Ηράκλειο

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Ηρακλείου για την κακοκαιρία

βροχή

(Φωτογραφία αρχείου)

Σε ετοιμότητα θέτει τις υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου σε περίπτωση ανάγκης λόγω της κακοκαιρίας ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας κ.Μαρίνος Παττακός.Σε έγγραφό του προς τις υπηρεσίες τονίζει:

« Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με οδηγία της Πολιτικής Προστασίας και έκτακτου δελτίου Ε.Μ.Υ. για έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες από σήμερα Παρασκευή 23/10/2015 έως την Κυριακή 25/10/15, θέσατε σε άμεση ετοιμότητα προσωπικό και μηχανολογικό εξοπλισμό υπηρεσιών σας, για συνδρομή και βοήθεια των πολιτών, σε περίπτωση εκδήλωσης πλημμυρικών και άλλων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων». 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ζούσε ξεχασμένος από όλους, σε ένα σπίτι χωρίς ρεύμα...

ηλικιωμενος

Ζούσε μόνος, σε ένα σπίτι που είχε σχεδόν καταρρεύσει, ξεχασμένος από όλους και όλα, χωρίς ρεύμα εδώ και 7 ολόκληρα χρόνια!…

Εν έτει 2021, στο σύγχρονο Ηράκλειο, σε μία πόλη που ευημερεί κι εξελίσσεται, δυστυχώς, η μοναξιά και η αποξένωση των ανθρώπων είναι μία θλιβερή πραγματικότητα!

Ο ηλικιωμένος συμπολίτης μας είχε απολύτως απομονωθεί… Τα χρόνια που πέρασαν και δε γυρίζουν πίσω, τα οικονομικά προβλήματα που ποτέ δε λύθηκαν, η δυσβάστακτη μοναξιά… όλα έπαιξαν το ρόλο τους για να εγκαταλειφθεί…

Πριν από λίγες ημέρες, το δράμα αυτού του ανθρώπου αποκάλυψε ακροατής του Ράδιο Κρήτη ο οποίος, με παρέμβασή του στην εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, ζήτησε τη βοήθεια των τοπικών αρχών, ώστε ο ηλικιωμένος γείτονάς του να μεταφερθεί σε έναν ασφαλή χώρο και να μπορέσει να βιοπορίζεται χωρίς να έχει τη ανάγκη των γειτόνων του για ένα πιάτο φαγητό!

Η ανταπόκριση της αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας του Δήμου Ηρακλείου Ρένας Παπαδάκη – Σκαλίδη, ήταν άμεση.

Οι υπηρεσίες του Δήμου άμεσα έσπευσαν στο σπίτι του ανθρώπου αυτού, διαπίστωσαν όσα αναφέρθηκαν ιδίοις όμμασι και προχώρησαν σε μία σειρά από ενέργειες με στόχο την ανακούφισή του.

Ο ηλικιωμένος μεταφέρθηκε σε ασφαλή χώρο, γίνεται προγραμματισμός ώστε να εξεταστεί από γιατρούς καθώς αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, ενώ καταβάλλεται προσπάθεια ώστε, σύμφωνα με την αντιδήμαρχο, να υπάρξει ένα επίδομα και να μπορεί ο άνθρωπος αυτός να καλύπτει τις βασικές του ανάγκες, με τη δέσμευση οι υπηρεσίες να συνεχίσουν να του παρέχουν την πολύπλευρη φροντίδα που χρειάζεται…

Η κ. Παπαδάκη εξήρε την φιλοτιμία των πολιτών που έσπευσαν να βοηθήσουν τον συνάνθρωπό τους και κάλεσε όσους γνωρίζουν παρόμοιες καταστάσεις να τηλεφωνήσουν στο 2813 409999 και να τις αναφέρουν, ώστε να ενεργοποιηθούν οι υπηρεσίες του Δήμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: Μειώνεται ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών

Έρχεται επιδότηση πρόσληψης 7.000 ανέργων - Ποιοι θα είναι δικαιούχοι

Κορωνοϊός: «Κοκτέιλ» δύο αντισωμάτων μειώνει το ιικό φορτίο