Κρήτη

Αγροτικά

Ενημέρωση στο Δ. Φαιστού για την ενίσχυση των νέων αγροτών

Η Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου σε συνεργασία με το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Παράρτημα Κρήτης και το Δήμο Φαιστού πραγματοποίησαν ενημερωτική εκδήλωση για το  «Πρόγραμμα Ενίσχυσης Νέων Αγροτών» στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Φαιστού στις Μοίρες με στόχο την αναλυτική ενημέρωση των ενδιαφερομένων για το Πρόγραμμα Ενίσχυσης Νέων Αγροτών.

Στη συγκεκριμένη εκδήλωση το παρόν έδωσε, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, η Δήμαρχος Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη-Ανυφαντάκη, επίσης οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου κκ. Πρωτογεράκης και Φασομυτάκης, καθώς και μέλη του Δ.Σ.

Οι ενδιαφέρουσες ομιλίες πραγματοποιήθηκαν από εξειδικευμένα στελέχη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Ηρακλείου και συγκεκριμένα από την Διευθύντρια κ. Καούρη, καθώς και το γεωπόνο κ. Γιακουμάκη, υπεύθυνο για τα προγράμματα που αφορούν τους νέους αγρότες.

Σύμφωνα με τους ομιλητές που ενημέρωσαν το κοινό για τους όρους και προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα, το συνολικό ποσό που θα διατεθεί ανέρχεται στα 140.000.000 ευρώ, ενώ για την Περιφέρεια Κρήτης αναλογεί το ποσό των 22.800.000 ευρώ. Δικαιούχοι υποβολής αιτήσεων στο συγκεκριμένο πρόγραμμα έχουν οι μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδας που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν αναλυτικά την προκήρυξη του προγράμματος για τις επιλέξιμες γεωργικές εκμεταλλεύσεις καθώς και τις προϋποθέσεις συμμετοχής, για τους νέους αγρότες, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.neolaia.gr/wp-content/uploads/2013/12/prokiriksi-neoi-agrotes...  

Οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν 18 Μαρτίου και θα διαρκέσουν μέχρι το Μάιο.

Στον σύντομο χαιρετισμό της η Δήμαρχος Φαιστού ανέφερε χαρακτηριστικά:

"Κοινός στόχος των αρμόδιων φορέων και του Δήμου Φαιστού  είναι να  καταρριφθεί η απόσταση που χωρίζει τον παραγωγό με τον καταναλωτή αλλά και να φέρει ξανά πιο κοντά τον γεωργό με τη φύση. Η ανάπτυξη της Γεωργίας και του Πρωτογενούς Τομέα αποτελεί την βάση για την ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας μας. Οι ευκαιρίες που παρουσιάζουν τα προγράμματα, πρέπει να εκμεταλλευτούν οτιδήποτε αφορά στον Πρωτογενή τομέα για να επέλθει ξανά οικονομική ανάπτυξη και ευημερία στο ελληνικό κράτος. Προς την κατεύθυνση αυτή πρέπει να κινηθούμε όλοι μας και να συνεχίσουμε την συνεργασία που έχουμε αναπτύξει με όλους τους φορείς που ασχολούνται με το συγκεκριμένο ζήτημα".

 

Κρήτη

Πανελλήνιες 2021: Οι απαντήσεις σε Αρχαία και Βιολογία

πανελλαδικές 2021 ηράκλειο

Ο Φροντιστηριακός Όμιλος ΕΝΑ δίνει τις απαντήσεις στα θέματα των Αρχαίων Ελληνικών και της Βιολογίας.

Δείτε τις απαντήσεις στα Αρχαία

Δείτε τις απαντήσεις στη Βιολογία

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πανελλήνιες 2021: Οι απαντήσεις στα Μαθηματικά από τον Φροντιστηριακό Όμιλο ΕΝΑ