Κοινοβουλευτικά

Ηράκλειο

Αυγενάκης: Να καταλάβουν ότι το μέλλον των έργων είναι οι παραχωρήσεις και τα έργα ΣΔΙΤ

εργα

Το εργοτάξιο του έργου «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, τμήμα Ευαγγελισμός – Ράχες» στα Τέμπη, επισκέφθηκε ο Τομεάρχης Υποδομών, Μεταφορών, Δικτύων, Χωροταξίας & Πολεοδομίας - Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας  κ. Κώστα Δεσπόπουλο, τον Δήμαρχο Τεμπών κ. Κώστα Κολλάτο και από τους εκπροσώπους των παραχωρησιούχων και της κατασκευάστριας εταιρείας, στα πλαίσια της διήμερης περιοδείας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ο κ. Λ. Αυγενάκης από τα Τέμπη, που επισκέφθηκε σήμερα, δήλωσε: 
«Ούτε μια ημέρα χαμένη, ούτε μία ημέρα καθυστέρησης σε έργα υποδομής και πραγματικής ανάπτυξης για την οικονομία της χώρας μας. Η προσοχή μας ως Νέα Δημοκρατία θα είναι στραμμένη διαρκώς σε αυτό το έργο, διότι είναι έργο τεράστιας εθνικής σημασίας με μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα κοινωνικά και οικονομικά οφέλη για ολόκληρη τη χώρα και αντιλαμβάνεται κανείς τη σπουδαιότητα και το μέγεθός του μόνο όταν βρεθεί επιτόπου, σε ένα έργο όπου με την ολοκλήρωσή θα αποτελεί μεταξύ άλλων, τη μεγαλύτερη σήραγγα των Βαλκανίων. 

Επιπλέον ο κ. Λ. Αυγενάκης αναφέρθηκε και στις ανακοινώσεις του αν/τη Υπ. Περιβάλλοντος κ. Τσιρώνη για τον θεσμό των ΣΔΙΤ, λέγοντας:
«Η πολιτική του κ. Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Τσιρώνη για αναστολή όλων των διαδικασιών κινείται προς την λάθος κατεύθυνση θέτοντας προσκόμματα ακόμη και στις ελάχιστες ανάσες επιχειρηματικότητας και ιδιωτικής χρηματοδότησης που έχουν απομείνει στη χώρα μας. Δίχως αυτές, η υλοποίηση μεγάλων δημοσίων έργων καθίσταται ένα πολιτικό κείμενο, δίχως τεκμηρίωση, δίχως σχεδιασμό-προγραμματισμό και δίχως χρηματοδότηση. 

εργα

εργα, by gpapadakis

Πρέπει άμεσα η κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει ότι το μέλλον των έργων είναι οι παραχωρήσεις και τα έργα ΣΔΙΤ, καθώς αυξάνονται η ροές χρηματοδότησης για τις μεγάλες υποδομές της Χώρας μας. Το ΣΕΣ 2014-2020 φέρνει ένα σημαντικό ποσό της τάξεως των 4,2 δις για έργα υποδομών και περιβαλλοντικά, ποσό το οποίο δεν είναι σε θέση να καλύψει ούτε καν την ολοκλήρωση σημαντικών έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη. Η συμμετοχή ιδιωτών-επενδυτών είναι -μαζί με τα δημόσια χρήματα- αναγκαία για την κατασκευή και συντήρηση έργων που δεν μπορούν να προχωρήσουν με τη μικρή δημόσια συμμετοχή που είναι διαθέσιμη στην παρούσα χρονική περίοδο.»

Ο κ. Λ. Αυγενάκης στη συνέχεια της διήμερης περιοδείας του επισκέπτεται την Λάρισα, τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα.

Κρήτη

Ηράκλειο

Σωκράτης Βαρδάκης: "Απελπιστική η κατάσταση με τα χιλιάδες εκκρεμή χειρουργεία"

χειρουργεία

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για τους χιλιάδες ασθενείς που περιμένουν να χειρουργηθούν, ευρισκόμενοι μάλιστα για μήνες σε λίστες αναμονής που μακραίνουν διαρκώς σε πανελλαδικό επίπεδο, προχώρησαν 48 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, καταθέτοντας σχετική ερώτηση, προς τον Υπουργό Υγείας, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη.

