Κρήτη

Αγροτικά

Στο πλευρό των αγροτών οι Δήμοι της Κρήτης

αγρότες

O Δήμος Βιάννου για μια ακόμη φορά, στηρίζει τις κινητοποιήσεις των αγροτών και βρίσκεται κοντά τους, στην προσπάθεια που κάνουν για την επίλυση των  δίκαιων αιτημάτων τους. Στα πλαίσια της κινητοποίησης των αγροτών της Κρήτης την 29/10/2015 η  Δημοτική Αρχή Βιάννου  αποφάσισε να προχωρήσει σε κλείσιμο των Δημοτικών Υπηρεσιών από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου, καλώντας παράλληλα όλους τους Φορείς και τους Συλλόγους του Δήμου να  συμμετάσχουν   στο Παγκρήτιο αγροτικό  συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί εκείνη την μέρα.    
Έχουμε απόλυτη υποχρέωση να στηρίξουμε με κάθε τρόπο και μέσο τις διεκδικήσεις των αγροτών αφού ο Δήμος μας είναι καθαρά αγροτικός,  η τοπική του οικονομία  στηρίζεται στον πρωτογενή τομέα και κάθε επιπλών μέτρο που λαμβάνεται πλήττει  άμεσα τους αγρότες μας και τις οικογένειες τους, δήλωσε ο Δήμαρχος Βιάννου, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.                           

Στο πλευρό ωστόσο των αγροτών βρίσκεται και η Δημοτική Αρχή Μινώα Πεδιάδας, εκφράζοντας τη στήριξή της στον αγώνα και θεωρεί άδικα και αναποτελεσματικά τα νέα μέτρα που προωθεί η Κυβέρνηση.
Συμμετέχει και στηρίζει τις κινητοποιήσεις των αγροτών όπως άλλωστε και στο παρελθόν έχει πράξει και θα συνεχίζει να πράττει. 
Για το σκοπό αυτό, αποφασίζει το κλείσιμο των Υπηρεσιών του Δήμου , την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015 από τις 12:00 μ.μ., ώστε να μπορέσουν οι υπάλληλοι να συμμετέχουν στο προγραμματισμένο Παγκρήτιο Συλλαλητήριο των αγροτών, στο Ηράκλειο. 
Καλούμε τους δημότες του Δήμου μας,  να συμμετέχουν και να στηρίξουν τον δίκαιο αγώνα των αγροτών, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση. 

Δήμος Χερσονήσου

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε:

Εν όψει του παγκρήτιου συλλαλητηρίου των αγροτών που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015 στο Ηράκλειο, με αφορμή τα μέτρα της κυβέρνησης για τον αγροτικό τομέα, η Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο Χερσονήσου εκφράζουν:
1. Την υποστήριξή τους στον αγώνα των αγροτών θεωρώντας ότι υπηρετούν ένα τομέα που αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης της χώρας μας. Εκφράζουμε απόλυτα τη στήριξή μας σε αυτή την τόσο πολύπαθη ομάδα, ώστε οι κινητοποιήσεις τους να επιτρέψουν στους ίδιους και σε ολόκληρη την κοινωνία να ξεφύγει από τα μνημόνια.
2. Συμπαραστεκόμαστε στα αιτήματα του αγροτικού κόσμου, στηρίζουμε τον αγώνα τους και ευχόμαστε να δοθεί εκείνη η λύση που θα ενισχύει τη θέση τους και θα συμβάλλει στην αναπτυξιακή προοπτική του τόπου μας. 

Δήμος Μαλεβιζίου:

Την υποστήριξή της στον αγώνα των αγροτών εκφράζει η Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου.

Για τον σκοπό αποφασίστηκε η συμμετοχή του Δήμου Μαλεβιζίου στην κινητοποίηση των αγροτικών φορέων της Κρήτης, με κλείσιμο των Δημοτικών υπηρεσιών την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου στις 11:00, για να μπορέσουν να συμμετάσχουν οι δημοτικοί υπάλληλοι στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στο Παγκρήτιο στάδιο.

Ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Ο Δήμος Μαλεβιζίου, ένας Δήμος με έντονα ανεπτυγμένο το αγροτικό στοιχείο, δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχος σε αυτή την προσπάθεια των αγροτών μας. Ο πρωτογενής τομέας παραγωγής αποτελεί μια από τις ελάχιστες διεξόδους από την κρίση που μας ταλανίζει και πιστεύουμε πώς πρέπει να στηριχτεί απ’ όλους και με κάθε διαθέσιμο μέσο. Ως Δημοτική Αρχή, συμπαραστεκόμαστε στα δίκαια αιτήματα του αγροτικού κόσμου, στηρίζουμε τον αγώνα τους κάθε ειρηνική κινητοποίηση που αποσκοπεί στην ενημέρωση των πολιτών και ευχόμαστε να δοθεί μια δίκαιη λύση που θα ενισχύει την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου μας».

Δήμος Ιεράπετρας: 

Με αφορμή το παγκρήτιο συλλαλητήριο των αγροτών την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015, ο Αντιδήμαρχος Αγροτικών Θεμάτων, κ. Ανδρέας Παπαδοπετράκης σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Αγροτικών Θεμάτων του Δήμου Ιεράπετρας, κ. Μανώλη Βρυγιωνάκη με επιστολή τους απηύθυναν ανοικτό κάλεσμα στους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Ιεράπετρας για ενημέρωση και συμμετοχή των κατοίκων, αλλά και των συλλόγων και των συνεταιρισμών κάθε περιοχής στην μεγάλη παγκρήτια κινητοποίηση. 

Χαρακτηριστικά, όπως αναφέρουν στην επιστολή «Εν όψει του παγκρήτιου συλλαλητηρίου των αγροτών που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015  στο Ηράκλειο, για την κινητοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερου κόσμου στη μαζική αντίδραση ενάντια στα μέτρα που αποτελούν ταφόπλακα για τον πρωτογενή τομέα και ειδικά για τους αγροτικούς δήμους, όπως η Ιεράπετρα η δική σας ενεργή συμμετοχή κρίνεται σημαντική. 
Στο πλαίσιο αυτό παρακαλούμε για ενημέρωση των κατοίκων της κάθε Τοπικής Κοινότητας και προτροπή για συμμετοχή στο συλλαλητήριο, ενημέρωση των Αγροτικών Συνεταιρισμών & Πολιτιστικών Συλλόγων κάθε Τοπικής Κοινότητας, καθώς επίσης και θυροκόλληση ανακοίνωσης στα κοινοτικά καταστήματα & καφενεία των χωριών. 
Σας γνωρίζουμε επίσης ότι ο Δήμος Ιεράπετρας θα διαθέσει λεωφορεία τα οποία θα αναχωρήσουν για το Ηράκλειο την Πέμπτη το πρωί από την Πλατεία Κανουπάκη έξω από το Δημαρχείο. 

Δήμος Αρχανών - Αστερουσίων:
Ο Δήμος    Αρχανών  - Αστερουσίων  στηρίζοντας τα δίκαια  αιτήματα των  αγροτών, θέλοντας να ενισχύσει τον αγώνα τους, ανακοινώνει την αναστολή λειτουργίας των υπηρεσιών  του την  Πέμπτη  29/10/2015 , από τις 12:00 το μεσημέρι  έως το πέρας του ωραρίου λειτουργίας τους.
 
Στα πλαίσια αυτά, καλούμε όλους του συλλόγους και φορείς της περιοχής μας να συμμετάσχουν στο αγροτικό συλλαλητήριο υποστηρίζοντας τον αγώνα των  αγροτών μας.
 

 

Κρήτη

Λασίθι

Ιεράπετρα: Κλείνει τμήμα νηπιαγωγείου - Θετικός στον ιό μικρός μαθητής

Νηπιαγωγείο

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε μαθητής σε τμήμα στο 1ο Νηπιαγωγείο της Ιεράπετρας και αυτό ενεργοποιεί τα υγειονομικά πρωτόκολλα με το κλείσιμο του εν λόγω τμήματος.

Παράλληλα, σε κατ’ οίκον περιορισμό παραμένει και ο αδελφός του μαθητή, που φοιτά σε δημοτικό σχολείο της περιοχής.

Την ίδια στιγμή στην περιφερειακή ενότητα Λασιθίου η ανησυχία και πάλι κλιμακώνεται μετά και τα 9 επιβεβαιωμένα εργαστηριακά κρούσματα που ανακοινώθηκαν κατά τη σημερινή επιδημιολογική ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ.

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ: Χερσόνησος: Στύλος της ΔΕΗ πλάκωσε αυτοκίνητο - φώτο

Προς ανακωχή ΕΕ και AstraZeneca για τα εμβόλια

Ισπανία: Τρέμει η γη στη Γρανάδα από διαδοχικούς σεισμούς