Κοινοβουλευτικά

Κρήτη

Ηράκλειο

Αγροτικά

Επιστολή Κεγκέρογλου στον ΕΛΓΑ για τις αποζημιώσεις

kegeroglou.jpg

Ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Κεγκέρογλου, με επιστολή του στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Βασίλη Έξαρχο, ζητά να προωθηθούν οι διαδικασίες αποζημίωσης στους αμπελουργούς του Ηρακλείου, που επλήγησαν από το κύμα κακοκαιρίας στις αρχές Απρίλη.
 
Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής
 
«Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,
  
Όπως γνωρίζετε, το κύμα κακοκαιρίας στις αρχές Απρίλη, έπληξε πολλές περιοχές του Νομού Ηρακλείου και επέφερε  μεγάλες ζημιές στα αμπέλια.
Το χαλάζι και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν σημαντικές καταστροφές, το μέγεθος των οποίων θα φανεί το αμέσως επόμενο διάστημα.
Σύμφωνα μάλιστα με τον προϊστάμενο ΕΛΓΑ Κρήτης που πραγματοποίησε αυτοψία σε καλλιέργειες, τα αμπέλια έχουν πληγεί σε μεγάλο βαθμό από τη βροχή και τη χαλαζόπτωση, αλλά και την ανεμοθύελλα μεγάλης διάρκειας που καταγράφηκε, με αποτέλεσμα να έχουμε ξηράνσεις φύλλων και βλαστών.
Επειδή η άμεση στήριξη των αμπελουργών είναι επιβεβλημένη, προκειμένου να καταφέρουν να ξεπεράσουν τα προβλήματα που έχουν προκύψει
 
Σας ζητώ να μεριμνήσετε για την άμεση προώθηση των διαδικασιών αποζημίωσης των πληγέντων παραγωγών».
 
 
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Εθιμοτυπική συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου με τον βουλευτή της Βουλγαρίας Ίβαν Τότεφ

201800296_274557351091007_5460509268103037505_n.jpg

Εθιμοτυπική  συνάντηση  με τον βουλευτή της Βουλγαρίας  Ίβαν Τότεφ  είχε το πρωί της Τρίτης 15 Ιουνίου, στο γραφείο του στην Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.  Στη διάρκεια της συνάντησης η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα συζητήθηκαν οι εξελίξεις σχετικά με την υγειονομική κατάσταση καθώς και ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον τουρισμό και τις ευρύτερες σχέσεις των δυο χωρών.

Το 2019 ο Ίβαν Τότεφ ως δήμαρχος τότε είχε προσκαλέσει το Ηράκλειο στα εγκαίνια  της Φιλιππούπολης (Πλόβντιβ) ως πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Ζάν Αντρέα Γκαραντσίνι ο οποίος το 2019 ήταν εντεταλμένος  σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εσπευσμένα στην Κρήτη διασωληνωμένη γυναίκα

Το αβέβαιο κλίμα στον τουρισμό και η περίπτωση της Κρήτης

Βαρύ πυροσβεστικό ελικόπτερο θα καλύπτει Κρήτη και Κύθηρα