Κοινοβουλευτικά

Κρήτη

Ηράκλειο

Αυγενάκης: Παιδαριώδης ανευθυνότητα και τεχνάσματα του υπ. Υποδομών

avgenakis2_1.jpg

Ανακοίνωση Λ. Αυγενάκη αναφορικά με την παιδαριώδη ανευθυνότητα, όπως αναφέρει ο ίδιος και τα τεχνάσματα του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:
        
«Οι επιπολαιότητες και οι άστοχοι χειρισμοί του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων δεν έχουν τελειωμό; 
Από πότε η «κατά φήμη» μέχρι στιγμής, νέα Γενική Γραμματέας του ΥΠΟΜΕΔΙ νομιμοποιείται να ασκεί διοίκηση, τη στιγμή που εδώ και τρεις μήνες (!) με ευθύνη της Κυβέρνησης δεν έχει υπογραφεί διορισμός της και δεν έχει εκδοθεί το απαιτούμενο ΦΕΚ αρμοδιοτήτων;
Πέραν αυτού, η φαρσοκωμωδία συνεχίζεται, καθότι 3 μήνες τώρα δεν έχει οριστεί Διοίκηση στην ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε., που οδηγεί σε σωρεία προβλημάτων, καθυστερήσεων και απορροφήσεων. Αντ’ αυτού ασθμαίνοντας, και για να καλύψει το κενό η Κυβέρνηση, προχωρά σε τεχνάσματα για την κάλυψη των κενών του Δ.Σ., αγνοώντας ότι στις ΔΕΚΟ ισχύουν οι νόμοι περί Ανωνύμων Εταιρειών, πλην όσων ρυθμίζονται από τον ειδικό νόμο 3429/2005, παρακάμπτοντας τη Βουλή και την αρμόδια Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.
Καλό θα είναι περισσότερο να κυβερνούν και λιγότερο να μιλούν!»

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ενεργοποιήθηκε το "Σχέδιο ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ" μετά τους αλλεπάλληλους σεισμούς

Πολιτική Προστασία

Οι αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις που σημειώνονται καθημερινά στην περιφερειακή ενότητα του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, έχουν προκαλέσει εύλογη ανησυχία στους πολίτες, ενώ κινητοποιεί τους αρμόδιους φορείς.

Ήδη, από την περασμένη Παρασκευή (23/7), η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με έγγραφό της προς την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Μινώα Πεδιάδας, ζήτησε να ενεργοποιηθεί το Γενικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης/Βραχείας Διαχείρισης των Συνεπειών από την Εκδήλωση Σεισμών με την κωδική ονομασία «ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ», το οποίο καθορίζει τις ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν από τους φορείς που εμπλέκονται με το ζήτημα.

Το Σχέδιο - μεταξύ άλλων - προβλέπει ελέγχους στατικότητας στα κτίρια της ευρύτερης περιοχής από κλιμάκια μηχανικών και ειδικών, αλλά και ενημέρωση των πολιτών για τους χώρους καταφυγής και συγκεντρώσεως. Επίσης, οι εμπλεκόμενοι φορείς (Περιφέρεια Κρήτης, Δήμος Μινώα Πεδιάδας) θα πρέπει να έχουν σε άμεση διαθεσιμότητα τα μηχανήματα και τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό που απαιτείται γι αυτές τις περιπτώσεις.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννη Λεονταράκη, ο οποίος μίλησε στο ekriti.gr, υπάρχουν συνεχείς επαφές της Περιφέρειας Κρήτης με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας 

Διαβάστε αναλυτικά τι προβλεπει το Γενικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης/Βραχείας Διαχείρισης των Συνεπειών από την Εκδήλωση Σεισμών με την κωδική ονομασία «ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ»:

Συνεδριάζει το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Όλα τα παραπάνω, αναμένεται να συζητηθούν διεξοδικά, στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, το οποίο και θα συνεδριάσει το ερχόμενο Σάββατο 31 Ιουλίου στις 11 το πρωί, στο Αρκαλοχώρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση έχει κληθεί να παρευρεθεί και ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας κ. Ευθύμιος Λέκκας

Ρεπορτάζ: Γιώργος Λαμπράκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παπαζάχος στο Ράδιο Κρήτη: Δεν αποκλείεται μεγαλύτερος σεισμός - Κίνδυνος τα παλιά σπίτια

Ζημιές σε χωριά του Ηρακλείου μετά τον σεισμό (φωτογραφίες)

Τσελέντης στο Ράδιο Κρήτη: Καμία σχέση οι σεισμοί, με τα έργα στο αεροδρόμιο Καστελίου