Ηράκλειο

Το μήνυμα της Μαρίας Καναβάκη για την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς

maria_kanabaki.jpg

Το μήνυμα της Αντιδημάρχου Παιδείας κ. Μαρίας Καναβάκη προς τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς:

«Αγαπητές Διευθύντριες, Αγαπητοί Διευθυντές, Φτάνοντας στη λήξη του σχολικού έτους 2014-2015 αισθάνομαι την ανάγκη να σας ευχαριστήσω για την άψογη συνεργασία μας. Καθημερινά κι εγώ κι ακόμη περισσότερο εσείς, αγωνιζόμαστε και προσπαθούμε, καθένας μας από την πλευρά του, για ένα καλύτερο σχολείο για τα παιδιά μας. Και γι'αυτό σας ευχαριστώ από καρδιάς για την κατανόηση και τη βοήθεια σας. Ο ευαίσθητος χώρος της παιδείας μας χρειάζεται όλους και κυρίως εσάς και το σπουδαίο εκπαιδευτικό σας έργο. Καλό καλοκαίρι σε εσάς και στους συναδέλφους σας εκπαιδευτικούς και φυσικά στους μαθητές των σχολείων σας καλές διακοπές και καλή πρόοδο. Μαρία Γ. Καναβάκη Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Νέας Γενιάς, Καινοτομίας & ΚΕΠ»

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - Υπόθεση Μελίνας Παρασκάκη: Αθώα η αναισθησιολόγος

μελινα παρασκακη

Αθώα έκρινε το Τριμελές Πλημμελιοδικείο Ηρακλείου την αναισθησιολόγο που εμπλέκεται στην υπόθεση θανάτου της μικρής Μελίνας Παρασκάκη, γράφοντας έτσι τους τίτλους τέλους  στη δικαστική μάχη για τα αίτια και τις συνθήκες που στοίχισαν τη ζωή του κοριτσιού, το Δεκέμβριο του 2015 στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου. Μία υπόθεση που συγκλόνισε την Κρήτη αλλά και ολόλκληρο το πανελλήνιο.

Κατά την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης, η έδρα στάθηκε ενδελεχώς στο σκεπτικό που ακολουθήθηκε προκειμένου να παρθεί η συγκεκριμένη απόφαση αθώωσης της γιατρού που αντιμετώπιζε την κατηγορία της ανθρωποκτονίαςαπό αμέλεια, έχοντας προηγουμένως εξετάσει τα πορίσματα τριών εμπειρογνωμόνων.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως νωρίτερα η Εισαγγελέας είχε εκφράσει την άποψη πως πρέπει να κριθεί ένοχη η κατηγορούμενη αναισθησιολόγος. 

 

 

 

Το χρονικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται ότι η αναισθησιολόγος που χειρίστηκε το περιστατικό, παραπέμφθηκε σε δίκη καθώς με βάση την εισαγγελική έρευνα της αποδίδονταν ευθύνες στο στάδιο της μετεγχειρητικής διαχείρισης της διαδικασίας αφύπνισης του 4χρονου κοριτσιού.

Στη γιατρό αποδόθηκε ότι χορήγησε στο παιδί καταφανώς υψηλότερες δόσεις ινοτρόπων ουσιών και αδρεναλίνης από τις συνιστώμενες κατ’ αναλογία, ενώ ούτε ο τρόπος χορήγησης ούτε αυτή καθαυτή η δοσολογία της φαρμακευτικής αγωγής ήταν σύμφωνες με τη διεθνώς αναγνωρισμένη πρακτική και τους ισχύοντες παιδιατρικούς αλγόριθμους που εφαρμόζονται σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

 

Ειδήσεις σήμερα 

Θλιβερή πρωτιά για την Κρήτη στις αυτοκτονίες εν μέσω lockdown

Κρήτη: Βρήκαν τον ... ποντικό που άρπαξε εξοπλισμό 10.000 ευρώ

Πίεση στα νοσοκομεία της Κρήτης: Πάνω από 100 οι ασθενείς με κορωνοϊό