Ηράκλειο

234 κενά στα δημοτικά σχολεία του Ηρακλείου καταγγέλουν οι δάσκαλοι

δημοτικο σχολειο

Ο Σύλλογος  Εκπαιδευτικών  Νομού  Ηρακλείου "Νίκος  Καζαντζάκης" τρείς μήνες  μετά  την  έναρξη των  μαθημάτων  αναγκάζεται να  επανέλθει  σε  ένα  θέμα  που  ανέδειξε σε  όλη  την διάρκεια  του καλοκαιριού  αλλά  και  κατά  τις  πρώτες  ημέρες της  έναρξης  του διδακτικού έτους και  δεν  είναι άλλο από  την  στελέχωση των  σχολείων  με  εκπαιδευτικούς, τις  πολλές  ελλείψεις που  υπάρχουν και  την  προχειρότητα με  την  οποία  το  Υπουργείο  Παιδείας  αντιμετωπίζει τις  λύσεις  τους.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
"Δυστυχώς για  άλλη μια  φορά είμαστε  υποχρεωμένοι, τεκμηριωμένα  όπως πάντα, με  συγκεκριμένα  στοιχεία  και  αριθμούς, να  ενημερώσουμε την  κοινή  γνώμη αλλά  και  τον  Υπουργό ότι: Υπάρχουν  ακόμα  κενά  στα σχολεία  μας Κύριε  Υπουργέ… Και συγκεκριμένα  για  τον  Νομό Ηρακλείου.

Κενά Δασκάλων, Νηπιαγωγών και Ειδικοτήτων στα σχολεία κλασσικού τύπου:
-ΔΑΣΚΑΛΟΙ 14
-ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ 12
-ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ (Πρωινού- Ολοήμερου) 37
-ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ 55
-ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ 10
-ΑΓΓΛΙΚΩΝ 20
-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΟΛΟΗΜΕΡΟ 7
ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΟΛΟΗΜΕΡΟ 5
-ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΟΛΟΗΜΕΡΟ 7
-ΜΟΥΣΙΚΉΣ ΟΛΟΗΜΕΡΟ 5
-ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ 10
-ΓΑΛΛΙΚΩΝ 8
ΣΥΝΟΛΟ ΚΕΝΩΝ 190

Κενά Δασκάλων και Ειδικοτήτων στα  ΕΑΕΠ
-ΑΓΓΛΙΚΩΝ 7
-ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ 4
-ΓΥΜΝΑΣΤΕΣ 6
-ΜΟΥΣΙΚΗΣ 1
-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 3
-ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ 3
ΣΥΝΟΛΟ ΚΕΝΩΝ 24

Ο  Σύλλογος μας εκφράζει  την  κάθετη αντίθεση  του προς  την  προτροπή του  Υπουργού  Παιδείας που  εκφράζεται με την με  αριθμό     183783/Δ1/16-11-2015  εγκύκλιο   σύμφωνα  με  την  οποία σε όσα  Ολοήμερα Σχολεία  δεν  επαρκούν  οι  εκπαιδευτικού  θα  πρέπει  να  φοιτούν μόνο  οι  μαθητές οποία  το  Υπουργείο  Παιδείας αντιμετωπίζει  τα προβλήματα της  εκπαίδευσης.  

Αν  θεωρήσουμε  κύριε  Υπουργέ ότι  η  Παιδεία και  το  Ολοήμερο  σχολείο είναι  κοινωνικό αγαθό τότε  δικαίωμα  σε  αυτό έχουν  το  σύνολο  των  μαθητών  που  το  δικαιούνται και επιθυμούν  να
φοιτήσουν  και  δεν  θα  πρέπει  να  γίνονται επιλεκτικοί  αποκλεισμοί. Λυπόμαστε που  τόσο σύντομα ξεχάσατε τις  δεσμεύσεις  σας  και αυτά  που  με  τόση  ευκολία ανακοινώνατε  και εξαγγέλλατε κάποιες  άλλες  εποχές και  σας  καλούμαι ως  υπεύθυνη  Πολιτική  ηγεσία να αναλάβετε επιτέλους  τις  ευθύνες  σας. 

Είναι αδήριτη ανάγκη να καλυφθούν άμεσα τα κενά με αναπληρωτές εκπαιδευτικούς για να σταματήσουν να χάνονται διδακτικές ώρες, να πάψει η άνιση μεταχείριση των μαθητών και να  δοθεί τέλος στην  ταλαιπωρία  μαθητών, γονέων  και  εκπαιδευτικών".

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Προσαγωγές αντιεξουσιαστών - Απετράπη η πορεία

ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ στο κέντρο

Η πρωϊνή ένταση στο κέντρο του Ηρακλείου μεταξύ αστυνομίας και ομάδων αντιεξουσιαστών και άλλων συλλογικοτήτων, που επιχείρησαν να κάνουν πορεία για συμπαράσταση στον αρχιεκτελεστή της 17 Νοέμβρη, Κουφοντίνα (εκτέλεσε εν ψυχρώ 11 άτομα και καταδικάστηκε 11 φορές σε ισόβια), είχε ως αποτέλεσμα την προσαγωγή 5 ατόμων (μέχρι στιγμής) και ταυτόχρονα την ματαίωση της πορείας.

 

Στη συνέχεια, τα άτομα που ανήκουν σε συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, προσέφυγαν σε πάρκα και πλατείες περιμετρικά του κέντρου του Ηρακλείου και οι αστυνομικές δυνάμεις επιχειρούν για την διάλυσή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr, η αστυνομία φέρεται αποφασισμένη να διαλύσει όλες τις εστίες του αντιεξουσιαστικού χώρου, που δρουν παραβατικά στο Ηράκλειο.

Ταυτόχρονα, μετά την σύλληψη 3 ατόμων που θεωρούνται υπεύθυνα για τους βανδαλισμούς στο γραφείο του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, η αστυνομία ταυτοποίησε και άλλα άτομα που εμπλέκονται στην ίδια υπόθεση και αναμένεται η σύλληψή τους.

Ειδήσεις σήμερα 

"Τέλος καλό, όλα καλά" με τη φωτιά στη Βιάννο

Παραιτήθηκε από κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Χρήστος Ταραντίλης

Κρήτη - κορωνοϊός: Ανησυχία από τα πολλά κρούσματα και τους θανάτους