Ηράκλειο

Ταξί έκανε βουτιά στο λιμάνι του Ηρακλείου

taxi_limani_3.jpg

Τα χειρότερα γλίτωσε ένας 62χρονος Ηρακλειώτης οδηγός ταξί, όταν σήμερα το πρωί έπεσε με το αυτοκίνητο του στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Ο 62χρονος κινείτο στο χώρο του λιμανιού στις 6 το πρωί, όταν έπεσε με το ταξί μέσα στο νερό, ανάμεσα στις προβλήτες 1 και 2.
 

taxi_limani_1.jpg

taxi_limani_1.jpg, by renas

Άμεσα άνδρες του Κεντρικού Λιμεναρχείου που αντιλήφθηκαν τι συνέβη, κινητοποιήθηκαν και έσπευσαν να βοηθήσουν τον οδηγό ταξί.

Στο μεταξύ ο ίδιος κατάφερε να βγει από το παράθυρο του αυτοκινήτου, ενώ λιμενικοί του πέταξαν σωσίβιο και σχοινί και κατάφεραν να τον ανασύρουν.
 

taxi_limani_2.jpg

taxi_limani_2.jpg, by renas

Στη συνέχεια ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε τον 62χρονο στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Όπως ανέφερε ο οδηγός στους λιμενικούς, επειδή εκείνη την ώρα δεν είχε ακόμη ξημερώσει και έπεφτε ψιλόβροχο, η ορατότητα ήταν μειωμένη, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να δει τα όρια της προβλήτας και να πέσει μέσα στη θάλασσα.

(φωτογραφίες Αντώνης Γενναράκης)

Κρήτη

Ηράκλειο

ΝΟΔΕ Ηρακλείου: Αίτημα να δοθεί σε δρόμο της πόλης το όνομα του Ιάκωβου Τσούνη

ιάκωβος τσούνης

Αίτημα προς το δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου, για να δοθεί σε δρόμο της πόλης το όνομα του εθνικού ευεργέτη Ιάκωβου Τσούνη, ο οποίος δώρησε όλη του την περιουσία στις Ένοπλες Δυνάμεις, κατέθεσε η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, σε επιστολή που κατατέθηκε στο Σώμα, η ΝΟΔΕ Ηρακλείου αναφέρει τα εξής:

Με την παρούσα επιστολή μας υποβάλλουμε πρόταση-αίτημα ονοματοδοσίας οδού του Δήμου Ηρακλείου σε οδό «Ιακώβου Τσούνη».

Ο Ιάκωβος Τσούνης, γεννήθηκε στην Πάτρα και είναι απόγονος των αγωνιστών του 1821,  Λονταίων και Πετμεζαίων. Ο πατέρας του, Κωνσταντίνος, ήταν δασάρχης και ο Ιάκωβος ήταν το τελευταίο από 13 παιδιά. Πολέμησε σε ηλικία 15 ετών στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940.

  Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία ως εκτελωνιστής στον Πειραιά. Το 1966 εισέρχεται στην ναυτιλία ως εφοπλιστής, αποκτώντας συνολικά 13 εμπορικά πλοία και σχηματίζοντας μεγάλη  περιουσία. Από τότε αρχίζει και η μεγάλη φιλανθρωπική του δράση. 

Δημιούργημά του επίσης είναι το Μουσείο, που βρίσκεται παραπλεύρως της μόνιμης κατοικίας του στην οδό Κύπρου, στου Παπάγου.

Έγινε πανελλήνια γνωστός όταν δώρισε σχεδόν όλη τη περιουσία του, 23 εκατομμύρια ευρώ και 60 αποβατικά σκάφη αμφιβίων επιχειρήσεων στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, μόλις δύο μήνες πριν τον θάνατό του.

  Μετά από σταδιακή επιδείνωση της υγείας του απεβίωσε στις 10 Απριλίου 2021 στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΓΣΝΑ) όπου και νοσηλευόταν.  

Εκ μέρους όλων των μελών της Νομαρχιακής μας Οργάνωσης πιστεύουμε ότι η συμβολή τέτοιων Ελλήνων, αξίζει να είναι αξιομνημόνευτη στο διηνεκές και προς την κατεύθυνση αυτή, αλλά και ως ελάχιστο φόρο τιμής, θεωρούμε ότι θα συμβάλλει το να δοθεί το όνομά του σε κεντρική οδό της πόλης μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μητσοτάκης για θάνατο Τσούνη: «Η Ελλάδα αποχαιρετά, σήμερα, ένα άξιο τέκνο της»

Απεβίωσε ο Ιάκωβος Τσούνης, ο εφοπλιστής που δώρισε την περιουσία του στις Ένοπλες Δυνάμεις