Κρήτη

Αγροτικά

Με άδεια χέρια και ... άγριες διαθέσεις επιστρέφουν οι αγρότες στην Κρήτη

αγρότες.jpg

Κινητοποιήσεις με αιχμή τα νέα φορολογικά εις βάρος τους μέτρα, αποφάσισαν οι αγρότες σε όλη τη χώρα.

Άκαρπη ήταν, το απόγευμα της Τετάρτης, και η συνάντηση του συντονιστικού των αγροτών της Κρήτης, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου.

Από το αποτέλεσμα της  συνάντησης του συντονιστικού των αγροτών της Κρήτης, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου θα κρινόταν ουσιαστικά το εάν οι αγρότες θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις όπως και οι συνάδελφοί τους.

Στη συνάντηση, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΑΣΝΗ, κ. Γ. Τζωρτζάκη, ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα προσπαθήσει να παραμείνει ο ΦΠΑ 13% για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, ωστόσο, δεν ειπώθηκε κάτι ουσιαστικό για τα υπόλοιπα ζητήματα αν και δόθηκαν οι διαβεβαιώσεις για όσο το δυνατόν ήπιες επιπτώσεις στον αγροτικό κόσμο, με αφορμή το νέο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα.

Η απαισιοδοξία τώρα είναι διάχυτη και οι αγρότες αναμένεται το Σάββατο να πάρουν τις αποφάσεις τους σε παγκρήτιο επίπεδο για τις επόμενες κινήσεις τους.
 
 
 
 

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί σε άτομα άνων των 85 ετών

εμβολιασμός για κορωνοϊό

Ξεκίνησε στις 8 το πρωί σήμερα η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού άνω των 85 ετών, σε όλα τα νοσοκομεία της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης

Η ροή του εμβολιαστικού προγράμματος και στα οκτώ νοσοκομεία του νησιού κυλάει ομαλά και η προσέλευση των εμβολιασθέντων είναι συνεχής.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Σχεδιασμό στις 20 του μήνα αναμένεται να ξεκινήσουν οι πρώτες εμβολιαστικές γραμμές σε μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας των τεσσάρων Περιφερειακών ενοτήτων του νησιού.

Σταδιακά θα αναπτυχθεί το σύνολο των εμβολιαστικών γραμμών στην Κρήτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορωνοϊός: 510 νέα κρούσματα - 20 θάνατοι - 323 στις ΜΕΘ

Κρήτη - κορωνοϊός: 17 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Ηράκλειο: Κρατούν "μικρό καλάθι" οι έμποροι - Κάλεσμα για στήριξη των ντόπιων επιχειρήσεων