Κοινωνία

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Οι πρώτες δράσεις του δικτύου «Διαβάζω για τους Άλλους»

διαβασμα.jpg

Το εθελοντικό, μη κερδοσκοπικό δίκτυο «Διαβάζω για τους Άλλους» ανακοινώνει τις πρώτες προγραμματισμένες δράσεις του. Εγκαινιάζοντας για πρώτη φορά ένα πιλοτικό πρόγραμμα για παιδιά Ρομά πρόκειται να πραγματοποιηθούν δύο «Δίδυμες» δράσεις ανάγνωσης παραμυθιού.

Με την υποστήριξη της Παιδαγωγού του «Κέντρου Στήριξης Ρομά» κυρίας Μ. Ασαργιωτάκη, όπως και τη βοήθεια του Διευθυντή του 4ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Αλικαρνασσού κύριου Α. Περισυνάκη, οργανώθηκαν δύο ομάδες παιδιών ηλικίας από 7 έως 13 ετών, που θα φιλοξενηθούν στην αίθουσα δραστηριοτήτων του «Κέντρου Στήριξης Ρομά και ευπαθών ομάδων Ν. Αλικαρνασσού» το Σάββατο 10 και 17 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 10.00-12.00 π.μ.

Οι δύο αυτές «δίδυμες» δράσεις περιλαμβάνουν την ανάγνωση του παραμυθιού του Ευγένιου Τριβιζά «Ηλιοτρόπιο», από δύο εξειδικευμένες παιδαγωγούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Την ανάγνωση του παραμυθιού θα ακολουθήσει μικρό δρώμενο από τα ίδια τα παιδιά εμπνευσμένο από το παραμύθι με θεατρικά και μουσικοκινητικά στοιχεία.

Η συνεργασία με το Κέντρο Στήριξης Ρομά και ευπαθών ομάδων Ν. Αλικαρνασσού σχεδιάζουμε να είναι μόνιμη για την σχολική χρονιά 2015-2016, με περιοδικές προγραμματισμένες δράσεις.
 Ο στόχος του «Διαβάζω για τους Άλλους» σε σχέση με τη συγκεκριμένη ομάδα παιδιών είναι η μετάδοση όσο το δυνατόν περισσότερων ερεθισμάτων μέσα από τη λογοτεχνία και τις τέχνες.

Επισκεφτείτε τη σελίδα στο διαδίκτυο για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του Δικτύου στο http://giatousallous.gr 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Τα κρούσματα στην περιοχή προκαλούν ανησυχία

κορωνοϊός

Ανησυχία έχει προκαλέσει στην περιοχή του Δήμου Βιάννου και συγκεκριμένα στον Αμιρά, ο εντοπισμός αρκετών κρουσμάτων κορωνοϊού, γεγονός που κινητοποίησε τις υγειονομικές αρχές.

Την ερχόμενη Δευτέρα, μάλιστα, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσει στην περιοχή rapid test στον πληθυσμό.

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη - κορωνοϊός: Της έκαναν πενταπλή δόση του εμβολίου!

Ηράκλειο: Μαθητές διαγνώσθηκαν με κορωνοϊό μετά την κηδεία συμμαθητή τους

 

ESPA BANNER