Κοινωνία

Κρήτη

Γενική απεργία στις 3 Δεκεμβρίου

απεργία ηράκλειο

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου  καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ που κήρυξαν ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 3 Δεκέμβρη και στην συγκέντρωση στις 10 το πρωί στο Ε.Κ.Η.

Σε ανακοίνωση του ΕΚΗ αναφέρεται: 

"Στο όνομα της κρίσης βιώνουμε την πιο βάρβαρη ανατροπή των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της κοινωνίας προς όφελος των τραπεζιτών, των κερδοσκόπων και του μεγάλου κεφαλαίου.
 
Παρά τις δεσμεύσεις της Κυβέρνησης ότι δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα, νέα καταιγίδα αντιλαϊκών μέτρων περικοπών αύξησης φόρων ιδιωτικοποιήσεων απολύσεων περιορισμού ασφαλιστικών δικαιωμάτων, προωθείται κανονικά το «πρόγραμμα».
Η ζούγκλα στην αγορά εργασίας διευρύνεται και γίνεται περισσότερο ανεξέλεγκτη, οι εργοδότες αξιοποιούν το αντεργατικό πλαίσιο που τους χάρισαν οι  Κυβερνήσεις  για να μειώνουν τους μισθούς, να αυξήσουν τις απολύσεις, να καταργήσουν τις συλλογικές συμβάσεις.
 
Η απεργία στις 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2015   πρέπει να   εκπέμψει  δυνατό  πολιτικό στίγμα και να σηματοδοτήσει τη  θέληση όλων μας,  των εργαζομένων,  των ανέργων, των  απολυμένων,  των  νέων,  να  απαλλαγούμε  από  τις  πολιτικές  λιτότητας  και  τα αντεργατικά – αντικοινωνικά μέτρα, που καταστρέφουν τις ζωές μας και μας οδηγούν στη φτώχεια και στο περιθώριο. 
Στην ΑΠΕΡΓΙΑ της 3ης του ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΛΕΜΕ ΟΧΙ
ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ
 
Στο πόρισμα των « Σοφών » που μετατρέπει το χαρακτήρα  του ασφαλιστικού από αλληλέγγυο και αναδιανεμητικό σε κεφαλοποιητικό σύστημα.
Στη διατήρηση της εργασιακής Ζούγκλας μέσα από τη διατήρηση της διάλυσης των Συλλογικών συμβάσεων.
Στην φοροεπιδρομή και την διατήρηση του ΕΝΦΙΑ
Στο ξεπούλημα δημόσιων και κοινωφελών οργανισμών.
Αγωνιζόμαστε ενάντια στις αδιέξοδες μνημονιακές πολιτικές όλων των Κυβερνήσεων που ψήφισαν τα μνημόνια ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Να μην  τολμήσει να ψηφίσει το Νόμο για το ασφαλιστικό που θα αλλάζει το αναδιανεμητικό χαρακτήρα του ασφαλιστικού.
Καμία μείωση  των Συντάξεων, οι μειώσεις συντάξεων και παροχών δεν μπορούν αποφασιστικά να δώσουν λύση  στις μακροχρόνιες ληστρικές πολιτικές που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις  μέχρι σήμερα και λήστεψαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων  και  ενίσχυσαν την εισφοροδιαφυγή.
Να φέρει εδώ και τώρα Νόμο για την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων και την κατάργηση όλων των μνημονικών Νόμων που διέλυσαν όλες τις εργασιακές σχέσεις.
Άμεση νομοθετική ρύθμιση για την κατοχύρωση του κατώτατου μισθού στα 751€.
Απαιτούμε πλήρη προστασία των πολιτών που έχουν κόκκινα δάνεια- κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.Καλούμε τα Σωματεία μέλη μας να συγκαλέσουν τα ΔΣ και τις Γενικές Συνελεύσεις για να συζητήσουν και να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την επιτυχία της
ΑΠΕΡΓΙΑΣ στις 3 του ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2015.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2015
ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 10:00 Π.Μ
ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΗ
 
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Σταύρος Αρναουτάκης: Η μητρότητα είναι ταυτισμένη με την ίδια τη ζωή

γιορτή της μητέρας

Με αφορμή τη σημερινή Ημέρα της Μητέρας, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, αναφέρει σε δήλωσή του: 

Μέσα από το συμβολικό της χαρακτήρα η γιορτή της Μητέρας επιβεβαιώνει την αξία και τη σημασία του ρόλου της μητέρας στην κοινωνία μας. Η μητρότητα είναι ταυτισμένη με την ίδια τη ζωή. Είναι συνυφασμένη, στο μυαλό και την ψυχή όλων μας, με την αδιάκοπη προσφορά, την θυσιαστική αγάπη και την άνευ όρων διαρκή φροντίδα. 
Ως Περιφέρεια Κρήτης, μέσα και από την Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας, αλλά και τη συνεργασία με εθελοντικούς φορείς και οργανώσεις, διευρύνουμε την παρέμβαση μας για την προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών και την ενίσχυση του ρόλου της μητέρας που καθημερινά καλείται να ανταπεξέλθει σε νέες και μεγαλύτερες προκλήσεις.
Χρόνια πολλά σε όλες τις μανάδες.

 

Διαβάστε επίσης:

Καραμαλάκης: Η ΕΛ.ΑΣ δεν ξεχνά τη μάνα, τη ναυαρχίδα της κοινωνίας μας

Λαμπρινός: Η μάνα θα αποτελεί πάντα το στήριγμα του ανθρώπου

Το Ηράκλειο αποκτά υπερυψωμένες και κόκκινες διαβάσεις πεζών (φωτογραφίες)