Κρήτη

Αγροτικά

Προσεχώς το επιστημονικό πόρισμα για την ακαρπία στις ελιές της Κρήτης

«Εντός των επόμενων εβδομάδων αναμένεται το πόρισμα από την επιστημονική επιτροπή, η οποία εξετάζει την έκταση και την ένταση της σχοινοκαρπίας στα ελαιόδενδρα της Κρήτης», τόνισε ο αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμος Χαρακόπουλος, απαντώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη για τις αποζημιώσεις για την σχοινοκαρπία που έπληξε την ελαιοκομική παραγωγή της Κρήτης την περασμένη χρονιά.

Όπως τόνισε ο κ. Χαρακόπουλος, «μετά την υποβολή του πορίσματος για την σχοινοκαρπία από την επιστημονική επιτροπή, και την υποβολή της έκθεσης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, θα συγκροτηθεί ο σχετικός φάκελος και θα υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για έγκριση».

Μάλιστα, ο κ. Χαρακόπουλος τόνισε ότι «Συμπληρώνονται 5 χρόνια από την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου του ΕΛΓΑ. Το επόμενο διάστημα θα γίνει μια μεγάλη αναλογιστική μελέτη στον ΕΛΓΑ και θα εξεταστούν στο σύνολό τους οι αποζημιώσιμες από τον ΕΛΓΑ αιτίες, καθώς και το κόστος της ασφαλιστικής τους κάλυψης».

Να πούμε τέλος πως στο ενδεχόμενο της κατανομής μέρους του πρωτογενούς πλεονάσματος στους αγρότες, ο κ. Χαρακόπουλος δεν ήταν αρνητικός αλλά όπως είπε « αυτό είναι απόφαση του Πρωθυπουργού ο οποίος έχει την γενική εικόνα»

 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Το περίστροφο και το μαχαίρι τον στέλνουν στη Δικαιοσύνη

ΤΑΕ

Συνελήφθη, σήμερα (22/1) το πρωί σε περιοχή του Δήμου Βιάννου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βιάννου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς, ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στην οικία του ημεδαπού κατά την διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα περίστροφο και ένα μαχαίρι.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Βιάννου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μιχάλης Καραμαλάκης στο ekriti: Εδραιώνουμε νέο δόγμα εσωτερικής ασφάλειας

Δολοφονία στην Κρήτη: Στη φυλακή ο σύντροφος της άτυχης μητέρας

Κρήτη: Βρήκαν τον καλλιεργητή της χασισοφυτείας