Κρήτη

Αγροτικά

Κρίσιμο τετ α τετ των αγροτών με Στουρνάρα και Τσαυτάρη

Για την Πέμπτη μετατίθεται, εκτός απροόπτου, η συνάντηση των αγροτών με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιο Τσαυτάρη, στο πλαίσιο των επαφών που έχουν στην Αθήνα για το ζήτημα της φορολόγησης τους.

Οι αγρότες περίμεναν ότι ο κ Τσαυτάρης θα τους δέχονταν σήμερα ,όμως ο υπουργός επικαλέστηκε υποχρεώσεις που δεν του επέτρεπαν κάτι τέτοιο κι έτσι ενδεχομένως να τους συναντήσει την Πέμπτη, μετά το ραντεβού που θα έχουν με τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Σήμερα θα γίνουν προσπάθειες επαφής των εκπροσώπων των αγροτών με βουλευτές μήπως καταφέρουν να τους πείσουν για την ανάγκη να πιέσουν κι εκείνοι την κατάσταση για ουσιαστικές αλλαγές στον τρόπο φορολόγησης τους.

Χθες έγινε μια πρώτη επαφή των εκπροσώπων των αγροτών της πρωτοβουλίας για την ανασυγκρότηση του αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος στην οποία μετέχει και η Κρήτη, με υπηρεσιακούς παράγοντες των υπουργείων Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης όπου έδωσε το παρόν ,προς μεγάλη τους έκπληξη, και ο ΓΓ Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.

Ο κ Θεοχάρης τους διευκρίνισε σημεία που αφορούσαν στις πρόσφατα αποφασισμένες αλλαγές στο φορολογικό τους ξεκαθαρίζοντας τους όμως παράλληλα πως για περαιτέρω βελτιώσεις εκείνος δεν μπορεί να έχει λόγο καθώς είναι θέμα πολιτικών αποφάσεων. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του ,εφόσον θα ακολουθήσουν επαφές των αγροτών με τον κ Στουρνάρα και Τσαυτάρη ότι πουν εκείνοι ο ίδιος θα το ακολουθήσει όπως έκανε και με τις πρόσφατες αλλαγές που αποφασίστηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου με εντολή του Πρωθυπουργού.

Έτσι όλο το βάρος πλέον πέφτει στην αυριανή, γύρω στις 11.30 το πρωί, συνάντηση της αντιπροσωπείας των αγροτών με τον κ Στουρνάρα .

Εκείνο πάντως που έχει καταστεί φανερό το τελευταίο διάστημα και που με έμφαση τονίζει ο πρόεδρος της ΟΑΣΝΗ Γιώργος Τζωρτζάκης, είναι πως το μεγάλο πρόβλημα των αγροτών δεν θα είναι αυτή καθ αυτή η διαδικασία τήρησης των βιβλίων  αλλά το γεγονός του ότι όλοι τους, είτε ανήκουν στην κατηγορία εκείνων που θα τηρούν βιβλία είτε όχι, θα φορολογούνται με 13% από το πρώτο ευρώ που θα βγάζουν.

Κατ αυτό τον τρόπο η φορολογία θα γονατίσει κι άλλο τον ήδη ρημαγμένο αγροτικό κλάδο ,ενισχύοντας του μεγαλοαγρότες της κεντρικής Ελλάδας, που έχουν βιομηχανοποιημένη παραγωγή και μπορούν να εμφανίσουν πολλά έξοδα σε βάρος των μικρών και μεσαίων αγροτών που θα καλούνται να πληρώσουν υπέρογκους φόρους σε σχέση με το εισόδημα τους

 

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί σε άτομα άνων των 85 ετών

εμβολιασμός για κορωνοϊό

Ξεκίνησε στις 8 το πρωί σήμερα η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού άνω των 85 ετών, σε όλα τα νοσοκομεία της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης

Η ροή του εμβολιαστικού προγράμματος και στα οκτώ νοσοκομεία του νησιού κυλάει ομαλά και η προσέλευση των εμβολιασθέντων είναι συνεχής.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Σχεδιασμό στις 20 του μήνα αναμένεται να ξεκινήσουν οι πρώτες εμβολιαστικές γραμμές σε μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας των τεσσάρων Περιφερειακών ενοτήτων του νησιού.

Σταδιακά θα αναπτυχθεί το σύνολο των εμβολιαστικών γραμμών στην Κρήτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορωνοϊός: 510 νέα κρούσματα - 20 θάνατοι - 323 στις ΜΕΘ

Κρήτη - κορωνοϊός: 17 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Ηράκλειο: Κρατούν "μικρό καλάθι" οι έμποροι - Κάλεσμα για στήριξη των ντόπιων επιχειρήσεων