Κρήτη

Αστυνομικά

Ηράκλειο

Αναβλήθηκε η δίκη για την απαγωγή του καθηγητή Πανεπιστημίου

Για τις 2 Μαρτίου του 2015 αναβλήθηκε τελικά η εκδίκαση της υπόθεσης του Λασιθιώτη καθηγητή του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, τον Αύγουστο του 2010.

Η δίκη αναβλήθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ηρακλείου εξαιτίας ασθένειας ενός εκ των κατηγορουμένων.

Η απαγωγή του καθηγητή σχετίζεται άμεσα με μια άλλη υπόθεση: Την εξαφάνιση της 20χρονης Αγγελικής Σταυρουλάκη, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν τον Φλεβάρη του 2010 από το χωριό Ασή Γωνιά των Χανίων.

Η κοπέλα δεν βρέθηκε ποτέ, ωστόσο οι συγγενείς της στην προσπάθειά τους να φτάσουν τότε με κάθε τρόπο στον εντοπισμό της, στράφηκαν προς τον καθηγητή, με τον οποίο η 20χρονη διατηρούσε φιλικές σχέσεις.

Ο τελευταίος διαβεβαίωσε τους συγγενείς ότι δεν γνώριζε τίποτα σχετικό με την εξαφάνιση της Σταυρουλάκη κάτι το οποίο δεν φαίνεται να τους έπεισε.

Απαγωγή και ομηρεία

Ο καθηγητής είχε απαχθεί από τον αδερφό της αγνοούμενης κοπέλας και έναν φίλο του, από τον Κουτσουρά της Ιεράπετρας όπου παραθέριζε και είχε οδηγηθεί αρχικά στις Στάβιες και στη συνέχεια στη Βαγιωνιά, όπου κρατούνταν όμηρος για συνολικά έξι ημέρες.

Κατά τη διάρκεια της εξαήμερης ομηρείας του, ο 50χρονος δεχόταν από τους απαγωγείς του χτυπήματα στα χέρια, τα πόδια, την κοιλιά και την πλάτη, ενώ οι τελευταίοι δεν δίσταζαν να πυροβολούν στον αέρα με το πιστόλι τους και στη συνέχεια να το βάζουν στον κρόταφο του καθηγητή απειλώντας τον ότι θα τον σκοτώσουν.

Χαρακτηριστικό της απόγνωσης, στην οποία είχε περιέλθει ο καθηγητής, είναι το γεγονός ότι επιχείρησε –ευτυχώς χωρίς επιτυχία- να αυτοκτονήσει!

Την έκτη ημέρα της ομηρείας του, οι απαγωγείς αποφάσισαν να τον απελευθερώσουν, καθώς και να παραδοθούν οι ίδιοι.

Σημειώνεται ότι εκτός από τους δύο βασικούς κατηγορούμενους, στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ηρακλείου θα καθίσουν τέσσερα ακόμη άτομα τα οποία κατηγορούνται για συνδρομή σε απαγωγή.  

Άξιον αναφοράς είναι το γεγονός ότι ο καθηγητής ζήτησε από τη Δικαιοσύνη να μην διωχθούν ποινικά οι κατηγορούμενοι, καθώς «καταλαβαίνει τον πόνο τους» για την εξαφάνιση της Σταυρουλάκη, τα ίχνη της οποίας αγνοούνται μέχρι σήμερα.

Κρήτη

Κρήτη - Κορωνοϊός: Νέα κρούσματα μετάλλαξης εντοπίστηκαν στο νησί

κορωνοϊός DNA εργαστήριο έρευνα

Περίπου δέκα νέα κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης του κορωνοϊού, ανιχνεύτηκαν στη χώρα μας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV.

Τα κρούσματα εντοπίζονται στην Αττική, τα περισσότερα όμως στην Κρήτη.

Στην Κρήτη είχαν ανακοινωθεί επίσημα 8 κρούσματα, πριν από λίγες ημέρες, ενώ το σύνολο των κρουσμάτων μετάλλαξης σε όλη τη χώρα είναι 59, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα.

 

Υπενθυμίζουμε ότι το πρώτο μεταλλαγμένο κρούσμα που ανιχνεύτηκε ηταν μία γυναίκα στο Ηράκλειο,  στις 19 Ιανουαρίου, η οποία δεν είχε ιστορικό ταξιδιού. 

Επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ αναμένεται να εκδοθεί το απόγευμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ήξερες ότι το Κουφονήσι δεν είναι μόνο στις Κυκλάδες;

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Πλήθος κόσμου στο δρόμο παρά την απαγόρευση (βίντεο)

ΠΟΥ - κορωνοϊός: Είναι πολύ νωρίς για χαλάρωση των lockdown στην Ευρώπη