Κρήτη

Αγροτικά

Απέκλεισαν τις Δ.Ο.Υ της Κρήτης οι αγρότες

Πίεση με όλα τα διαθέσιμα μέσα ασκούν από χθες οι αγρότες στην Κρήτη αλλά και την υπόλοιπη χώρα προκειμένου να φέρει το Υπουργείο Οικονομικών αλλαγές στο μέτρο της τήρησης βιβλίων εσόδων εξόδων.

Στο Ηράκλειο ομάδα αγροτών-μελών της ΟΑΣΝΗ κατέλαβε το κτίριο της Δ.Ο.Υ στην Κνωσού και εμπόδισε τους υπαλλήλους της να εισέλθουν σε αυτό και να εργαστούν.

Σταδιακά η συμμετοχή των διαμαρτυρόμενων αγροτών στο Ηράκλειο αυξήθηκε αν και θα μπορούσε να είναι πολύ μεγάλη ανάλογη του κόσμου που θίγει το νέο μέτρο .Η  τήρηση βιβλίων εσόδων εξόδων τοπικά ακουμπά 10.000 άτομα που στο εξής πρέπει να πληρώνουν πρόσθετους φόρους και λογιστικά έξοδα χωρίς στις περισσότερες περιπτώσεις το εισόδημα τους να δικαιολογεί κάτι τέτοιο.

Ο πρόεδρος της ΟΑΣΝΗ Γιώργος Τζωρτζάκης καλεί τους συναδέλφους του μια και ο αγώνας τους θα συνεχιστεί και σήμερα  να στηρίξουν την κινητοποίηση γιατί το πρόβλημα θα το βρουν μπροστά τους και θα τους δώσει το τελειωτικό χτύπημα στην προσπάθεια τους να κρατηθούν στο αγροτικό επάγγελμα .

Στην υπόλοιπη Κρήτη τώρα αποκλείστηκαν όλες οι Εφορίες, σε Χανιά, Ρέθυμνο και Άγιο Νικόλαο ,με συμμετοχή που δεν μπορεί όμως να χαρακτηριστεί ικανοποιητική. Μάλιστα στο Ρέθυμνο η Δ.Ο.Υ έκλεισε για λίγες ώρες αφού νωρίς το πρωί δεν μαζεύτηκαν αγρότες και κτηνοτρόφοι για να την αποκλείσουν.

Εντωμεταξύ μεγαλύτερη εκτιμάται πως θα είναι η πίεση που θα ασκηθεί από τα μπλόκα που στήνουν οι αγρότες σε δρόμους στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα καθώς είναι δεκάδες και σε κομβικά σημεία

Οι αγρότες σε ολόκληρη τη χώρα ελπίζουν σε αλλαγές στο μέτρο της τήρησης βιβλίων εσόδων αφού γι αυτές έχουν πρωτοστατήσει δεκάδες κυβερνητικοί βουλευτές, αναγνώρισε την ανάγκη τους ο ίδιος ο Πρωθυπουργός μιλώντας στην τελευταία συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος του ενώ και ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης προανήγγειλε βελτιώσεις

 

Ε.Β

Κρήτη

Ηράκλειο

Περιφέρεια Κρήτης: ΕΣΠΑ και έργα ανάπτυξης στη συνεδρίαση της ένωσης Περιφερειών

Περιφέρεια Κρήτης ΕΣΠΑ

Στη συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας συμμετείχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, που έγινε με τηλεδιάσκεψη, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ του Υπουργείου Ανάπτυξης Δημήτρη Σκάλκου και του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη.

Στη συνεδρίαση βασικό αντικείμενο συζήτησης ήταν η πορεία του ΕΣΠΑ, η νέα προγραμματική περίοδος καθώς και το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2021-2025. Παράλληλα, έγινε συζήτηση για την χρηματοδότηση επιχειρηματικών δράσεων και τη στήριξη της επιχειρηματικότητας.

Στη συνάντηση από την Περιφέρεια Κρήτης μετείχαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας, Αντώνης Παπαδεράκης, η Διευθύντρια της Διαχειριστικής Αρχής Κρήτης Μαρία Κασσωτάκη και η συντονίστρια RIS3Crete, Αν. Δ/ντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Χρυσή Δασκαλάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 - Δέκα ασθενοφόρα από την Περιφέρεια Κρήτης για το ΕΚΑΒ Ηρακλείου

Κρήτη: Σημαντικά ευρήματα για την παρενόχληση στο χώρο εργασίας

Τρίτος κύκλος σεμιναρίων για προφύλαξη από τον κορωνοϊό στους εργαζομένους της Κρήτης