Κοινωνία

Πολιτική

Π. Παυλόπουλος: Απεχθή τα φαινόμενα ξενοφοβίας και ρατσισμού

prokopis_paylopoylos.jpg

Τα φαινόμενα ξενοφοβίας και ρατσισμού μας είναι απεχθή και αυτονοήτως καταδικαστέα, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, σε μήνυμά του με αφορμή την επέτειο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Ρατσισμού.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάλεσε τον ελληνικό λαό να δώσει το παράδειγμα διεθνώς, ιδίως σε μια περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης που υποθάλπει ρατσιστικές και ξενοφοβικές συμπεριφορές, που προσβάλλουν τον πυρήνα της ανθρώπινης ύπαρξης.

Ο Π. Παυλόπουλος επισήμανε πως το Σύνταγμα πρωτοπορεί σε διεθνή κλίμακα στη θεσμική καταπολέμηση της ξενοφοβίας , ενώ υπογράμμισε ότι η επέτειος της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Ρατσισμού συνιστά και έναυσμα περαιτέρω ανάδειξης της καθολικής προσήλωσης του ελληνικού λαού σε θεμελιώδεις αρχές του Ελληνικού Πνεύματος και της Δημοκρατίας.

Πολιτική

Συνάντηση Δένδια - Χριστοδουλίδη: Συντονίζουν τις κινήσεις για το Κυπριακό

Δενδιας Χριστοδουλιδης

Συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη πραγματοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος βρίσκεται στην Πάφο για τη συνάντηση υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο και Κυπριακό, καθώς και τα επόμενα βήματα στο διαρκή συντονισμό Ελλάδας - Κύπρου, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνάντηση Μητσοτάκη – Δένδια: Εύσημα στον ΥΠΕΞ για το επεισόδιο με τον Τσαβούσογλου

Ελληνοτουρκικά: Πώς αντέδρασαν τα κόμματα στο επεισόδιο Δένδια -Τσαβούσογλου

Προεδρική Φρουρά: O Δένδιας με ύψος 1,92 θα μπορούσε να ήταν Εύζων!