Όπως επισημαίνει η Αξιωματική Αντιπολίτευση η υποστελέχωση των νοσοκομείων, με τις ελλείψεις σε αναισθησιολόγους να παίρνουν πλέον τρομακτικές διαστάσεις, οι μειώσεις χειρουργικών κρεβατιών, αλλά και οι συγχωνεύσεις κλινικών λόγω πανδημίας, σε συνδυασμό με τη μείωση των τακτικών χειρουργείων έως 80% ανάλογα με τις συνθήκες, σύμφωνα με το νέο έγγραφο που απέστειλε η αναπλ. Υπουργός Υγείας στους Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών, έχουν δημιουργήσει μία εκρηκτική κατάσταση στα νοσοκομεία, η οποία επιτείνεται και με τις αναστολές του υγειονομικού προσωπικού.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στα τοπικά μέσα, αλλά και καταγγελίες ασθενών, μόνο στα Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑ.Γ.Ν.Η.) εκκρεμούν 5.000 χειρουργεία, ενώ στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, 2.700 χειρουργεία, με τον συνολικό αριθμό σε επίπεδο Κρήτης να υπερβαίνει τις 10.000.

Παρότι από τις 15/11/21 τα χειρουργεία του ΠΑ.Γ.Ν.Η επανήλθαν στην κανονική λειτουργία τους, οι ασθενείς που αναμένουν είναι χιλιάδες, ενώ η Διευθύντρια της Αναισθησιολογικής Κλινικής του νοσοκομείου, επισημαίνει ότι η κατάσταση στο νοσοκομείο είναι οριακή, καθώς σε περίπτωση που χρειαστούν επιπλέον κλίνες COVID ή αν αυξηθεί ο αριθμός των ασθενών στις Μ.Ε.Θ. COVID, θα πρέπει να περιοριστούν άλλες δραστηριότητες στο νοσοκομείο, με προφανείς κινδύνους για τη λειτουργία του.

Στο Βενιζέλειο από την άλλη πλευρά, λειτουργούν 3 από τις 5 χειρουργικές αίθουσες που λειτουργούσαν προ πανδημίας, σύμφωνα με τον Τομεάρχη του Χειρουργικού Τομέα και Διευθυντή της ΩΡΛ Κλινικής του νοσοκομείου, με τις ελλείψεις αναισθησιολόγων να εξακολουθούν να αποτελούν ένα σοβαρό ζήτημα.

Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση έχει ως αποτέλεσμα, ασθενείς, που θα μπορούσαν να χειρουργηθούν δωρεάν στα δημόσια νοσοκομεία, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης της υγείας τους, να αναγκάζονται να στραφούν σε ιδιωτικές κλινικές, πληρώνοντας τεράστια ποσά για να χειρουργηθούν.

Από την άλλη, καμία μέριμνα δεν υπάρχει για  τους ασθενείς εκείνους, οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν τα υπέρογκα νοσήλια των ιδιωτικών κλινικών. Η κυβέρνηση έχει αφήσει τους ασθενείς αυτούς στην τύχη τους, να βλέπουν την υγεία τους να επιδεινώνεται, χωρίς να μπορούν να κάνουν τίποτα.

Οι Βουλευτές καλούν τον αρμόδιο Υπουργό να αποσαφηνίσει που οφείλεται το γεγονός της πολύμηνης καθυστέρησης σημαντικών χειρουργείων και σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί με σκοπό την αύξηση των χειρουργικών κρεβατιών στα δημόσια νοσοκομεία.

Τέλος ζητούν να απαντήσει αν θα προχωρήσετε στην άμεση δρομολόγηση των μόνιμων προσλήψεων που έχετε εξαγγείλει και να σταματήσετε την «αποψίλωση» άλλων τμημάτων, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες που υπάρχουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ηράκλειο: Αποδυνάμωση της ΜΕΘ του Βενιζελείου καταγγέλλουν οι γιατροί - Ποια είναι η αιτία

Σχολική βία: Μαθητές ξυλοκόπησαν 16χρονο δυο φορές μέσα στο σχολείο του

 

 

 

 

ESPA BANNER