Κρήτη

Αγροτικά

Αντιδρούν για τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων

Στην φορολόγηση των αγροτεμαχίων και τις επιπτώσεις που θα επιφέρει στους αγρότες αλλά και στις ελληνικές οικογένειες αναφέρθηκαν σήμερα στο πλαίσιο Σ/Τ τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και οι Βουλευτές  του κόμματος στο  Νομό Ηρακλείου .

«Η απόφαση αυτή θα είναι καταστροφική για τους αγρότες» σύμφωνα με τον υπεύθυνο αγροτικών θεμάτων του κόμματος Δημήτρη Καραμαλάκη και θα αγγίξει όπως είπε όλη την κοινωνία. «Αυτά τα χρήματα ο αγρότης από κάπου θα πρέπει να τα εισπράξει προκειμένου στη συνέχεια να τα δώσει στο κράτος» είπε ο κ.Καραμαλάκης.

Ωστόσο όπως ανέφερε , « φέτος οι παραγωγοί λόγω και της μειωμένης παραγωγής ελαιολάδου δεν θα  μπορέσουν να καλύψουν τις αυξημένες υποχρεώσεις τους ,από πού λοιπόν θα βρουν να τα δώσουν» , αναρωτήθηκε.

Να τονιστεί ότι στο πλαίσιο της Συνέντευξης Τύπου τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν ότι το εν λόγω νομοσχέδιο  είναι ο χειρότερος μποναμάς για την ελληνική κοινωνία.

Μάλιστα το επόμενο διάστημα αμέσως μετά τις γιορτές δηλαδή  αναμένεται να ενημερώσουν τους αγρότες για τις επιπτώσεις που προκύπτουν από το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ο σεισμός έριξε το παλιό κτίσμα - Ευτυχώς δεν είχαμε τραυματισμούς

Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανένας

Οι σεισμοί που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες έχουν και συνέπειες ιδιαίτερα στα παλιά κτίρια που βρίσκονται είτε εγκαταλελειμένα είτε έχουν χαρακτηρισθεί ως διατηρητέα χωρίς όμως τις παρεμβάσεις που θα μειώσουν τον κίνδυνο για τους περαστικούς.

Σε διάφορα σημεία στο Ηράκλειο όπως την Αγία Τριάδα στην οδό Χάου απ όπου είναι και η ανάρτηση του Ηρακλείωτη Γιάννη Σκουλά υπάρχουν ετοιμόρροπα που αποτελούν κίνδυνο θάνατο όπως αυτό στις φωτογραφίες του Περιβαλλοντικού  Συλλόγου  Αγ. Τριάδας.

"Ο χθεσινός σεισμός στο Ηράκλειο ήταν μικρός όμως αρκετός και καθοριστικός για το συγκεκριμένο σπίτι που πολλοί λάτρεψαν και έχουν φωτογραφήσει στο πέρασμά τους από τα στενά της Αγίας Τριάδας. Δυστυχώς όταν ο ιδιοκτήτης αδυνατεί οικονομικά να το συντηρήσει, μοιραία έχει αυτή την εξέλιξη μιας και στην Ελλάδα η κατάληξη τέτοιων σπιτιών είναι προδιαγεγραμμένη. Αν δεν μπορεί ολόκληρος Δήμος να διεκδικήσει ευρωπαϊκά κονδύλια για την προστασία και την διατήρηση της φυσιογνωμίας τέτοιων ιστορικών συνοικιών, τότε μιλάμε ξεκάθαρα για ανικανότητα. Το ευτυχές είναι που δεν είχαμε ανθρώπινες απώλειες".

Δείτε τις φωτογραφίες:

 

 

Διαβάστε επίσης: 

Ηράκλειο: Πυρκαγιά κοντά σε σπίτια σήμανε συναγερμό

Κρήτη - κορωνοϊός: Μειώνονται τα κρούσματα - Που ανιχνεύθηκαν τα περισσότερα