Κοινοβουλευτικά

Κρήτη

Στη σέντρα βγάζει ο Νότης Μαριάς τον ENISA

enisa.jpg

Στη σέντρα έβγαλε ο Νότης Μαριάς τον ENISA, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών, μιλώντας στις 28/4/2015  στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο. 

Όπως ανέφερε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς, η συζήτηση για την Έκθεση σχετικά με την απαλλαγή σε σχέση με την εκτέλεση του Προϋπολογισμού του ENISA για το έτος 2013,  του έδωσε  την ευκαιρία να αναφερθεί στο Βίο και την Πολιτεία του ENISA που είναι εγκατεστημένος στο Ηράκλειο στην Κρήτη.

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Ως βουλευτής Ηρακλείου το 2012 και το 2013 ήμουν μάρτυρας των προσπαθειών διαφόρων κύκλων να φύγει ο ENISA από την Κρήτη και την Ελλάδα. Δώσαμε τότε όλοι μαζί κοινό αγώνα με τις τοπικές αρχές του Ηρακλείου για να σταματήσουν οι μεθοδεύσεις αυτές. Μεθοδεύσεις που δρομολογούν τη διάσπαση του ENISA σε δύο τμήματα. Μια Διοικητική υπηρεσία στο Ηράκλειο με 8-10 άτομα ειδικών προδιαγραφών σε κτίριο 4.500 τ.μ. και το επιχειρησιακό τμήμα στην Αθήνα χωρίς σοβαρές υποδομές και με παραρτήματα στις Βρυξέλλες και σε άλλες πόλεις. Τελικός στόχος της μεθόδευσης η μεταφορά της έδρας του ENISA στις Βρυξέλλες».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Να γνωρίζουν όμως όλοι ότι οι μεθοδεύσεις τους θα πέσουν στο κενό. Καλώ λοιπόν την κ. Georgieva και κυρίως το Ελεγκτικό Συνέδριο να εξετάσει σοβαρά τα όσα συμβαίνουν στη λειτουργία του ENISA. Και από την πλευρά μου δηλώνω ότι δεν πρόκειται να ψηφίσω την απαλλαγή του ENISA και καλώ τους συναδέλφους να πράξουν το ίδιο»

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Εντόπισαν νεκρό άνδρα - Συναγερμός στις αρχές

πτωμα

Μπροστά σε ένα τραγικό θέαμα ήρθε ένας αλλοδαπός, σήμερα το απόγευμα στο σπίτι όπου διαμένει στη λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως στο Ηράκλειο!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αλλοδαπός εντοπίστηκε χωρίς να έχει τις αισθήσεις του ένας ομοεθνή του, με τον οποίο συγκατοικούσαν. Άμεσα ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, ενώ οι διασώστες που έφτασαν στο σημείο διαπίστωσαν πως ο 42χρονος άνδρας ήταν νεκρός.

Την υπόθεση εξετάζει η Αστυνομία ενώ φως στα αίτια θανάτου θα ρίξει ο ιατροδικαστής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Εξαφανίστηκε ανήλικη τουρίστρια

Κρήτη: Τον βρήκαν νεκρό σε μονοπάτι στην Αγία Ρουμέλη

Ηράκλειο: Παρ'ολίγον πνιγμός σε πισίνα ξενοδοχείου