Ηράκλειο

Τα παιδιά στο Ηράκλειο έμαθαν για την αξία της ανακύκλωσης

ΚΗΦΗ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5-6-2015, το ΚΗΦΗ Νέας Αλικαρνασσού της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ηρακλείου, επισκέφτηκε τη Τετάρτη 03/06/2015, τη Γ’ τάξη του 1ου Δημοτικού σχολείου Νέας Αλικαρνασσού, όπου ηλικιωμένοι και παιδιά δημιούργησαν κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά.
 

ΚΗΦΗ

ΚΗΦΗ, by meropi

ΚΗΦΗ

ΚΗΦΗ, by meropi

Στο πλαίσιο αυτής της επίσκεψης, έγινε συζήτηση για τη σπουδαιότητα της ανακύκλωσης και πως αυτή προστατεύει και βοηθάει το περιβάλλον. Η επίσκεψη αυτή έγινε κατόπιν συνεννόησης με το διευθυντή του σχολείου κ. Γιάννη Μιχελάκη και τη δασκάλα της γ’ τάξης κα. Μαρία Μελεσσανάκη. Στην επίσκεψη συμμετείχαν η κα. Γεωργία Σταθάκη, κοινωνική λειτουργός του προγράμματος και η κα. Ειρήνη Ζορμπαδάκη, νοσηλεύτρια καθώς επίσης και η φοιτήτριες Κοινωνικής Εργασίας του ΑΤΕΙ Ηρακλείου Βάσω Παρασκευοπούλου και Γαρυφαλιά Παττακού.

Κρήτη

Ηράκλειο

Δήμος Ηρακλείου: Σταθερή επιλογή οι πολιτικοί γάμοι

πολιτικός γάμος

Μπορεί η πανδημία να έχει βάλει στον “πάγο” ένα μεγάλο κομμάτι από τις κοινωνικές εκδηλώσεις, ωστόσο οι πολιτικοί γάμοι εξακολουθούν να τελούνται προσαρμοζόμενοι- βέβαια- στις συνθήκες covid της τρέχουσας υγειονομικής συγκυρίας.

“Τηρούνται όλα τα μέτρα ασφάλειας, με την παρουσία περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων” υπογράμμισε μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη η αντιδήμαρχος Διοικητικών Υποθέσεων Μαρία Καναβάκη, η οποία αναφέρθηκε και στην ανοδική τάση που παρουσιάζουν τα σύμφωνα συμβίωσης στον δήμο!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η κ Καναβάκη, κατά μέσο όρο τις τελευταίες χρονιές οι πολιτικοί γάμοι που τελούνται στη Λότζια ανέρχονται στους 450, και συγκεκριμένα ήταν 422 το 2020, 441 το 2019 και 471 το 2018, στοιχεία που υποδεικνύουν ότι οι πολιτικοί γάμοι αποτελούν μια δημοφιλή επιλογή, η οποία διατηρείται και το 2021 από τα ζευγάρια που αποφάσισαν να ενώσουν τις ζωές τους.

Βάσει των νέων υγειονομικών πρωτοκόλλων, οι παρόντες κατά την τελετή στο δημαρχείου δεν μπορούν να ξεπερνούν τους 9, μαζί και με τον αντιδήμαρχο και τον γραμματέα. Παρά τον αυστηρό αυτόν περιορισμό, εξακολουθούν να αποτελούν “λύση”, κυρίως, στις περιπτώσεις που η νύφη είναι έγκυος.

Σύμφωνο Συμβίωσης

Μια εναλλακτική, που αρχίζει να κερδίζει έδαφος, σύμφωνα με απολογιστικά στοιχεία του 2020 που έδωσε η αντιδήμαρχος είναι το σύμφωνο συμβίωσης.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία από το Ληξιαρχείο, το 2020 τα σύμφωνα που υπογράφησαν ήταν 221, το 2018 ήταν 140 και το 2019 ήταν 213!

Πάντως, η κ Καναβάκη δεν επιβεβαιώσει περίπτωση στο Ηράκλειο όπου το σχετικό σύμφωνο υπεγράφη ανάμεσα σε ομόφυλο ζευγάρι.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ: Κορωνοϊός: "Κλειδώνει" για τέσσερις ημέρες το Βενιζέλειο!

Νοσοκομεία Κρήτης: Αριθμός ρεκόρ ασθενών με κορωνοϊό!

Κρήτη - τροχαία: Περισσότεροι νεκροί φέτος παρά το lockdown!