Κοινοβουλευτικά

O Μανώλης Συντυχάκης για την ενδοσχολική βία (VIDEO)

syntixakhs.jpg

Στο θέμα της ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού αναφέρθηκε ο Μανώλης Συντυχάκης,βουλευτής του ΚΚΕ μιλώντας στη διάρκεια της συζήτησης επερώτησης του ΠΑΣΟΚ προς την κυβέρνηση. Οπως τόνισε, η κυρίαρχη αντίληψη αποκρύπτει τα κοινωνικά αίτια που προκαλούν τέτοιου είδους φαινόμενα. 

Κατήγγειλε ότι υποκριτικά  τα όργανα της ΕΕ αποκηρύσσουν αυτή τη μαθητική βία, δεν κατονομάζουν όμως, καν, τη βία της αστικής εξουσίας και όλες τις μορφές που εμφανίζεται σε συνθήκες μονοπωλιακού καπιταλισμού και μάλιστα βαθιάς οικονομικής κρίσης που παίρνει συγκεκριμένη μορφή και περιεχόμενο σε βάρος της εργατικής τάξης.

Επεσήμανε ότι βία είναι επίσης, η τρομοκράτηση του λαού για να μην παρεκκλίνει από τον ευρωμονόδρομο και να μην αμφισβητήσει τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης. Κατήγγειλε ότι κουβέντα δεν αναφέρεται για τη βία που ασκεί ο εργοδότης στον τόπο δουλειάς, ειδικά στα νέα παιδιά, τη νέα βάρδια της εργατικής τάξης που στο όνομα της πρακτικής, δουλεύουν από 15 ετών για 200 ευρώ, με εξαντλητικά ωράρια εργασίας.
 

ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΥΝΤΥΧΑΚΗΣ ΒΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ, by eva

Υπογράμμισε ότι βία είναι η πράξη νομοθετικού περιεχόμενου που ποινικοποιεί τους μαθητικούς αγώνες και οι απειλές σε βάρος των  μαθητών από εισαγγελείς και αστυνομία όταν κινητοποιούνται. Βία είναι, πρόσθεσε η κατάργηση χιλιάδων τμημάτων και σχολείων, ο οικονομικός στραγγαλισμός των σχολείων, στα οποία μάλιστα εκκολάπτεται το αυγό του φιδιού όταν η  ιστορική γνώση για τις θηριωδίες στην ανθρωπότητα ο εθνικισμός και ο ναζισμός, δεν είναι στις προτεραιότητες των αναλυτικών σχολικών προγραμμάτων. 

Επεσήμανε ακόμα ότι το σχολείο έχει μετατραπεί σε ξέφραγο αμπέλι διαφόρων επιχειρηματικών δράσεων, καθώς δρουν ασφαλιστικές και διατροφικές εταιρείες με την κάλυψη μάλιστα δήθεν πανεπιστημιακών ερευνών μέχρι και ΠΑΕ και αυτό, είναι μέσα στα ιερά και όσια της καπιταλιστικής μηχανής υπογράμμισε ο Μ. Συντυχάκης προσθέτοντας ότι τα αληθινά αίτια που παράγουν και αναπαράγουν τη βία βρίσκονται στις αρχές λειτουργίας του καπιταλιστικού συστήματος που εδραιώνει τη βία και την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Πολιτικό Παρασκήνιο

ΚΚΕ: Το νομοσχέδιο έκτρωμα να πεταχτεί στα σκουπίδια! (βίντεο)

ΚΚΕ σποτ εργασιακά

«Ο αγώνας ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης κλιμακώνεται! Να πεταχτεί στα σκουπίδια! Όλοι στην απεργία την Τετάρτη 16 Ιούνη. Σκλάβοι στον 21ο αιώνα δε θα γίνουμε! Με τη δύναμή μας - Για το δίκιο μας - Τις σύγχρονες ανάγκες μας!». «Με ΑΝΑΤΡΟΠΗ γεννιούνται οι ελπίδες. Κερδίζεις τη ζωή». 

Αυτό είναι το σποτ του ΚΚΕ για το εργασιακό νομοσχέδιο, που έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις. Το κόμμα καλεί σε συμμετοχή στην απεργία της 16ης Ιουνίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην Ολομέλεια της Βουλής το εργασιακό νομοσχέδιο

Πρωτόπαπας: Το νέο εργασιακό νομοσχέδιο μεροληπτεί υπέρ των ισχυρών εργοδοτών