Ηράκλειο

Ρύθμισαν οφειλές άνω των 12 εκ ευρώ 1.169 οφειλέτες του ΙΚΑ στο Ηράκλειο

ika.jpg

Πάνω από 1000 άτομα ρύθμισαν τις οφειλές τους, οι οποίες υπερέβαιναν τα 12 εκ ευρώ, στο ΚΕΑΟ στο Ηράκλειο με βάση το νόμο για τις πολλές δόσεις που ίσχυε μέχρι πριν από λίγες ημέρες ενώ από τις 26 του μηνός οι ρυθμίσεις γίνονται με το νέο νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα και είναι ακόμα πιο ευνοϊκός για τους έχοντες ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Πιο συγκεκριμένα από τις 12 Νοεμβρίου του 2014 μέχρι και τις 24 Μαρτίου του 2015 στο Ηράκλειο είχαν σπεύσει να υπαχθούν σε ρύθμιση 1169 οφειλέτες εκ των οποίων οι 881 με δόσεις και για ένα συνολικό ποσό που έφθασε τα 12 εκ ευρώ. Από τις οφειλές αυτές εισπράχθηκαν μόνο από την πρώτη δόση  850.000 ευρώ. Παράλληλα οι 286 εξόφλησαν εφάπαξ τις οφειλές τους οι οποίες ανέρχονταν σε ποσό 627.000 ευρώ.
Με βάση τώρα το νέο νόμο μόνο χθες ,που άρχισε η εφαρμογή της νέας ρύθμισης, είχαμε στο Ηράκλειο 30 οφειλέτες που προσήλθαν για να ρυθμίσουν οφειλές 230.000 ευρώ. Από αυτούς οι 18 ρύθμισαν σε δόσεις 180.000 ευρώ ενώ οι υπόλοιποι κατέβαλαν εφάπαξ τις οφειλές τους που ανέρχονταν σε 25.000 ευρώ.
Να πούμε πως η νέα ευνοϊκή ρύθμιση ισχύει ως τις 30 Απριλίου και δίνει τη δυνατότητα σε όποιον κάνει χρήση της να έχει αυτόματη αναστολή αναγκαστικών μέτρων είσπραξης των οφειλών του από το ΚΕΑΟ.
​Αξίζει να σημειώσουμε πως με τον νέο νόμο δίνεται στους οφειλέτες η δυνατότητα διακανονισμού των οφειλών με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους και σε αριθμό δόσεων που οι ίδιοι θα επιλέξουν, απολαμβάνοντας σημαντικές εκπτώσεις σε πρόστιμα, προσαυξήσεις και λοιπές επιβαρύνσεις που φθάνουν ως και την πλήρη απαλλαγή.
Ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων χορηγείται έκπτωση επί των προσαυξήσεων και των πρόσθετων τελών (εξαιρουμένων των αυτοτελών προστίμων), ως ακολούθως:
Έκπτωση 100% για εφάπαξ καταβολή της οφειλής
Έκπτωση 80% για ρύθμιση έως 36 δόσεις
Έκπτωση 70% για ρύθμιση από 37 έως 50 δόσεις
Έκπτωση 60% για ρύθμιση από 51 έως 72 δόσεις
Έκπτωση 50% για ρύθμιση από 73 έως 100 δόσεις 

​Ελένη Βασιλάκη 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Επεισοδιακή καταδίωξη για παράνομο κυνήγι - Πυροβόλησε εναντίον θηροφυλάκων

κυνηγός κυνήγι

Τις  πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 18 Σεπτεμβρίου 2021, Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες του Λασιθίου, μαζί με τους θηροφύλακες των κυνηγετικών συλλόγων Νεάπολης και Ιεράπετρας, εντόπισαν, σε περιοχή των Τερτσών, Δήμου Βιάννου, ένα άτομο να λαθροθηρεύει, με χρήση προβολέα.

Γύρω στις 02:00 π.μ. επικοινώνησαν με τον Ομοσπονδιακό Θηροφύλακα που εδρεύει στη Βιάννο και του ζήτησαν να τους συνδράμει, προκειμένου να μπορέσουν να εγκλωβίσουν το συγκεκριμένο άτομο.

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες κατάφεραν να πλησιάσουν πιο κοντά στο άτομο αυτό, 2 από τους θηροφύλακες. Διαπίστωσαν ότι έφερε σακίδιο πλάτης, ένα κυνηγετικό όπλο (δίκαννο) και τον προβολέα. Του δήλωσαν την ιδιότητά τους, ζητώντας του να σταματήσει, αλλά  αυτός αντέδρασε πυροβολώντας αρχικά προς το μέρος του ενός θηροφύλακα, στα αριστερά του και μετά φάνηκε να  στρέφει το όπλο προς την άλλη μεριά, αλλά δεν ακούστηκε πυροβολισμός.

Στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή κι έτσι ξεκίνησε μια καταδίωξη. Κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν πρόσκαιρα, παρά την αντίστασή του, φορώντας του χειροπέδες. Αυτός όμως ξεγλίστρησε, πηδώντας σ’ ένα πρανές, ύψους 3 μέτρων και διέφυγε σε μια ρεματιά, όπου κρύφτηκε.

Οι θηροφύλακες, δεν κατάφεραν να τον εντοπίσουν ξανά και κατευθύνθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Βιάννου, όπου παρέδωσαν το όπλο και τον προβολέα, αλλά όχι το σακίδιο καθώς δεν είχαν προλάβει να του το αποσπάσουν.
Εκεί διαπίστωσαν τελικά ότι το δεύτερο φυσίγγιο στο δίκαννο έφερε σημάδι από τον επικρουστήρα, γεγονός που φανερώνει ότι είχε επιχειρήσει και δεύτερη φορά να πυροβολήσει, αλλά το όπλο δεν εκπυρσοκρότησε.

Οι θηροφύλακες υπέβαλλαν μήνυση και η Αστυνομία άρχισε την αναζήτησή του. Τελικά ο άτομο αυτό παραδόθηκε αυτοβούλως στο Αστυνομικό Τμήμα Ιεράπετρας και αναμένεται η απόφαση του Εισαγγελέα για τα περαιτέρω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: 50χρονη λήστεψε υπό την απειλή μαχαιριού έναν 90χρονο

Κρήτη - κορωνοϊός: Μαθητές δημοτικού χάνουν τη χρονιά λόγω αρνητών γονέων

Ηράκλειο: Τον σταμάτησαν για έλεγχο και τον συνέλαβαν

ESPA BANNER