Κοινοβουλευτικά

Κρήτη

Την 12μηνη ανανέωση των συμβάσεων επικουρικού προσωπικού ΕΣΥ ζητά ο Κεγκέρογλου

kegeroglou.jpg

Την ανανέωση για ένα χρόνο των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού των Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας και των Νοσοκομείων του ΕΣΥ ζητά ο Γραμματέας της Κ.Ο της«Δημοκρατικής Συμπαράταξης» και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Βασίλης Κεγκέρογλου επισημαίνοντας την οριακή λειτουργία των περιφερειακών κέντρων κοινωνικής πρόνοιας.

Ο κ. Κεγκέρογλου σε ερώτησή του προς τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο εξηγεί πως «οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό των Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας, των Κέντρων Προστασίας Παιδιού, ΑΜΕΑ  κλπ που είναι ενταγμένες στα περιφερειακά Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας αλλά και των Νοσοκομείων της χώρας, έχουν καταστήσει οριακή τη λειτουργία τους» ενώ επισημαίνει πως «στις ελλείψεις αυτές, εντός ολίγων εβδομάδων θα προστεθούν και επιπλέον, που θα προκύψουν από τη λήξη των συμβάσεων του επικουρικού 
προσωπικού». 

Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης:

Οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό των Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας, των Κέντρων Προστασίας Παιδιού, ΑΜΕΑ  κλπ που είναι ενταγμένες στα περιφερειακά Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας αλλά και των Νοσοκομείων της χώρας, έχουν καταστήσει οριακή τη λειτουργία Στις ελλείψεις αυτές, εντός ολίγων εβδομάδων θα προστεθούν και επιπλέον, που θα προκύψουν από τη λήξη των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού. 

Επειδή δεν προβλέπεται η άμεση κάλυψη των αναγκών των Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας, των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας και των Νοσοκομείων του ΕΣΥ

Ερωτάστε κ. Υπουργοί,

Αν προτίθεστε να ρυθμίσετε Νομοθετικά το θέμα της ανανέωσης   για ένα χρόνο του επικουρικού προσωπικού των Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας και των Νοσοκομείων του ΕΣΥ.

Κρήτη

Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο Ηλίας Μόσιαλος

Ηλίας Μόσιαλος

Μετά από πρόταση του Πρύτανη και του Κοσμήτορα της Ιατρικής Σχολής, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Κρήτης ενέκρινε ομόφωνα την αναγόρευση του Ηλία Μόσιαλου, καθηγητή Πολιτικής της Υγείας του London School of Economics (LSE), ως Επίτιμου Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πρύτανης Γιώργος Κοντάκης, δήλωσε ότι στο πρόσωπο του Ηλία Μόσιαλου το Πανεπιστήμιο Κρήτης τιμά τον επιστήμονα, αλλά και την συνεισφορά του στην επιστήμη και την χώρα.

Η τελετή αναγόρευσης του κ. Μόσιαλου ως επίτιμου Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης, σύμφωνα με τον Πρύτανη του Ακαδημαϊκού Ιδρύματος, αναμένεται να πραγματοποιηθεί μετά την άρση των απαγορευτικών μέτρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Ο Captain Covid τηλεκπαιδεύεται!

Κορωνοϊός: Βίντεο για τον εμβολιασμό από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης

Κρήτη - κορωνοϊός: Τα πρώτα αποτελέσματα της οροεπιδημιολογικής μελέτης