Κρήτη

Αγροτικά

Να «μαυρίσουν» τα κόμματα της συγκυβέρνησης καλεί τους αγρότες η ΟΑΣΝΗ

Την ώρα που ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης επέλεξε την Κρήτη για να πραγματοποιήσει προεκλογική ομιλία σε εκδήλωση της Ελιάς και να επισκεφθεί την περιοχή της Μεσαράς, με την υπουργική του ιδιότητα, την ίδια ώρα επέλεξε και η ΟΑΣΝΗ για να στείλει το δικό της μήνυμα καλώντας τους αγρότες της Κρήτης να γυρίσουν την Κυριακή την πλάτη στα κυβερνώντα κόμματα όπως εκείνα κάνουν τόσο καιρό με τα προβλήματα τους .

Λίγο πριν τις εκλογές η ΟΑΣΝΗ ζητά από τους αγρότες να στείλουν μήνυμα καταδίκης σε όλους εκείνους που τους εμπαίζουν εδώ και τόσο καιρό με το φορολογικό, τη νέα ΚΑΠ, τις αποζημιώσεις για τον περονόσπορο, την ακαρπία στις ελιές, το αγροτικό πετρέλαιο και τόσα άλλα που αποτελούν ζήτημα επιβίωσης για τον αγροτικό κόσμο.

Το ότι οι αγρότες θα απαντήσουν στην κυβέρνηση μέσα από την ψήφο τους αποτελούσε υπόσχεση της ΟΑΣΝΗ και όσων μετείχαν κατά τον τελευταίο χρόνο στις αγροτικές κινητοποιήσεις που έγιναν στο Ηράκλειο.

Τα κόμματα της συγκυβέρνησης είτε έκλειναν τα αυτιά τους είτε πετούσαν ψίχουλα στους αγρότες μετά από κάθε αγώνα που έκαναν γεγονός που ,όπως δηλώνουν  τα στελέχη της Ομοσπονδίας ,είναι η ευκαιρία τώρα  να το βρουν μπροστά τους. Γι αυτό και ζητούν οι αγρότες να μην ξεχάσουν πως αντιμετωπίστηκαν από την κυβέρνηση όταν θα έχουν μπροστά τους  την κάλπη.

Οι ίδιοι θεωρούν πρόκληση όταν επί μήνες προσπαθούσαν να συναντήσουν τον κ Τσαυτάρη για να δώσει λύση στα προβλήματα τους και είτε δεν τον έβρισκαν είτε άκουγαν υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα τώρα, ενόψει ευρωεκλογών, να τον βλέπουν να έρχεται στην Κρήτη για να ζητήσει την ψήφο των Κρητικών για λογαριασμό της Ελιάς.

Να πούμε πως ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης αναμένεται να φθάσει σήμερα  γύρω στις 6.30 το απόγευμα στη Σητεία. Στις 8 το βράδυ θα μιλήσει σε εκδήλωση της Ελιάς στο Πνευματικό Κέντρο της Σητείας και στη συνέχεια θα διανυκτερεύσει στον Άγιο Νικόλαο.

Το πρωί του Σαββάτου, περί τις 10.30, θα μεταβεί στη Μεσαρά. Εκεί θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσαράς στα Καπαριανά όπου έχουν γίνει σημαντικές επενδύσεις σε σχέση με το λάδι και την ανάδειξη της ποιότητας του.Θα μιλήσει με τα στελέχη του Συνεταιρισμού και θα αναφερθεί στη Νέα ΚΑΠ και τις αλλαγές που φέρνει. Ακολούθως θα επισκεφθεί τον Αγροτικό Συνεταιρισμό του Τυμπακίου καθώς τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα η λειτουργία του δημοπρατηρίου μια και το Υπουργείο ετοιμάζει αλλαγές στο θέμα της λειτουργίας αυτών των δομών.

Γύρω στις 3 το μεσημέρι ο κ Τσαυτάρης θα ολοκληρώσει την επίσκεψη του στην Κρήτη και θα αναχωρήσει για την Αθήνα.

