρίση μας δίνει την ευκαιρία να επικρατήσει επιτέλους η λογική στον τρόπο που σκεφτόμαστε και πράττουμε" πρόσθεσε ο κ. Κικίλιας, ο οποίος ανέφερε ακόμη ότι πρέπει η Αστυνομία και οι πολίτες να έρθουν ακόμη πιο κοντά.

Σημειώνεται ότι στο περιθώριο της επίσκεψής του στο Αστυνομικό Μέγαρο, ο α κ. Κικίλιας συνομίλησε και με συνδικαλιστές αστυνομικούς, οι οποίοι έθεσαν επί τάπητος προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως είναι η δημιουργία λέσχης σίτισης.

Σειρά συναντήσεων από το πρωί

Νωρίς το πρωί της Τρίτης (12/8) ο υπουργός επισκέφθηκε τη Λότζια, όπου συναντήθηκε με το δήμαρχο Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη.

Ο κ. Κικίλιας συναντήθηκε και με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο, ο οποίος μάλιστα δώρισε στον υπουργό μια εικόνα του πολιούχου του Ηρακλείου, Αγίου Μηνά.

Στη συνέχεια, ο υπουργός είχε συνάντηση και με τον γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, κ. Ροκαδάκη, αλλά και με στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου.

Σημειώνεται ότι ο Υπουργός είχε συνάντηση και με το νέο Δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό.

Στο περιθώριο των συναντήσεών του κ. Κικίλια, εκπρόσωποι των πρώην δημοτικών αστυνομικών του Δήμου Ηρακλείου που απορροφήθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ., έδωσαν στον Υπουργό υπόμνημα με στόχο την ενημέρωσή του για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Τον Υπουργό συνόδεψαν σήμερα τόσο ο γενικός περιφερειακός διευθυντής Τάξης Κρητης κ. Καραμαλάκης, όσο και ο περιφερειακός διευθυντής Ασφάλειας Κρήτης κ. Σκανδαλάκης, καθώς και o Eυρωβουλευτής της ΝΔ κ. Κεφαλογιάννης και οι βουλευτές Ηρακλείου της ΝΔ, κ.κ.Σενετάκης,  και Αυγενάκης.

Ο κ. Κικίλιας μετέβη οδικώς αργά το μεσημέρι της Τρίτης στο Λασίθι, όπου θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Κουνενάκη, με το νέο δήμαρχο της πόλης κ. Ζερβό, καθώς και με στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - 28η Οκτωβρίου: Με υπερηφάνεια η παρέλαση (φωτογραφίες)

παρέλαση στο Ηράκλειο

Υπερηφάνεια σήμερα στο Ηράκλειο, στη παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου, με την οποία κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την εθνική μας επέτειο.

Μετά από δύο χρόνια εξαιτίας του κορωνοϊού, μαθητές και τμήματα στρατού επέστρεψαν, στο πλαίσιο των καθειρωμένων εκδηλώσεων.

 

 

 

 

 

 

Επιβλητική ήταν η παρέλαση τμημάτων στρατού

 

 

 

 

 

 

Ο καιρός, παρά τις προβλέψεις των μετεωρολόγων δεν χάλασε τις εκδηλώσεις και η παρέλαση πραγματοποιήθηκε κανονικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη (φωτο)

Η 5η Μεραρχία Κρητών στο Αλβανικό μέτωπο (φωτογραφίες)

ESPA BANNER