Κρήτη

Αγροτικά

Παγκρήτιο συλλαλητήριο εν όψει για τους αγρότες της Κρήτης

Στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις επικεντρώνουν πλέον οι εκπρόσωποι των αγροτών τις ελπίδες τους να μεταπείσουν την κυβέρνηση να φέρει αλλαγές στο φορολογικό τους ,μετά το ναυάγιο των επαφών που είχαν στην Αθήνα με τους υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Τα όχι από μέρους του κ Στουρνάρα ήταν απανωτά ενώ «περίσσεψε» η κατανόηση από τα κυβερνητικά στελέχη πάνω στα ζητήματα που έθεσαν οι αγρότες ,με το αποτέλεσμα όμως να μην αλλάζει.

Η φορολόγηση όλων των αγροτών ,ανεξαρτήτως εισοδήματος, από το πρώτο κιόλας ευρώ με συντελεστή 13% παραμένει, τα βιβλία εσόδων εξόδων με όριο το ακαθάριστο εισόδημα των 15.000 ευρώ και την ενιαία ενίσχυση των 5.000 ευρώ διατηρούνται .

Έτσι μονόδρομο πλέον αποτελούν οι κινητοποιήσεις. Στο Ηράκλειο συνεδριάζει την Κυριακή το ΔΣ της ΟΑΣΝΗ για να καθορίσει λεπτομέρειες πάνω στο πως θα οργανωθεί, όπως ήδη έχει προαποφασιτεί, ένα μεγαλειώδες συλλαλητήριο.

Κατά τη συνεδρίαση θα γίνει τηλεφωνική επικοινωνία με τους εκπροσώπους των Ομοσπονδιών των άλλων νομών μια και το συλλαλητήριο θα είναι παγκρήτιο ενώ υπάρχουν σκέψεις για μετάθεση της ημερομηνίας του τη μεθεπόμενη εβδομάδα ώστε να γίνει εκστρατεία ενημέρωσης των αγροτών στα χωριά για τις εξελίξεις.

Κανονικά η απόφαση έλεγε για διοργάνωση του συλλαλητηρίου στο Ηράκλειο την επόμενη εβδομάδα όμως , παρά τα όσα έχουν γίνει, οι συνδικαλιστές του αγροτικού χώρου διαπιστώνουν άγνοια του κόσμου για το τι τους περιμένει ,κατάσταση που θα επιχειρήσουν να αλλάξουν οργώνοντας τα χωριά και πληροφορώντας τους αγρότες για το ποιες θα είναι οι συνέπειες των φορολογικών μέτρων σε όλους τους.

Δρομολογείται το θέμα των αποζημιώσεων για τον περονόσπορο

Να πούμε πάντως πως κατά το ραντεβού που έγινε στην Αθήνα με τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης ο κ Τσαυτάρης διαβεβαίωσε την αντιπροσωπεία των αγροτών πως δεν έχει ξεχαστεί το θέμα της καταβολής αποζημιώσεων στους αμπελουργούς για τον περονόσπορο.

Λίαν συντόμως θα υπογραφεί η σχετική ΚΥΑ και στη συνέχεια θα κληθούν οι πληγέντες αμπελουργοί να υποβάλλουν δηλώσεις για τις ζημιές που έπαθαν ώστε Θεού θέλοντος μέσα σε διάστημα περίπου 3 μηνών να αποζημιωθούν. Να υπενθυμίσουμε πως η Κρήτη διεκδικεί σχεδόν 12 εκατομμύρια ευρώ για τον περονόσπορο του 2011 από τα συνολικά 23 εκ της χώρας .

Ελένη Βασιλάκη 

Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Μεγάλη φωτιά κατέστρεψε αποθήκες - Τεράστια κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

φωτιά, πυροσβεστική

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε νωρίτερα σήμερα στην Δημοτική Ενότητα Θερίσου στα Χανιά.

Η φωτιά, σύμφωνα με πληροφορίες, σημειώθηκε σε αποθηκευτικό χώρο όπου στεγάζονται τρεις τουλάχιστον επιχειρήσεις. Λόγω των έφλεκτων υλικών που υπάρχουν η φωτιά πήρε μεγάλες διαστάσεις.

Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, σήμανε συναγερμός ενώ ισχυρές δυνάμεις έδωσαν μάχη με τις φλόγες. Συνολικά στο συμβάν επιχείρησαν 39 πυροσβέστες με 13 οχήματα.

Η πυρκαγιά προκάλεσε μεγάλες καταστροφές, ενώ το Ανακριτικό Τμήμα της Π.Υ. διερευνά τα αίτια.

 

(Φωτογραφία αρχείου)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

- Καστέλλι: Τραγωδία στο εργοτάξιο του νέου αεροδρομίου!

Ηράκλειο: Η κάνναβη του "πέρασε" χειροπέδες

Κρήτη: Μία σύλληψη και μία δικογραφία από την Αστυνομία