Ε.Β

Κρήτη

Ηράκλειο

Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου: Ανακοίνωση της ΔΑΣ-ΕΚΗ για τον αποτέλεσμα των εκλογών

εργατικό κέντρο ηρακλείου

Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία - ΕΚΗ, με αφορμή τις εκλογές στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

"Η ΔΑΣ – ΕΚΗ χαιρετίζει τους 67 σύνεδρους που ενίσχυσαν διακριτά τη ΔΑΣ – ΕΚΗ σε ψήφους (67 από 50) και ποσοστά (23,93 από 21,19%) στο Συνέδριο του ΕΚΗ που ολοκληρώθηκε χθες, ένα Συνέδριο φαστ τρακ, χωρίς ουσιαστική συζήτηση και αποφάσεις με ευθύνη της πλειοψηφίας.

Όλοι οι αντιπρόσωποι που στήριξαν τη ΔΑΣ έπρεπε, μέχρι να φτάσουν στην κάλπη, να προσπεράσουν τις πιέσεις και τους εκβιασμούς της μεγαλοεργοδοσίας, της Κυβέρνησης καθώς και του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Παρά την μεγάλη αύξηση σε αντιπρόσωπους και σε ποσοστό της ΔΑΣ, ο συσχετισμός διατηρείται υπέρ του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που εκφράζεται μέσα από την ΔΗΣΥΕ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, δυνάμεις ΣΥΡΙΖΑ). Το αποτέλεσμα αποτελεί παρακαταθήκη και θα εκφραστεί το επόμενο διάστημα με ένταση των προσπαθειών για ανάπτυξη των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, για πιο γρήγορη ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος. Είναι θετικό το γεγονός ότι σε περισσότερα σωματεία αναπτύσσεται γόνιμος προβληματισμός για την πορεία του συνδικαλιστικού κινήματος, για τις πρωτοβουλίες των σωματείων που έχουν αγωνιστικό προσανατολισμό.

Και σε αυτό το Συνέδριο δεν έλειψε η προσπάθεια από τη μεριά του Κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού να διατηρήσει το θετικό για αυτόν συσχετισμό με κάθε τρόπο. Παρατηρήθηκαν και καταγγέλθηκαν περιπτώσεις σωματείων που πήραν μέρος στο Συνέδριο παράτυπα, αλλά και συνδικαλιστών όπως διευθυντικό στέλεχος δημοτικής επιχείρησης. Καταγγέλθηκε για άλλη μία φορά η μέχρι πρότινος παρουσία στο ΔΣ της Παγκρήτιας Τράπεζας του προέδρου του ΕΚΗ. Ταυτόχρονα έγινε, με ευθύνη της πλειοψηφίας, ευθεία παρέμβαση στη λειτουργία της εφορευτικής επιτροπής.

Είχε προηγηθεί η εκλογοαπολογιστική συνέλευση όπου αρνήθηκε η πλειοψηφία να βάλει προς ψήφιση το μοναδικό ψήφισμα που κατατέθηκε στη συνέλευση για την ανάγκη οργάνωσης του αγώνα ώστε να μείνει στα χαρτιά το αντεργατικό έκτρωμα του νόμου Χατζηδάκη.

Η ΔΑΣ – ΕΚΗ  δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να πρωτοστατεί στην οργάνωση των αγώνων για την απόκρουση της επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι,  της επίθεσης που δέχεται ο λαός μας στα δικαιώματά  του και τα κεκτημένα του, θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για να ενισχυθεί ο αγωνιστικός πόλος μέσα στο ΕΚΗ ώστε την επομένη να δώσουμε με καλύτερους όρους τη μάχη για την οργάνωση της πάλης ενάντια στην εφαρμογή του νόμου Χατζηθάφτη.

Μπροστά μας έχουμε την οργάνωση του Συλλαλητηρίου στις 4 Νοέμβρη στις 7μμ στην Πλατεία Ελευθερίας, τις απεργιακές μάχες στους οικοδόμους στις 4 Νοέμβρη, και στον επισιτισμό – τουρισμό στις 9 Νοέμβρη. Κλιμακώνουμε με προετοιμασία για πανελλαδική – πανεργατική απεργία μέσα στον Δεκέμβρη ενάντια στο νόμο του Χατζηδάκη που ξεθεμελιώνει το 8ωρο, το ωράριο, το δικαίωμα στην απεργία και χτυπάει τις συνδικαλιστικές ελευθερίες".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου: Τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών

Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου: Ζητά τη στήριξη των εργαζομένων που έμειναν χωρίς δουλειά εξαιτίας του σεισμού

 

ESPA BANNER