Κοινωνία

Παυλόπουλος: Οι πρόσφυγες έχουν ανάγκη από προστασία

prokopis_paylopoylos.jpg

Η εμβάθυνση των διμερών σχέσεων Ελλάδας -Βουλγαρίας και η συνεργασία για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με τον υπουργό Εξωτερικών της Βουλγαρίας Ντάνιελ Μίτοφ στο Προεδρικό Μέγαρο.
   
Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι έχουμε όλα τα περιθώρια οι ήδη πολύ καλές σχέσεις μεταξύ μας να γίνουν ακόμα καλύτερες. Πρόσθεσε ότι πάντα θεωρούσαμε ότι οι λαοί των Βαλκανίων έχουν θέση στην Ευρωπαϊκή 'Ενωση, γιατί τα Βαλκάνια είναι μέρος της Ευρώπης, ενώ πρόσθεσε ότι αναμένει με πολλή χαρά τη συνάντησή του με τον Βούλγαρο ομόλογό του, τον επόμενο Δεκέμβριο στη Σόφια.
   
Υπενθύμισε ότι οι σχέσεις Ελλάδος-Βουλγαρίας έχουν ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια και ανέφερε ότι σε αυτόν εδώ τον ίδιο χώρο, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, μ΄ένα άλλο καθεστώς της εποχής εκείνης, αλλά πάντως μ΄εναν ηγέτη της Βουλγαρίας, τον Τοντορ Ζίβκοφ, είχαν ξεκινήσει αυτή τη στενή σχέση των δυο χωρών, πέρα και έξω από διαφορές πολιτικές ή άλλες, τονίζοντας ότι θα συνεχίσουμε προς την ίδια κατεύθυνση. 
   
Αναφορικά με το προσφυγικό, ο Πρόεδρος Δημοκρατίας επισήμανε ότι σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο μπορούμε και πρέπει να διαχειρισθούμε μαζί, επειδή έχουμε τις ίδιες ευαισθησίες, το μεγάλο αυτό θέμα, το οποίο αφορά και τους δυο και να το διαχειριστούμε με όρους που ταιριάζει στον πολιτισμό των χωρών μας.
   
Πρέπει να συνεργαστούμε με όρους που αφορούν την προστασία του Ανθρώπου, την αξία του. Οι πρόσφυγες είναι άνθρωποι που έχουν ανάγκη από προστασία. Ιδίως η Μεσόγειος είναι μια θάλασσα που, δεν είναι δυνατόν να ξεβράζει πτώματα ανθρώπων και ιδίως πτωμάτων μικρών παιδιών, ανέφερε ο Πρόεδρος.
Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα 

Κοινωνία

Δώρο Χριστουγέννων: Πότε πληρώνονται οι δικαιούχοι για τις αναστολές Δεκεμβρίου

δώρο Χριστουγέννων

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα και πιθανότατα προς το τέλος της αναμένεται να πληρωθούν τη δεύτερη δόση του Δώρου Χριστουγέννων όσοι δικαιούχοι ήταν σε αναστολή εργασίας τον Δεκέμβριο.  

Συγκεκριμένα, οι μισθωτοί που έχουν χρόνο αναστολής τον Δεκέμβριο θα λάβουν το δεύτερο τμήμα του Δώρου Χριστουγέννων έως 31 Ιανουαρίου από το κράτος. Πρόκειται για την αναλογία της αναστολής από 1η έως 31 Δεκεμβρίου. Υπενθυμίζεται πως στις 21 Δεκεμβρίου το κράτος πλήρωσε σε 1.060.434 εργαζόμενους, το τμήμα του Δώρου που αναλογεί στο χρονικό διάστημα της αναστολής σύμβασης εργασίας για την περίοδο 1η Μαΐου έως 30 Νοεμβρίου.

Για παράδειγμα :

Εργαζόμενος με τον κατώτατο μισθό (καθαρές αποδοχές 550 ευρώ), σε αναστολή Μάιο, Ιούνιο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Έλαβε 297 ευρώ από τον εργοδότη και 248 ευρώ από το κράτος στις 21 Δεκεμβρίου. Τον Ιανουάριο θα λάβει ακόμη 73 ευρώ από το κράτος. Σύνολο Δώρου 618 ευρώ.
Εργαζόμενος με καθαρό μισθό 800 ευρώ, σε αναστολή τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, έλαβε στις 21 Δεκεμβρίου 646 ευρώ από τον εργοδότη και 105 ευρώ από το κράτος. Τον Ιανουάριο θα λάβει ακόμη 73 ευρώ από το κράτος. Σύνολο Δώρου 824 ευρώ.
Εργαζόμενος με καθαρό μισθό 900 ευρώ, σε αναστολή Μάιο, Ιούνιο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο, έλαβε στις 21 Δεκεμβρίου 485 ευρώ από τον εργοδότη και 248 ευρώ από το κράτος. Τον Ιανουάριο θα λάβει ακόμη 73 ευρώ από το κράτος. Σύνολο Δώρου 806 ευρώ.

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Νεαρός βρέθηκε νεκρός μέσα σε βίλα - Τον αναζητούσαν τρεις μέρες

Κρήτη: Πέθανε επιχειρηματίας λίγο πριν φτάσει στο νοσοκομείο

Κρήτη: Βεντέτα από τα παλιά... κλείνει με τρεις βαφτίσεις