Κρήτη

Αγροτικά

Περισσότεροι αγρότες σήμερα στο "μπλόκο" της ΔΟΥ Ηρακλείου

Μπορεί να κυκλοφορούν πληροφορίες σε δημοσιογραφικό επίπεδο για επικείμενες αλλαγές στο νέο φορολογικό καθεστώς των αγροτών με βελτιώσεις των ορίων τήρησης βιβλίων εσόδων εξόδων, των προθεσμιών που έχουν τεθεί και άλλων ,όμως επίσημα τίποτα δεν έχει ανακοινωθεί ώστε οι αγρότες να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Κατά τις 11 το πρωί σε δηλώσεις του ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης στη Δημόσια Τηλεόραση, είπε πως το όριο του ακαθάριστου εισοδήματος απο το οποίο και πάνω θα υποχρεούνται οι αγρότες να κρατούν βιβλία θα αυξηθεί απο 10.000 ευρώ στα 15.000 ευρώ  όμως θα πρέπει κάτι τέτοιο να επιβεβαιωθεί απο το αρμόδιο υπουργείο οικονομικών.

Έτσι και σήμερα το πρωί οι αγρότες του Ηρακλείου απέκλεισαν τη Δ.Ο.Υ και μάλιστα με δυναμική συμμετοχή, σε σχέση με τις προηγούμενες 3 ημέρες, η οποία και υποχρέωσε την Αστυνομία -που είχε ζώσει το κτίριο -να μην κάνει κίνηση να τους εμποδίσει .

Προφανώς οι αστυνομικές αρχές θεώρησαν πως και σήμερα ,όπως το τριήμερο που προηγήθηκε , ο αποκλεισμός θα ξεκινούσε με λιγοστά άτομα γεγονός που θα επέτρεπε στους Αστυνομικούς και μόνο με την παρουσία τους χωρίς να ασκήσουν βία να κρατήσουν ανοικτή την Εφορία .Όμως όσα έχουν συμβεί τελευταία με τις δηλώσεις του κ Θεοχάρη συσπείρωσαν τους αγρότες κι έτσι από νωρίς το πρωί η συμμετοχή τους στην κινητοποίηση ήταν μεγάλη.

Το ίδιο βέβαια δεν συνέβη στα Χανιά όπου οι αγρότες που πήγαν να αποκλείσουν την Εφορία ήταν σχεδόν όσοι και οι αστυνομικοί κι έτσι αναγκάστηκαν να επιστρέψουν σε υπαλλήλους και συναλλασσόμενους πολίτες να εισέλθουν στο κτίριο της Δ.Ο.Υ παραμένοντας εκείνοι απλά έξω από αυτό .

Κλειστή εντωμεταξύ κατάφεραν να κρατήσουν τη Δ.Ο.Υ Αγίου Νικολάου οι αγρότες του Λασιθίου που έχουν οργανωθεί καλά κι έχουν μοιραστεί ανά περιοχές αποφασίζοντας κάθε ημέρα άλλη περιοχή να ξεκινήσει την κατάληψη ώστε πάντα να υπάρχει ικανοποιητικός αριθμός αγροτών .

Στο σύνολο τους οι αγρότες της Κρήτης αλλά κι εκείνοι της κεντρικής Ελλάδας που βρίσκονται σε μπλόκα περιμένουν εξελίξεις από επίσημα χείλη αφού οι πληροφορίες θέλουν  σε σύσκεψη που έγινε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη και υπηρεσιακών παραγόντων, να έχει αποφασιστεί να γίνουν εντός των προσεχών ημερών να γίνουν αλλαγές σε «καυτά» σημεία του φορολογικού που προκαλούν κύμα διαμαρτυρίας σε αγρότες και άλλες επαγγελματικές ομάδες.

Ε.Β

 

.
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου: Φύσηξε ...Βοργιάς και σάρωσε στις εκλογές

βοργιας.jpg

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή  των  Αντιπροσώπων, στις αρχαιρεσίες του  Εργατικού  Κέντρου  Ηρακλείου για την ανάδειξη νέου Διοικητικού  Συμβουλίου, Γενικού Συμβουλίου,  Εξελεγκτικής  Επιτροπής  &  Αντιπροσώπων  στην  Γ.Σ.Ε.Ε.

Οι κάλπες έκλεισαν στις 7 το απόγευμα, έπειτα από μία ήρεμη εκλογική διαδικασία, που ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο 23/10/2021.

Στις εκλογές  συμμετείχαν 2 ψηφοδέλτια. Το ψηφοδέλτιο του ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (ΔΗΣΥΕ), με επικεφαλής τον Στέλιο Βοργιά και της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΔΑΣ), με επικεφαλής τον Γιάννη Γωνιανάκη.

Αναλυτικότερα τώρα, ψήφισαν 281 από τους 286 εγγεγραμμένους Αντιπροσώπους Σωματείων εκ των οποίων βρέθηκαν 280 έγκυρα ψηφοδέλτια και ένα (1) άκυρο. 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο:

Η ΔΗΣΥΕ έλαβε  213 ψήφους (76%),  15 ΕΔΡΕΣ

Η ΔΑΣ έλαβε 67 ψήφους (24%), 4 ΕΔΡΕΣ

Για το Γενικό Συμβούλιο:

Η ΔΗΣΥΕ έλαβε  213 ψήφους (76%),  12 ΕΔΡΕΣ

Η ΔΑΣ έλαβε 67 ψήφους (24%), 3 ΕΔΡΕΣ

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή:

Η ΔΗΣΥΕ έλαβε  213 ψήφους (76%),  4 ΕΔΡΕΣ

Η ΔΑΣ έλαβε 67 ψήφους (24%), 1 ΕΔΡΕΣ

Για ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΓΣΕΕ, από τους 98 Αντιπροσώπους ψήφισαν οι 92 και βρέθηκαν 91 έγκυρα ψηφοδέλτια και ένα(1) άκυρο.

Αναλυτικότερα έλαβαν:

Η ΔΗΣΥΕ έλαβε  86 ψήφους (93,5%),  5 ΕΔΡΕΣ

Η ΔΑΣ έλαβε 5 ψήφους (6,5%), 0 ΕΔΡΕΣ

Δήλωση Στέλιου Βοργιά:

 «Το αποτέλεσμα μας γεμίζει τεράστια ευθύνη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των εργαζομένων του Ηρακλείου. Η στήριξη των αντιπροσώπων ξεπέρασε κάθε προσδοκία και μας γεμίζει πραγματικά συναισθήματα ικανοποίησης, συγκίνησης αλλά και ευθύνης. Ευχαριστώ προσωπικά του Συνέδρους-Συναδέλφους που μας στήριξαν αλλά και αυτούς που δεν μας στήριξαν και δεσμεύομαι ότι η ΔΗΣΥΕ θα συνεχίσει τους αγώνες για ένα καλύτερο αύριο για τους εργαζομένους και τους ανέργους του Ηράκλειου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου: Ζητά τη στήριξη των εργαζομένων που έμειναν χωρίς δουλειά εξαιτίας του σεισμού

Σεισμός - Αρκαλοχώρι: Μπαίνουν οικίσκοι στα χωριά που ισοπέδωσε ο Εγκέλαδος

Κορωνοϊός - Κρήτη: Έκρηξη ιικού φορτίου στα λύματα

ESPA BANNER