Κοινοβουλευτικά

Κρήτη

Ηράκλειο

Παρέμβαση Κεγκέρογλου για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων των κτηνοτρόφων

ktinotrofoi.jpg

Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Κεγκέρογλου στον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτη Λαφαζάνη σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι με την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων.

Ο κ. Κεγκέρογλου αφού επισημαίνει πως η ενεργοποίηση των δικαιωμάτων για χιλιάδες Κρητικούς κτηνοτρόφους που περιμένουν να δοθεί λύση με τις επιλέξιμες εκτάσεις, είναι στον «αέρα», καλεί τον αρμόδιο Υπουργό να δώσει άμεση λύση στο θέμα αλλά και ενημερώσει σε στάδιο βρίσκεται η διαδικασία επεξεργασίας του θεσμικού πλαισίου για την καταγραφή των επιλέξιμων μεγαλύτερης επιφάνειας.

Αναλυτικά το περιεχόμενο της Ερώτησης έχει ως εξής: 

Στον «αέρα» βρίσκεται η ενεργοποίηση των δικαιωμάτων για χιλιάδες Κρητικούς κτηνοτρόφους που περιμένουν να δοθεί λύση με τις επιλέξιμες εκτάσεις.

Επειδή μέχρι σήμερα έχουν υπάρξει μόνο προφορικές διαβεβαιώσεις για την επίλυση του προβλήματος, το οποίο όμως υφίσταται, την ώρα που οι συνδικαλιστικοί και συνεταιριστικοί φορείς της Κρήτης, έχουν αποστείλει σχετικό υπόμνημα για το θέμα και την αντιμετώπιση του

Ερωτάστε κ. Υπουργέ

1. Με ποιο τρόπο θα δώσετε άμεση λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα, δίνοντας τέλος στην ταλαιπωρία που υφίστανται οι κτηνοτρόφοι, οι οποίοι βλέπουν τη διαδικασία της ενεργοποίησης των δικαιωμάτων να είναι στον «αέρα»;

2. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία επεξεργασίας του θεσμικού πλαισίου για την καταγραφή των επιλέξιμων μεγαλύτερης επιφάνειας;

Κρήτη

Ηράκλειο

Εθιμοτυπική συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου με τον βουλευτή της Βουλγαρίας Ίβαν Τότεφ

201800296_274557351091007_5460509268103037505_n.jpg

Εθιμοτυπική  συνάντηση  με τον βουλευτή της Βουλγαρίας  Ίβαν Τότεφ  είχε το πρωί της Τρίτης 15 Ιουνίου, στο γραφείο του στην Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.  Στη διάρκεια της συνάντησης η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα συζητήθηκαν οι εξελίξεις σχετικά με την υγειονομική κατάσταση καθώς και ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον τουρισμό και τις ευρύτερες σχέσεις των δυο χωρών.

Το 2019 ο Ίβαν Τότεφ ως δήμαρχος τότε είχε προσκαλέσει το Ηράκλειο στα εγκαίνια  της Φιλιππούπολης (Πλόβντιβ) ως πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Ζάν Αντρέα Γκαραντσίνι ο οποίος το 2019 ήταν εντεταλμένος  σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εσπευσμένα στην Κρήτη διασωληνωμένη γυναίκα

Το αβέβαιο κλίμα στον τουρισμό και η περίπτωση της Κρήτης

Βαρύ πυροσβεστικό ελικόπτερο θα καλύπτει Κρήτη και Κύθηρα