Κρήτη

Αγροτικά

Ως τις 20 Φεβρουαρίου οι διορθώσεις λαθών στην ΕΑΣΗ- Αθρόα η προσέλευση

Συνεχίζονται για 5η ημέρα οι διορθώσεις λαθών στις εγκαταστάσεις της ΕΑΣΗ ,όπου παρατηρείται αθρόα προσέλευση δικαιούχων οι οποίοι δεν κατάφεραν να πάρουν το σύνολο των χρημάτων που δικαιούνταν από την ενιαία ενίσχυση.

Εκτιμάται πως ήδη έχουν περάσει από εκεί για διορθώσεις 800 άτομα, με το μέσο όρο του χρόνου που απαιτείται για την κάθε περίπτωση ξεχωριστά να κινείται μεταξύ μισής και μίας ώρας .

Σύμφωνα με τον αρμόδιο διευθυντή της ΕΑΣΗ Μανόλη Γαρεφαλάκη, από τον ΟΠΕΚΕΠΕ τους έχουν πει πως το σύστημα θα είναι ανοικτό για διορθώσεις ως τις 20 Φεβρουαρίου.

Καλού κακού όμως  θα πρέπει όσοι έχουν εκκρεμότητες να τις τακτοποιήσουν το συντομότερο δυνατό αφού ποτέ δεν ξέρει κανείς αν προκύψει κάποιο πρόβλημα ή αλλάξει ο προγραμματισμός και απομείνουν άτομα χωρίς να διορθώσεις.

Να σημειώσουμε πάντως πως το σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ για τις νέες ενεργοποιήσεις του 2015 δεν έχει ανοίξει ακόμα και είναι άγνωστο πότε αυτό θα συμβεί.

Η καταληκτική ημερομηνία για τις καινούργιες ενεργοποιήσεις είναι η 15η Μαΐου κι αν σκεφτεί κανείς πως τα προηγούμενα χρόνια είχαμε άνοιγμα του συστήματος στις 20 Απριλίου ή και αρχές Μαΐου τότε γίνεται κατανοητό πως ακόμα τα στελέχη των πιστοποιημένων φορέων που έχουν αναλάβει τη διαδικασία των ενεργοποιήσεων δεν ανησυχούν.

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Πρώτη Προβολή του ντοκιμαντέρ για τον Καπετάν Σατανά στην Κρήτη

Αντωνης Γρηγορακης καπεταν σατανας

Η πρώτη δημόσια προβολή του ντοκιμαντέρ «Kρουσώνας: Στα Χνάρια του Καπετάν Σατανά» στην Κρήτη, μετά την φεστιβαλική πρεμιέρα στο 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Αυγούστου στις 21:00 στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο Βηθλεέμ στο Ηράκλειο.

Λόγω της περιορισμένης χωρητικότητας των θερινών κινηματογράφων,  παρακαλούμε τους κινηματογραφόφιλους για την έγκαιρη προσέλευσή τους, διότι θα τηρηθούν όλα τα επιβαλλόμενα για την προστασία της δημόσιας ζωής μέτρα.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη με απαραίτητη πρόσκληση εισόδου. Περιορισμένος αριθμός δωρεάν προσκλήσεων θα διατεθεί στην είσοδο του Κινηματογράφου Βηθλεέμ μια ώρα πριν από την προβολή.

Δεύτερη προβολή:

Λόγω των περιορισμένων θέσεων θα πραγματοποιηθεί και δεύτερη προβολή του ντοκιμαντέρ «Kρουσώνας: Στα Χνάρια του Καπετάν Σατανά» στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο Βηθλεέμ, η ημερομηνία της οποίας θα ανακοινωθεί σύντομα.

Την εκδήλωση διοργανώνουν η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Hρακλείου,

η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Ηρακλείου και η Cyclos Film.

Tο Ντοκιμαντέρ

Το ντοκιμαντέρ – παραγωγής 2021 – αναφέρεται στην προσωπικότητα και την δράση του αρχηγού της ανταρτικής ομάδας «Σατανά», Αντωνίου Γρηγοράκη. Ένα πολυεπίπεδο κινηματογραφικό «πορτρέτο» του ίδιου και ανθρώπων που στελέχωσαν την αντιστασιακή του ομάδα, ρίχνουν φως στην πολυτάραχη εποχή που έζησε.

Λίγα λόγια για την ταινία

Η ιστορία ενός λαού δεν είναι μόνο η επική. Η ιστορία που γεννιέται από τις μικροϊστορίες των ανθρώπων είναι εκείνη που τελικά δημιουργεί τα μεγάλα γεγονότα. Τα βουνά του Κρουσώνα, στις ανατολικές παρειές του Ψηλορείτη, υπήρξαν η μάνα τροφός των ανταρτών της Ομάδας Σατανά. Ήταν εκείνοι που δεν δίστασαν να αγωνιστούν για αυτό που υπαγόρευε η συνείδησή τους. Ποιές ήταν αυτές οι πύρινες ψυχές του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου που επισφράγισαν με την δράση τους την παρουσία τους στον τόπο; Ποιος ήταν ο Καπετάν Σατανάς, και πόση φωτιά να είχε στην ψυχή για να τα βάλει με τους δαίμονες;

Σκηνοθεσία | Βίκη Αρβελάκη

Αρχισυνταξία - Σενάριο | Κατερίνα Μπικάκη

Eπιστημονική Ομάδα | Κωνσταντίνος Ε. Μαμαλάκης - Γιώργος Α. Τζωράκης

Έρευνα | Κατερίνα Μπικάκη - Νίκος Παρασκευάς - Κωνσταντίνος Ε. Μαμαλάκης - Γιώργος Α. Τζωράκης

Διευθυντής Φωτογραφίας | Μιχάλης Μπούχλης

Μοντάζ | Μιχάλης Μπούχλης

Μουσική | Γιώργης Μανωλάκης

Μίξη Ήχου | Teemu Takalo

Μετάφραση - Υποτιτλισμός | Αδάμ Αρβελάκης

Παραγωγή | Cyclos Film

Συμπαραγωγή | Κέντρο Πολιτισμού Κρήτης

Mε την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών «Αντώνης Γρηγοράκης»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«ΘΑΛΑΤΤΑ - ΘΑΛΑΤΤΑ»: Το 4ο podcast της «Επιτροπής Ελλάδα 2021» με τον Διονύση Σαββόπουλο

«Καθαρό Μαλεβίζι χωρίς εξαρτήσεις»: Εκδήλωση του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη

«120 μέρες στα Σόδομα»: 4,55 εκατ. ευρώ για τον χειρόγραφο του Μαρκήσιου ντε Σαντ