Κοινοβουλευτικά

Κρήτη

Ηράκλειο

Μιχελογιαννάκης: «Μην τολμήσετε να ρίξετε την κυβέρνηση της Αριστεράς»

mixe.jpg

"Δεν είναι η πρώτη φορά που η Αριστερά βρίσκεται σε κρίση", επισημαίνει ο Ηρακλειώτης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μιχελογιαννάκης σε δήλωσή του και προσθέτει: «Μην τολμήσετε να ρίξετε την κυβέρνηση της Αριστεράς»

Αναλύτικά στην ανακοίνωσή του ο βουλευτής σημειώνει:

"Δεν είναι η πρώτη φορά που αναγκάζεται να κάνει επώδυνους συμβιβασμούς.

Η συμφωνία Πόστδαμ, η συμφωνία Τεχεράνης, η συμφωνία Λιτόφσκ και το σύμφωνο Μολότοφ, το αποδεικνύουν.

Σήμερα, όμως, έχουμε την ιστορική ευκαιρία να ακούσουμε τον Πάμπλο Ιγκλέσιας να λέει «Ερχόμαστε». Έχουμε την ιστορική ευκαιρία οι χριστιανοδημοκράτες να ομολογούν ότι χάσαμε την ευρωπαϊκή πυξίδα και έχουμε στις αποσκευές μας, πως μπορούμε να συντηρήσουμε το σοσιαλιστικό όνειρο (Μάνχαϊμ) και να ξεφύγουμε από την αριστερή μελαγχολία (Μπέντζαμιν).

1.       Ποιος, αλήθεια, τολμά να ρίξει μια αριστερή κυβέρνηση 6 μηνών;

2.       Ποιος τολμά να ρίξει ευθύνες 30 ετών μνημονιακών κομμάτων σε μια 6μηνη διακυβέρνηση;

3.       Ποιος τολμά να μην χειροκροτήσει το τέλος των προνομίων του πολιτικού συστήματος (προνόμια βουλευτών)

4.       Ποιος τολμά να σταματήσει τη διαφθορά στο δημόσιο έργο (βλέπε χθεσινές προτάσεις Τσίπρα)

5.       Ποιος τολμά να μην θέλει να καταπολεμηθεί, επιτέλους, η φοροδιαφυγή, η φοροαποφυγή, η εισφοροδιαφυγή, τα λαθρεμπόρια κάθε είδους, οι off shore και οι τριγωνικές συναλλαγές;

6.       Ποιος τολμά να ρίξει μια κυβέρνηση που βάζει τέλος στο αγγλικό δίκαιο;

7.       Ποιος τολμά να ρίξει μια κυβέρνηση που πάει να πατάξει, επιτέλους, τη γραφειοκρατία;

8.       Ποιος τολμά να ρίξει μια κυβέρνηση που προσπαθεί να μειώσει τις καθυστερήσεις δικαστικών αποφάσεων;

9.       Ποιος τολμά να ρίξει μια κυβέρνηση που επιταχύνει τις αδειοδοτήσεις σε επιχειρήσεις;

10.   Ποιος τολμά να ρίξει μια κυβέρνηση που έχει σκοπό να αναδιαρθρώσει όλο το δημόσιο;

11.   Ποιος τολμά να ρίξει μια κυβέρνηση που άκουσε το 62% του «Όχι», δηλαδή, όχι 5μηνο με 7 δις ευρώ και πέτυχε 85 δις ευρώ με 3ετία;

12.   Ποιος τολμά να ρίξει μια κυβέρνηση που θέλει να κάνει αναδιάρθρωση του φορολογικού;

13.   Ποιος τολμά να ρίξει μια κυβέρνηση που κάνει πράξη το διαγωνισμό για τηλεοπτικές άδειες, τέλη χρήσης συχνοτήτων, φόρο στα τυχερά παιχνίδια και στα vlt;

14.   Ποιος τολμά να ρίξει μια κυβέρνηση που παλεύει οι εργασιακές σχέσεις να είναι βάσει ILO και καθεστώτος δυτικής Ευρώπης;

15.   Ποιος τολμά να ρίξει μια κυβέρνηση που, επιτέλους, αποφάσισε να πληρώσει τα ληξιπρόθεσμα που χρωστάει η κυβέρνηση;

16.   Ποιος τολμά να ρίξει μια κυβέρνηση που με την ανακεφαλαιοποίηση σταματά τον κίνδυνο κουρέματος στις καταθέσεις και ανακεφαλαιοποιεί και τις συνεταιριστικές τράπεζες;

17.   Ποιος τολμά να ρίξει μια κυβέρνηση που φέρνει 35 δις επενδύσεις, με το πακέτο Γιούνκερ;

18.   Ποιος τολμά να ρίξει μια κυβέρνηση που βάζει φόρο στον πλούτο, π.χ. ακτοπλοΐα;

19.   Ποιος τολμά να ρίξει μια κυβέρνηση που δεν επιτρέπει τα κόκκινα δάνεια των Ελλήνων να πάνε σε χέρια ξένων;

20.   Ποιος τολμά να ρίξει μια κυβέρνηση που μετά από τις 9 ιδιωτικοποιήσεις, που έχουν δρομολογηθεί ήδη από το ΤΑΙΠΕΔ, στις υπόλοιπες δίνει χαρακτήρα αξιοποίησης και όχι ξεπουλήματος;

21.   Ποιος τολμά να ρίξει μια κυβέρνηση που με τη μάχη στα πλεονάσματα κερδίζει 20 δις;

 Σαφώς και η συμφωνία έχει αγκάθια, π.χ. αγρότες, 23% φόρος στα φροντιστήρια, μετενέργεια.

