Κοινοβουλευτικά

Κρήτη

Ηράκλειο

Εισήγηση Δανέλλη επί των άρθρων στο νομοσχέδιο για την ΕΡΤ

danellis.jpg

Στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής τοποθετήθηκε ο ειδικός αγορητής του Ποταμιού για το νομοσχέδιο της ΕΡΤ Σπύρος Δανέλλης.

Κατά την τοποθέτησή του αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά στην ανάγκη να μην μετατραπεί η ΕΡΤ σε εκείνο το δημόσιο φορέα, πάνω στον οποίο θα λαφυραγωγεί η εκάστοτε νεοεκλεγμένη κυβέρνηση, αλλά αντίθετα να διασφαλίζεταιο δημόσιος χαρακτήρας της και η ανεξαρτησία της από το κράτος και το κυβερνών κόμμα.

Προς αυτήν την κατεύθυνση μάλιστα κατέθεσε συγκεκριμένες ολοκληρωμένες νομοθετικές τροποποιήσεις επί του σχεδίου νόμου.

Επίσης κατέθεσε συγκεκριμένες τροποποιήσεις για μια σειρά θεμάτων όπως η κατάργηση του αποτυχημένου μοντέλου της συνδιοίκησης με εκπροσώπους των εργαζομένων, το οποίο διαπιστωμένα οδηγεί σε φαινόμενα συνδικαλιστικής διαφθοράς.

Λόγο έκανε επιπρόσθετα για την αναγκαιότητα θεσμοθέτησης τόσο στρατηγικού όσο και επιχειρησιακού σχεδίου για την ΕΡΤ, που αποτελούν προϋποθέσεις για την παραγωγή ποιοτικού προϊόντος, αλλά και την οικονομική βιωσιμότητα του μέσου.

Πρότεινε ακόμη την κατάργηση του περιοριστικού ποσοστού του 25% επί του ετήσιου προϋπολογισμού για το παραγόμενο με εξωτερικές συνεργασίες πρόγραμμα, μιας και κάτι τέτοιο θα οδηγούσε στην αδυναμία παραγωγής ποιοτικού εκπαιδευτικού, ψυχαγωγικού, πολιτιστικού έργου.

Ειδική αναφορά στις τροποποιήσεις – προτάσεις του ειδικού αγορητή του Ποταμιού έκανε ο Υπουργός Επικρατείας κ. Παππάς, επιφυλασσόμενος για την αποδοχή κάποιων από αυτές.

Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Αντιστάθηκαν αλλά η ΕΛΑΣ τους συνέλαβε για τις κλοπές

αυτοκινητο κλοπη

Εξιχνιάστηκαν, τρείς (3) υποθέσεις κλοπών - διαρρήξεων που διαπράχθηκαν σε Ι.Χ αυτοκίνητα, στα Χανιά.

Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο αλλοδαπών

Επιπλέον οι δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν διότι κατά την διάρκεια του ελέγχου τους αντιστάθηκαν σθεναρά.

Αφαίρεσαν μεταξύ άλλων το χρηματικό ποσό των 4.400 ευρώ, 250 λίρες Αγγλίας, κοσμήματα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, είδη ρουχισμού, διάφορα αντικείμενα και προσωπικά έγραφα

Αναλυτικότερα σύμφωνα με το δελτίο τύπου της αστυνομίας:

Εξιχνιάστηκαν χθές, 12.06.2021 το πρωί, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, τρείς (3) υποθέσεις κλοπών- διαρρήξεων σε οχήματα που διαπράχθηκαν σε περιοχή του Δήμου Χανίων. Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο αλλοδαπών κατηγορούμενων για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, από την 05.06.2021 έως και την 10.06.2021 άγνωστοι δράστες αφαίρεσαν συνολικά από τρία (3) Ι.Χ αυτοκίνητα το χρηματικό ποσό των 4.400 ευρώ, 250 Λίρες Αγγλίας, τρείς (3) ηλεκτρονικούς υπολογιστές (laptop), είδη ρουχισμού, διάφορα αντικείμενα και προσωπικά έγγραφα.

Από την εμπεριστατωμένη έρευνα και προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω αλλοδαποί είχαν διαπράξει τις εν λόγω κλοπές.

Από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, εντοπίστηκε σε περιοχή του Δήμου Χανίων ο ένας εκ των αλλοδαπών και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 635 ευρώ και κινητό τηλέφωνο.

Ακολούθησε έρευνα σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο οποίο διέμεναν, όπου εντοπίστηκε και ο έτερος αλλοδαπός στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 980 ευρώ και κινητό τηλέφωνο.

Επιπλέον οι δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν διότι κατά την διάρκεια του ελέγχου τους αντιστάθηκαν σθεναρά.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων, ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κρήτη: Δεν κατάφεραν να βοηθήσουν την τραυματισμένη θαλάσσια χελώνα (φωτο)

Ηράκλειο: 19χρονη κατήγγειλε τον σύντροφό της για ενδοοικογενειακή βία

Δήμος Χερσονήσου: Βρήκαν πάνω του κοκαΐνη