Κοινοβουλευτικά

Λ. Αυγενάκης: Δημιουργία ειδικού φορέα για τη δακοκτονία

avgenakis2_1.jpg

Στην αποτελεσματικότητα της δακοκτονίας και τη σημασία της, όπως επισημάνθηκε από το συνέδριο που πραγματοποιήθηκε από τον ΣΕΔΗΚ στο Ρέθυμνο, αλλά και την ανάγκη δημιουργίας ειδικού φορέα με αυτή την αποστολή, αναφέρεται ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας κ. Λευτέρης Αυγενάκης, προς τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη, διαβιβάζοντας σχετική επιστολή του Συνδέσμου Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης.
 
Στην επιστολή επισημαίνονται μια σειρά από διαπιστώσεις, συμπεράσματα και προτάσεις για τον σωστό σχεδιασμό και την υλοποίηση της δακοκτονίας. Όπως αναφέρεται «Ο συνολικός σχεδιασμός και η υλοποίηση μέτρων θα μπορούσε να ανατεθεί σε ειδικό φορέα στα πρότυπα του παλαιότερου «Ταμείου Προστασίας ελαιοπαραγωγής» ο όποιος θα έχει κεντρική και περιφερειακή διάρθρωση και θα έχει σαν αποστολή την συνολική διοικητική, επιστημονική και οικονομική ευθύνη της διεξαγωγής της Δακοκτονίας με αρμοδιότητες για είσπραξη πόρων και εκτέλεση δαπανών.»
 
«Ο φορέας αυτός, δεδομένης της τεράστιας οικονομικής σημασίας της Ελαιοκομίας για την χώρα, εκτός της δακοκτονίας θα μπορούσε να έχει διευρυμένες αρμοδιότητες, για την βελτίωση και προστασία της ποιότητας και ταυτότητας του ελαιολάδου, την μελέτη των περιβαλλοντικών και διατροφικών διαστάσεων της ελαιοκομίας, την παρακολούθηση της διεθνούς, εθνικής και τοπικής αγοράς στα πρότυπα αναλόγων φορέων άλλων χωρών.»
 
Τέλος υπογραμμίζεται ότι «οι πόροι του Φορέα μπορούν να προέλθουν από την ΚΑΠ και άλλα ειδικά προγράμματα της ΕΕ, από επιχορήγηση του Κρατικού προϋπολογισμού η του ΕΛΓΑ καθώς και από τις εισφορές Δακοκτονίας των παραγωγών οι οποίες σωστό είναι να είναι ανάλογες προς τα προστατευόμενα δέντρα και να εισπράττονται από τις επιδοτήσεις».
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Τηλεδιάσκεψη με Αυγενάκη για τους αστυνομικούς του Ηρακλείου

τηλεδιάσκεψη

Τηλεδιάσκεψη με τον Υφυπουργό Αθλητισμού και Πολιτισμού Λευτέρη Αυγενάκη είχαν το μεσημέρι της Τετάρτης 24 Φεβαρουαρίου τα μέλη της διοίκησης της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου και μετά από την ανοιχτή επιστολή μας προς τους κ.κ. Βουλευτές Ηρακλείου σχετικά με την μη αναγνώριση του επαγγέλματος του αστυνομικού ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό τη στιγμή που η κυβέρνηση προωθεί την αναγνώριση ως επικίνδυνα και ανθυγιεινά άλλα επαγγέλματα του δημοσίου, o Πρόεδρος Πικράκης Γεώργιος και ο Γ.Γραμματέας Αναμουρλού Χρήστος της Ένωσής μας, πραγματοποίησαν τηλεδιάσκεψη με τον Υφυπουργό Αθλητισμού και Βουλευτή Ηρακλείου κ. Αυγενάκη Λευτέρη παρουσία και του εκπροσώπου του πολιτικού του γραφείου στο Ηράκλειο και Αντιστρατήγου ΕΛ.ΑΣ. ε.α. κ. Σκανδαλάκη Γεωργίου.

Στον κ. Υφυπουργό μεταφέρθηκε η δυσαρέσκεια του συνόλου των αστυνομικών σχετικά με τη στάση της Κυβέρνησης που συνεχίζει να μην αναγνωρίζει το επάγγελμα του αστυνομικού ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό αλλά και να μην αναγνωρίζει εμπράκτως τις προσπάθειες και τις θυσίες των αστυνομικών σε όλη αυτή την περίοδο επιβολής μέτρων για τον Covid-19 και ότι είναι ώριμα τα πράγματα να πάρουν οι αστυνομικοί αυτό που τους αξίζει και με θυσίες αίματος δικαιούνται.

Ο κ. Αυγενάκης μας έκανε σαφές ότι στηρίζει πλήρως το δίκαιο αίτημά μας και πρότεινε να κατατεθούν επίσημες προτάσεις μέσω των Πρωτοβάθμιων και της Ομοσπονδίας μας προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου μας σχετικά με το ποια ανταποδοτικά οφέλη, ακόμα και με εναλλακτικούς τρόπους, θα έχει μία τέτοια αναγνώριση πάντα σε λογικά πλαίσια και σύμφωνα με τα δημοσιονομικά της Χώρας, ώστε να ξεκινήσει ένας διάλογος με στόχο την πολυπόθητη αναγνώριση που γενιές και γενιές αστυνομικών περιμένουν.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων παρακαλείται για την ενημέρωσή της και για τις δικές της ενέργειες. 
Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος           Ο Γενικός Γραμματέας

Γιώργος Πικράκης        Χρήστος Αναμουρλού

 

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Καταγγέλλει ότι ξέχασαν μέσα της 15 γάζες μετά το χειρουργείο!

Αυγενάκης στο Ράδιο Κρήτη: Έργα παντού στο Ηράκλειο

Ηράκλειο: Θλίψη για τον χαμό του άτυχου Παναγιώτη...