Ηράκλειο

Σεμινάριο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στο Ηράκλειο

eke.jpg

Μια ολοκληρωμένη παρουσίαση της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης θα γίνει σε Θεματικό Εργαστήριο που διοργανώνει η Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή ΠΛΟΗΓΟΣ (πρώην ΚΕΚ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΡΗΤΗΣ) την Τετάρτη 22 Απριλίου 2015 στις 5.30μμ, στην αίθουσα της Ένωσης Ξενοδοχείων Νομού Ηρακλείου (Αθηνάς 18, Ηράκλειο).

Το Θεματικό Εργαστήριο διοργανώνεται στο πλαίσιο της εργοδοτικής συμβουλευτικής της Πράξης «Τοπικές Δράσεις Κοινωνικής Ένταξης για Ευάλωτες Ομάδες Δήμου Ηρακλείου» της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «Δίαυλος Απασχόλησης Δήμου Ηρακλείου».

Εισηγητές θα είναι ο οικονομολόγος και διευθυντής της Αναπτυξιακής Εταιρείας Λάρνακας Μιχάλης Ζάνος και η δικηγόρος Σοφία Βαμβακίδου. Στη διάρκεια του σεμιναρίου θα ενημερώσουν τους συμμετέχοντες γενικά για τον ορισμό της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και θα εξηγήσουν ποια είναι τα πλεονεκτήματα που προσφέρει στις επιχειρήσεις. Ο κ.Ζάνος θα αναλύσει τη νέα Ευρωπαϊκή Οδηγία που πρέπει να εφαρμόσουν όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης, θα γίνει παρουσίαση καλών και κακών παραδειγμάτων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για τα διεθνή πρότυπα που μπορούν να εφαρμόσουν οι επιχειρήσεις.

Το ενημερωτικό σεμινάριο απευθύνεται σε εργοδότες και γενικότερα εκπροσώπους επιχειρήσεων που θα μπορούσαν ν’ απασχολήσουν ωφελούμενους του προγράμματος, καθώς και σε κάθε ενδιαφερόμενο. Η εγγραφή στο Θεματικό Εργαστήριο είναι δωρεάν και σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί σχετικό εγχειρίδιο.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ο σεισμός έριξε το παλιό κτίσμα - Ευτυχώς δεν είχαμε τραυματισμούς

Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανένας

Οι σεισμοί που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες έχουν και συνέπειες ιδιαίτερα στα παλιά κτίρια που βρίσκονται είτε εγκαταλελειμένα είτε έχουν χαρακτηρισθεί ως διατηρητέα χωρίς όμως τις παρεμβάσεις που θα μειώσουν τον κίνδυνο για τους περαστικούς.

Σε διάφορα σημεία στο Ηράκλειο όπως την Αγία Τριάδα στην οδό Χάου απ όπου είναι και η ανάρτηση του Ηρακλείωτη Γιάννη Σκουλά υπάρχουν ετοιμόρροπα που αποτελούν κίνδυνο θάνατο όπως αυτό στις φωτογραφίες του Περιβαλλοντικού  Συλλόγου  Αγ. Τριάδας.

"Ο χθεσινός σεισμός στο Ηράκλειο ήταν μικρός όμως αρκετός και καθοριστικός για το συγκεκριμένο σπίτι που πολλοί λάτρεψαν και έχουν φωτογραφήσει στο πέρασμά τους από τα στενά της Αγίας Τριάδας. Δυστυχώς όταν ο ιδιοκτήτης αδυνατεί οικονομικά να το συντηρήσει, μοιραία έχει αυτή την εξέλιξη μιας και στην Ελλάδα η κατάληξη τέτοιων σπιτιών είναι προδιαγεγραμμένη. Αν δεν μπορεί ολόκληρος Δήμος να διεκδικήσει ευρωπαϊκά κονδύλια για την προστασία και την διατήρηση της φυσιογνωμίας τέτοιων ιστορικών συνοικιών, τότε μιλάμε ξεκάθαρα για ανικανότητα. Το ευτυχές είναι που δεν είχαμε ανθρώπινες απώλειες".

Δείτε τις φωτογραφίες:

 

 

Διαβάστε επίσης: 

Ηράκλειο: Πυρκαγιά κοντά σε σπίτια σήμανε συναγερμό

Κρήτη - κορωνοϊός: Μειώνονται τα κρούσματα - Που ανιχνεύθηκαν τα περισσότερα