Κρήτη

Αγροτικά

Δελεαστικές τιμές κοντά στα 3 ευρώ για το πρώτο λάδι της χρονιάς

Κοντά στα 3 ευρώ αναμένεται να διαμορφωθούν οι τιμές για το πρώτο λάδι που θα παραχθεί στη Μεσσηνία περί τα μέσα Οκτωβρίου με τις πρώτες ποσότητες της Κρήτης να τις περιμένουμε λίγες εβδομάδες αργότερα.

Προς το παρόν οι τιμές στο προϊόν, που παρήχθη πέρυσι,  παραμένουν σταθερά σε υψηλά επίπεδα.

Σύμφωνα με το τελευταίο δελτίο τιμών του Συνδέσμου Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης, οι τιμές για τα εξαιρετικά παρθένα την 1η Οκτωβρίου στην Πελοπόννησο διαμορφώθηκαν στα 2.80 -3.00 ευρώ το κιλό, ενώ στην Κρήτη οι τιμές φθάνουν τα 2.80 ευρώ το κιλό.

 Στη Μεσσηνία οι παραγωγοί να αναμένουν υψηλές τιμές εκκίνησης, της τάξης των 2.90-3.00 ευρώ το κιλό για την καινούργια τους παραγωγή, με βασικό διαμορφωτή των τιμών σε όλη τη χώρα -κατά τη νέα ελαιοκομική περίοδο -να έχουμε την Ισπανία.

 Η ισπανική παραγωγή  αναμένεται φέτος σημαντικά μειωμένη, με τις εκτιμήσεις να μιλούν για περίπου  800 χιλιάδες τόνους.

Στη χώρα μας περιμένουμε μια συνολική παραγωγή που θα προσεγγίζει τους 250 χιλιάδες τόνους, εκ των οποίων περισσότεροι από τους μισούς θα προέρχονται από την Κρήτη.

 Στην Ισπανία η τιμή του εξαιρετικού παρθένου διαμορφώνεται  αυτή τη στιγμή στα 2.73 ευρώ το κιλό, με τους βιομηχανικούς άσους να φθάνουν τα 2.33 ευρώ το κιλό.

 Την ίδια ώρα στην Ιταλία η τιμή του εξαιρετικού παρθένου παρέμεινε εκτοξευμένη στα 4.01 ευρώ το κιλό και του λαμπάντε  στα 2.17 ευρώ το κιλό.

 

Κρήτη

Καιρός στην Κρήτη: Επιμένουν και σήμερα Πέμπτη οι υψηλές θερμοκρασίες

καύσωνας

Γενικά αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός στην Κρήτη για σήμερα Πέμπτη 24 Ιουνίου.

Ωστόσο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, φαίνεται πως οι υψηλές θερμοκρασίες - εξαιτίας του κύματος καύσωνα που προελάυνει για τρίτο 24ωρο - θα επιμείνουν και σήμερα στο νησί, με τον υδράργυρο να κυμαίνεται στους 23-33 βαθμούς Κελσίου.

Οι ανεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στα ανατολικά 6 μποφόρ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρέθυμνο: Κλιματιζόμενες αίθουσες στους πολίτες ενόψει καύσωνα

Κρήτη: Ο καύσωνας απειλεί να "κάψει" τα αμπέλια - Πληρώνεται το υπόλοιπο των επιδοτήσεων 

Έκτακτο δελτίο καύσωνα: Οδηγίες αυτοπροστασίας από τις υψηλές θερμοκρασίες