Κρήτη

Αγροτικά

Σε αγροτικό "κλοιό" το Ηράκλειο - Με τρακτέρ και πανό στο Παγκρήτιο

αγρότες παγκρήτιο

Η "απόβαση" αγροτών στο Ηράκλειο, από κάθε γωνιά της Κρήτης, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με στόχο να στείλουν ηχηρό μήνυμα στο Μαξίμου, ότι η εφαρμογή των μέτρων θα οδηγήσει στον πλήρη αφανισμό τόσο των κατ' επάγγελμα αγροτών όσο και όσων έχουν αγροτική περιουσία.
Κυκλοφοριακό "έμφραγμα" σε Παραλιακή, Γιόφυρο και Παπαναστασίου.

αγρότες παγκρήτιο

αγρότες παγκρήτιο, by renas

Η προσυγκέντρωση έχει οριστεί για τις 11 το πρωί έξω από το Παγκρήτιο Στάδιο όπου θα αποφασίσουν και για τη μορφή που θα πάρει η κινητοποίησή τους. Ηδη στο Στάδιο βρίσκονται περισσότεροι από 1.000 αγρότες!

Τον κόμβο των Μουρνιών μπλόκαραν από τις 10.00 το πρωί οι αγρότες των Χανίων.
Στον Άγιο Νικόλαο το κεντρικό ραντεβού των Λασιθιωτών αγροτών, ενώ στην είσοδο του αγροτικού συνεταιρισμού θα γίνει η προσυγκέντωση των αγροτών του Ρεθύμνου.
 

αγροτες παγκρητιο ekriti

αγροτες παγκρητιο ekriti, by meropi

Υπό κατάληψη το υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στις Μοίρες. Λίγο μετά τις 10:00 πέρασαν από τις Αρχάνες 40 αγροτικά αυτοκίνητα και 2 τρακτέρ, με προορισμό το Παγκρήτιο Στάδιο, ενώ ανάλογο είναι το κλίμα και σε άλλες εισόδους της πόλης, ενώ 2 λεωφορεία και 250 (!) οχήματα έρχονται από τον Αγιο Νικόλαο!
 

αγροτες παγκρητιο ekriti

αγροτες παγκρητιο ekriti, by meropi

Ακολούθως θα κατευθυνθούν στην Πλατεία Ελευθερίας, εκεί όπου θα ληφθούν οι αποφάσεις για τις περαιτέρω κινήσεις τους.

αγροτες παγκρητιο ekriti

αγροτες παγκρητιο ekriti, by meropi

δανέλλης παγκρήτιο

δανέλλης παγκρήτιο, by renas

Να τονισθεί ότι σε αεροδρόμιο, λιμάνι και δημόσια κτίρια έχουν ληφθεί μέτρα προστασίας.

(φωτογραφίες: Μάριος Διονέλλης)

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Η παράταξη Κουράκη απαντά στην αντιδήμαρχο για τις προκηρύξεις

Λότζια

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ της δημοτικής αρχής και της δημοτικής κίνησης "Ηράκλειο 3.7.5", με φόντο τις προκυρήξεις για εργασία στο Δήμο Ηρακλείου και τα όσα απάντησε νωρίτερα η αντιδήμαρχος Μαρία Καναβάκη.

Η παράταξη σε νεότερη ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

"Στα όσα η δημοτική αρχή και η αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου έσπευσαν να απαντήσουν, στην προσπάθεια τους να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, στο θέμα των παράνομων και καταχρηστικών προσλήψεων που πεισματικά προωθεί,  η κίνηση  «Ηράκλειο 3.7.5»  αναφέρει τα εξής:

Οι όροι των προκηρύξεων αυτών  είναι παράνομοι και  καταχρηστικοί. Αντίκεινται στο Σύνταγμα, στην Εργατική Νομοθεσία και στις διεθνείς εργατικές συμβάσεις που έχει υπογράψει κατά καιρούς η χώρα μας.

Τέτοιους όρους, όσο κι αν προσπαθεί να νομιμοποιήσει η δημοτική αρχή του Ηρακλείου, δεν πρόκειται να το πετύχει, γιατί απλά δεν υπάρχει σε κανένας νομικός, εργατικός, αυτοδιοικητικός, κοινωνικός ή ανθρωπιστικός κώδικας που να το δικαιολογεί".

Ανταπάντηση από τη Λότζια

Λίγο αργότερα, η δημοτική αρχή σε ανακοίνωση - απάντηση ανέφερε τα εξής:

"Σε απάντηση της - άλλα λόγια να αγαπιόμαστε – νέας ανακοίνωσης του «Ηράκλειο 3.7.5» και σχετικά με το κατά πόσον οι όροι των προκηρύξεων (στις οποίες έχουμε αναφερθεί ήδη) είναι παράνομοι και καταχρηστικοί, θα είχε ενδιαφέρον να ερωτηθούν και οι δεκάδες δήμαρχοι σε ολόκληρη την χώρα αλλά και στην Κρήτη που έκαναν χρήση παρόμοιων όρων στις δικές τους προκηρύξεις, τι γνώμη έχουν. Μεταξύ των οποίων άλλωστε συμπεριλαμβάνονται και έγκριτοι νομικοί. Η Δημοτική Αρχή Ηρακλείου, ό,τι είχε να πει επί του θέματος, το είπε ήδη".  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: Στη "μάχη" του εμβολιασμού και 8 Κέντρα Υγείας

Κρήτη: Πέθανε επιχειρηματίας λίγο πριν φτάσει στο νοσοκομείο

Κρήτη: Πρόστιμα για μη χρήση μάσκας και άσκοπες μετακινήσεις