Κρήτη

Αγροτικά

Χανιά

Χανιά: Ανακοίνωση για τους δικαιούχους αγροτικού τιμολογίου ΔΕΗ

Οι ιδιοκτήτες/χρήστες αρδευτικών εγκαταστάσεων που, ως δικαιούχοι αγροτικού τιμολογίου, έλαβαν πρόσφατα από τη ΔΕΗ ειδοποίηση για να υποβάλλουν Δελτίου Νο 1 που εκδίδεται από την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι:

Μπορούν να προσέρχονται στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής  - Γραφείο Νο 5- για την έκδοση Δελτίου Γεωργοτεχνικών και Γεωργοοικονομικών Στοιχείων (Δελτίο Νο 1) μόνο στις περιπτώσεις:

  • Που έχουν άδεια χρήσης νερού σε ισχύ
  • Που έχουν υποβάλει αίτηση για άδεια χρήσης νερού μέχρι 15-01-2014, προσκομίζοντας αποδεικτικό της πρωτοκόλλησης.

Σε κάθε άλλη περίπτωση θα πρέπει να απευθύνονται μέχρι την 15η Μαΐου 2014, στους αντίστοιχους ΔΗΜΟΥΣ για την εγγραφή τους στο Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας (Ε.Μ.Σ.Υ.). Η εγγραφή αυτή είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για την έκδοση ή ανανέωση άδειας χρήσης νερού. Η διαδικασία αδειοδότησης μετά την 15η Μαΐου 2014 μένει να οριστεί.

Επισημαίνεται ότι η εγγραφή στο Ε.Μ.Σ.Υ. δεν αποτελεί αίτηση για έκδοση άδειας χρήσης νερού και σε αυτή την περίπτωση δεν εκδίδεται δελτίο Νο 1.

Για πληροφορίες σχετικά, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Τμήμα Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής, Όαση Αγιάς, τηλ. 2821346516. Αρμόδια υπάλληλος: Γεωργατζή Ελευθερία.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - 3η ΕΜΑΚ: Απεγκλώβισε άλογο από πηγάδι - βίντεο

άλογο

Μια ασυνήθιστη αποστολή έφεραν εις πέρας σήμερα στελέχη της 3ης ΕΜΑΚ, του Π.Κ. Πύργου Μονοφατσίου και του Π.Κ. Μοιρών.

Κλήθηκαν να επέμβουν σε επιχείρηση απεγκλωβισμού και ανάσυρσης αλόγου από πηγάδι σε περιοχή  της ενδοχώρας του Ηρακλείου και συγκεκριμένα από το Ασήμι του Νομού Ηρακλείου Κρήτης

φωτο αρχείου

 

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

TEE: Ενισχύει τους εφευρέτες και τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας

Δήμος Μινώα Πεδιάδος: Νέα έργα 11 εκατ. ευρώ διεκδικεί από το πρόγραμμα «Α. Τρίτσης»

Η τιρκουάζ λίμνη του θανάτου: Το πιο όμορφο θέαμα του κόσμου μπορεί να σε σκοτώσει