Κοινωνία

Κρήτη

Κρήτη: Ακυρώνονται γάμοι και βαπτίσεις - Με δόσεις και πιστωτικές κάρτες οι κηδείες...

γάμος

Πολλές και ποικίλες είναι οι επιπτώσεις της τραπεζικής αργίας και του ελέγχου κεφαλαίων στη χώρα μας .

Πέραν του γεγονότος ότι η αγορά έπαθε καθίζηση (εκτός τροφίμων και καυσίμων) , οι εξαγωγές και οι εισαγωγές «πάγωσαν» και οι αναλήψεις των 60€ ημερησίως δεν επαρκούν για την αντιμετώπιση της καθημερινότητας και των αναγκών μια οικογένειας , υπάρχουν κι άλλες επιπτώσεις στην ελληνική κοινωνία όπως :

Στην Κρήτη, ακυρώθηκαν αυτές τις μέρες πολλοί γάμοι , βαπτίσεις και άλλες κοινωνικές εκδηώσεις, καθώς η έλλειψη μετρητών δεν επιτρέπει στα κέντρα διασκέδασης, που αναλαμβάνουν τέτοιου είδους εκδηλώσεις να κάνουν προμήθειες για το τραπέζι του γάμου ή της βάφτισης. Την ίδια ώρα οι κρητικοί στρέφονται στους πολιτικούς γάμους, οι οποίοι είναι σαφώς φθηνότεροι, μάλιστα στο δήμο Ηρακλείου, η λίστα είναι μακρά.

Ακυρώθηκαν επίσης πολλές εκδηλώσεις πολιτιστικών συλλόγων, για τον ίδιο λόγο .

Ακυρώθηκαν προγραμματισμένες περιοδείες καλλιτεχνών για συναυλίες στην περιφέρεια.

Ένα άλλο σημαντικό επίσης γεγονός, είναι η αδυναμία της πληρωμής με μετρητά, της τέλεσης κηδειών ή μνημοσύνων και τα γραφεία τελετών, αναγκάζονται να κάνουν αυτές τις τελετές με δόσεις ή πιστωτικές κάρτες.

 

Κρήτη

Ρέθυμνο

Συνάντηση Πέτσα με Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχη, Δημάρχους για τα θέματα του Ρεθύμνου

Πέτσας Ρέθυμνο

Τα θέματα υποδομής, ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου και των Δήμων, με έμφαση στα προς ένταξη έργα στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» συζητήθηκαν στη διάρκεια συνάντησης που είχε σήμερα ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας στην έδρα της Π.Ε Ρεθύμνης με τον Υφυπουργό Μεταφορών και Υποδομών Γιάννη Κεφαλογιάννη, τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, την Αντιπεριφερειάρχη Μαίρη Λιονή και τους Δημάρχους Αμαρίου Παντελή Μουρτζανό, Ανωγείων Σωκράτη Κεφαλογιάννη, Αγίου Βασιλείου Γιάννη Ταταράκη και Μυλοποτάμου Δημήτρη Κόκκινο.

Στη συνάντηση τέθηκαν στον κ. Πέτσα και στο Γενικό Γραμματέα Μιχάλη Σταυριανουδάκη, οι προτεραιότητες της Περιφερειακής ενότητας και των δήμων για τα προς ένταξη έργα στο πρόγραμμα, ενώ παράλληλα συζητήθηκαν και άλλα σημαντικά ζητήματα της αυτοδιοίκησης, όπως η αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και πόρων, η μεγάλη έλλειψη προσωπικού σε Περιφέρεια, Δήμους και η ανάγκη επαρκούς στελέχωσης των υπηρεσιών, ο εκλογικός νόμος, κ.α.

Σε δήλωσή του μετά το τέλος της συνάντησης ο Περιφερειάρχης Κρήτης χαρακτήρισε εποικοδομητική τη σύσκεψη, σημειώνοντας πως έγινε σε καλό κλίμα, αναδεικνύοντας την πολιτική βούληση του υπουργού για λύσεις. «Μέσα από τη συνεργασία και τις σωστές προτάσεις που έχουν γίνει από τους Δήμους και την Περιφέρεια μπορούμε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα το επόμενο χρονικό διάστημα. Εκ μέρους της Περιφέρειας θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό για την διάθεσή του να στηρίξει τις αναπτυξιακές προτάσεις και να δώσει λύσεις στα προβλήματα», τόνισε ο κ. Αρναουτάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πέτσας: Προς χρηματοδότηση από το «Αντώνης Τρίτσης» τα μεγάλα έργα του Δήμου Ηρακλείου

ΠΕΔ Κρήτης - Πέτσας: Έργα, στήριξη και μεταρρυθμίσεις ζήτησαν οι δήμαρχοι από τον υπουργό

Πέτσας από Λασίθι: Προς αντιμετώπιση το θέμα της υποστελέχωσης στην τοπική αυτοδιοίκηση