Όμως, ποιος, αλήθεια, δεν πιστεύει ότι όλα αυτά τα αγκάθια θα μπορέσει να τα καλύψει με ισοδύναμα αντίβαρα, που θα κερδίσει από την ταξική βούλησή της για αναδιανομή του πλούτου υπέρ των φτωχών και μη εχόντων.

Μια τέτοια κυβέρνηση, που το λόμπι της δραχμής, το λόμπι του χρηματιστηρίου και το ρωσικό λόμπι θέλουν να την εξαφανίσουν, οφείλουν όλοι οι αριστεροί να την υποστηρίξουν.

Από τη στιγμή που η συνεδριακή απόφασή μας ήταν να παλέψουμε μέσα στην Ευρώπη, με Ευρώ.

Από τη στιγμή που Ρωσία, Κίνα, Ιράν μας είπαν ξεκάθαρα να μείνουμε στο Ευρώ.

Ο μόνος δρόμος είναι να στηριχτεί αυτή η κυβέρνηση και σιγά σιγά, με τις ρωγμές που χρησιμοποιεί, τόσο στο ευρωπαϊκό, όσο και στο ντόπιο κατεστημένο, να σπάσει το απόστημα της διαφθοράς και της διαπλοκής και να εκτελέσει στο ακέραιο την αριστερή προοπτική της.

 Άρα μην τολμήσει κανείς να ρίξει την κυβέρνηση της Αριστεράς.

Κρήτη

Πρόεδρος Παγκρήτιας Τράπεζας στο Ράδιο Κρήτη: "Φιλική συγχώνευση” δύο ιστορικών τραπεζών στην Κρήτη

Ο Δημήτρης Δημόπουλος - Πρόεδρος ΔΣ Παγκρήτιας Τράπεζας

Για “φιλική συγχώνευση” δύο ιστορικών τραπεζών στην Κρήτη, έκανε λόγο μιλώντας στο “Ράδιο Κρήτη” και τον Μανώλη Αργυράκη, ο Πρόεδρος της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας, Δημήτρης Δημόπουλος, με αφορμή το μνημόνιο αμοιβαίας συνεννόησης που υπέγραψαν Παγκρητια Τράπεζα και Συνεταιριστική Χανίων.

Ο κ. Δημόπουλος έκανε λόγο για μία ισχυρή τράπεζα με βάση την Κρήτη και την κρητική οικονομία και υπηρεσίες full banking.

Μπαίνοντας στην κανονικότητα, μετά την πανδημία, οι τράπεζες θα πρέπει να διαδραματίσουν το ρόλο τους. Η νέα τράπεζα θα έχει 30% σε πελάτες, 40% σε καταθέσεις και στα δάνεια πάνω από 20%. Φιλοδοξούμε ότι θα έχουμε κυρίαρχη θέση στην αγορά της Κρήτης, ενώ θα είμαστε δίπλα στο κάθε νοικοκυριό, στον μικρό και μεσαίο επιχειρηματία του νησιού, κι εκεί θα ρίξουμε όλη την προσοχή μας”, τόνισε ο κ. Δημόπουλος.

Όπως σημείωσε, η νέα τράπεζα θα ενισχύσει την κεφαλαιακή της βάση ενώ θα προηγηθεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, με στόχο να μπει στο χρηματιστήριο. “Δεν θα έχουμε τίποτε να ζηλέψουμε από τις συστημικές τράπεζες”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Δημόπουλος.

Με βάση την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι δύο τράπεζες «η συγχώνευση θα προχωρήσει με βάση την καθαρή θέση της κάθε τράπεζας και αφού πρώτα υλοποιηθεί ο απαιτούμενος οικονομικός και νομικός έλεγχος και εγκριθούν οι διαδικασίες από τις γενικές συνελεύσεις των δύο τραπεζών και τις εποπτικές αρχές». 

Τα δύο μέρη δεν έχουν δώσει περαιτέρω πληροφορίες για το ύψος της προγραμματισμένης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Στην μετά Covid-19 εποχή, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, οι ελληνικές τράπεζες καλούνται να διαδραματίσουν κεντρικό ρόλο στη φάση της ανόρθωσης της οικονομίας και της επίτευξης σταθερών αναπτυξιακών ρυθμών, λειτουργώντας ως αρωγοί των επιχειρήσεων και της τοπικής κοινωνίας, με έμφαση στην αξιοποίηση των κοινοτικών και εθνικών προγραμμάτων και στην μετάβαση σε μία νέα πράσινη και ψηφιακή οικονομία. 

Με αυτό το δεδομένο, η παρούσα χρονική στιγμή κρίθηκε ως η πλέον κατάλληλη για την συνένωση των δυνάμεων των δύο τραπεζών της Κρήτης και τη δημιουργία μιας μεγάλης ελληνικής τράπεζας, η οποία πρόκειται να συνεισφέρει σημαντικά στην ευημερία και στην ανάπτυξη της κρητικής κοινωνίας και οικονομίας ενώ παράλληλα θα διαθέτει την δυνατότητα να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο και σε εθνικό επίπεδο. 

(Στη φωτογραφία, ο Δημήτρης Δημόπουλος - Πρόεδρος ΔΣ Παγκρήτιας Τράπεζας)

 

Ελένη Μπουρμά

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη - επιδοτήσεις: Σήμερα πιστώνονται τα χρήματα στους αγρότες

Κρήτη - κορωνοϊός: Αδειάζουν τα νοσοκομεία - Κατέληξαν τρεις ασθενείς

Ηράκλειο: Έκαναν τα πάντα για να σώσουν την κοπέλα αλλά ήταν αργά...

ESPA BANNER