Ηράκλειο

Τίμησαν την επέτειο του Κιλελέρ στο Τεφέλι

kileler-2.jpg

Ο Αγροτικός Σύλλογος Αρχανών, ο Αγροτικός Σύλλογος Αστερουσίων, η Επιτροπή Αγώνα αγροτών Αρκαλοχωρίου και μαζικοί φορείς του Ηρακλείου τίμησαν την 105η επέτειο του Κιλελέρ σε μία μαζική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Τεφέλι.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν ο Λιάπης Κώστας εκ μέρους της γραμματείας Ηρακλείου της ΠΑΣΕΒΕ, η Λαμπρινή Πίττακα από την ΟΓΕ, ο Ανδρέας Κριαράς πρόεδρος της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Ηρακλείου, η Εύη Χατζημηνά γραμματέας του Δ.Σ. της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ο Παναγιώτης Μπαλαμπάνης, μέλος του Δ.Σ. του Συνδικάτου Οικοδόμων Ηρακλείου και η Δέσποινα Αυγουλά πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αρχανών. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ.

Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Μανώλης Καρκαβάτσος, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αστερουσίων και στέλεχος της ΠΑΣΥ, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: "Στις μέρες μας, η γη που με τόσους αγώνες και πολύ αίμα απόκτησαν οι πρόγονοί μας, "φεύγει" πάλι από την κατοχή αυτών που την καλλιεργούν και περνάει ξανά στην ιδιοκτησία λίγων νεοτσιφλικάδων - καπιταλιστών, που στήνουν μεγάλες καπιταλιστικές αγροτικές εκμεταλλεύσεις - επιχειρήσεις. Φροντίζει γι' αυτό η Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ, την οποία, με συνέπεια και ζήλο, εφαρμόζουν όλες οι αστικές κυβερνήσεις της χώρας μας, σπρώχνοντας με πιο γρήγορους ρυθμούς την καπιταλιστική ανάπτυξη. Αυτή η πολιτική θερίζει σαν δρεπάνι τους μικρομεσαίους αγρότες.

Δίνουμε μάχη για να κρατήσουμε τα χωράφια μας, για την επιβίωση των οικογενειών μας. Ναι, είναι μια μάχη ζωής, ή θανάτου αυτή που δίνουμε στα μπλόκα οι μικρομεσαίοι αγρότες, γιατί μετά δε μας μένει παρά η ανεργία, η πείνα. Οι μέχρι σήμερα αγώνες μας είχαν θετικά αποτελέσματα, όμως αυτά δεν αρκούν.

Είναι πλέον καθαρό: Αν με την οργάνωση της πάλης μας, τη συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα, τον αγώνα μας δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να ανατρέψουμε την ΚΑΠ, την καπιταλιστική οργάνωση της αγροτικής παραγωγής, θα σωθούμε. Αν δεν τα καταφέρουμε, θα χαθούμε.

Αυτόν τον αγώνα σωτηρίας θα τον συνεχίσουμε. Ξέρουμε ότι πολλοί και μέσα στον αγροτικό κόσμο περιμένουν, έχουν την ελπίδα ότι με τη νέα κυβέρνηση κάτι καλύτερο μπορεί να έρθει.

Όμως, εμείς που ξημεροβραδιαζόμαστε στους δρόμους του αγώνα τους λέμε: Η ελπίδα για την επιβίωσή μας βρίσκεται στη συνέχιση και την ένταση της αγωνιστικής δράσης. Στον κοινό μας αγώνα, στη συμμαχία της αγροτιάς με τους εργάτες και τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους και τους συνταξιούχους.

Τους λέμε: Καμιά επανάπαυση, καμιά αναμονή. Γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση έφυγε, αλλά είναι εδώ η ΕΕ, οι τράπεζες, οι βιομήχανοι και οι έμποροι που μας έχουν δεμένους χειροπόδαρα."

Η για δεύτερη συνεχόμενη φορά παρουσία της αστυνομίας αποτελεί για μας πρόκληση. Καταδικάζουμε τη στάση αυτή της Κυβέρνησης. Αν νομίζει ότι με αυτό τον τρόπο θα μας φοβίσει κάνει μεγάλο λάθος. Συνεχίζουμε με πίστη στο δίκιο του αγώνα μας.

Επόμενο αγωνιστικό ραντεβού δίνεται στη σύσκεψη που διοργανώνουν οι δύο Αγροτικοί Σύλλογοι και η Επιτροπή Αγώνα αγροτών Αρκαλοχωρίου την Κυριακή 5/4 στις 7μμ στις Αρχάνες για την συνέχιση και οργάνωση του αγώνα.

Τέλος τη Δευτέρα 6/4 δίνουμε δυναμικό παρόν μαζί με την ΠΑΣΕΒΕ στην παράσταση διαμαρτυρίας στην εφορία στις 10 πμ ενάντια στην φοροληστεία που συνεχίζεται και με τη νέα κυβέρνηση.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Στους δρόμους οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων - "Ανοίξτε μας τώρα" (φωτο)

γυμναστές πλατεία ελευθερίας

Δυναμικό παρόν στο πλαίσιο της πανελλήνιας συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έδωσε σήμερα ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Ηρακλείου. 

Η συγκέντρωση έγινε στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Ελευθερίας έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης, σε ειρηνικό κλίμα και τηρώντας τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό.

Αφορμή για τη συγκέντρωση, η καθυστέρηση στο άνοιγμα των γυμναστηρίων η οποία έχει οδηγήσει τους ιδιοκτήτες σε δεινή οικονομική θέση καθώς όπως λένε, η στήριξη από πλευράς πολιτείας, είναι κάτι περισσότερο από ανεπαρκής. 

Οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων τοποθέτησαν συμβολικά στο έδαφος αθλητικά παπούτσια και άλλα είδη γυμναστικής.

 

Διαβάστε επίσης:

Πότε θα σταματήσουν τα sms στο 13033

Αδελφές κατήγγειλαν άνδρα για ασέλγεια από τα 6 τους χρόνια

Ηράκλειο: Στους δρόμους οι εργαζόμενοι σε εστίαση και τουρισμό