Κρήτη

Αγροτικά

Η απόφαση του Αγροτικού Συλλόγου Φυτικής Παραγωγής Ιεράπετρας

fitikiparagogi.jpg

Ανοιχτή Συνέλευση του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Φυτικής Παραγωγής του Δήμου Ιεράπετρας, πραγματοποιήθηκε στις 12-10-2015 ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:30 στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη με θέμα «τα νέα φορολογικά μέτρα για τους αγρότες και οι αντιδράσεις τους». 
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η αντιπαριφερειάρχης Λασιθίου κα.Πελαγία Πετράκη, ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ.Θεοδόσης Καλαντζάκης, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ, κ.Μανώλης Συντυχάκης, οι αντιπεριφερειακοί σύμβουλοι κκ. Γουλιδάκης, Δασκαλάκης, και Κλώντζας, μεγάλο μέρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας, καθώς και πλήθος κόσμου.
Μετά από σύντομο χαιρετισμό του Προέδρου του συλλόγου κ.Μαλλιωτάκη Μιχάλη, έγινε ενημέρωση από το λογιστή του συλλόγου και απεσταλμένο εκπρόσωπο του συλλόγου φοροτεχνικών λογιστών νομού Λασιθίου, κ.Ζερβαλάκη Αντρέα για τα φορολογικά ως τώρα, και για το πώς θα είναι την επόμενη χρονιά.
Ο κ.Γουλιδάκης, λογιστής και αντι-περιφερειακός σύμβουλος, συνέχισε την ενημέρωση για να εξηγήσει με παραδείγματα το ύψος των ποσών που θα κληθεί να πληρώσει ο μέσος αγρότης της Ιεράπετρας.
Στη συνέχεια πολλοί αγρότες πήραν το λόγο για να περιγράψουν την απίστευτα δύσκολη κατάσταση που έχουν φτάσει, και ότι είναι πολύ πιθανό, την επόμενη χρονιά να έχουν φύγει από το αγροτικό επάγγελμα.
Επίσης, από τους απεσταλμένους εκπροσώπους του νομού Λασιθίου κκ.Τσιφετάκη Γιώργο (Σητεία) και Δασκαλάκη Νίκο (Ιεράπετρα), σε μεσημεριανή συνάντηση στο Ηράκλειο, με θέμα τις κινήσεις αντίδρασης των αγροτών της Κρήτης, η συνέλευση ενημερώθηκε ότι υπάρχει κανονισμένο ραντεβού με τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης κ.Βαγγέλη Αποστόλου, όπου θα ζητήσουν να μάθουν τις προθέσεις της κυβέρνησης σχετικά με τα μέτρα για την αγροτική παραγωγή που προτίθενται να ψηφίσουν τις αμέσως επόμενες μέρες.
Απόφαση της Ανοιχτής Συνέλευσης, ήταν να σταλεί αντιπροσωπεία από εκπροσώπους των συλλόγων όλης της Κρήτης στη συνάντηση της Τετάρτης με τον υπουργό, κι έπειτα εφόσον χρειαστεί, θα κανονιστεί να γίνει στο Ηράκλειο, μαζικό συλλαλητήριο, όλων των αγροτών της Κρήτης.

Κρήτη

Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο Ηλίας Μόσιαλος

Ηλίας Μόσιαλος

Μετά από πρόταση του Πρύτανη και του Κοσμήτορα της Ιατρικής Σχολής, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Κρήτης ενέκρινε ομόφωνα την αναγόρευση του Ηλία Μόσιαλου, καθηγητή Πολιτικής της Υγείας του London School of Economics (LSE), ως Επίτιμου Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πρύτανης Γιώργος Κοντάκης, δήλωσε ότι στο πρόσωπο του Ηλία Μόσιαλου το Πανεπιστήμιο Κρήτης τιμά τον επιστήμονα, αλλά και την συνεισφορά του στην επιστήμη και την χώρα.

Η τελετή αναγόρευσης του κ. Μόσιαλου ως επίτιμου Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης, σύμφωνα με τον Πρύτανη του Ακαδημαϊκού Ιδρύματος, αναμένεται να πραγματοποιηθεί μετά την άρση των απαγορευτικών μέτρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Ο Captain Covid τηλεκπαιδεύεται!

Κορωνοϊός: Βίντεο για τον εμβολιασμό από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης

Κρήτη - κορωνοϊός: Τα πρώτα αποτελέσματα της οροεπιδημιολογικής μελέτης