Ηράκλειο

Ρύθμισαν οφειλές άνω των 12 εκ ευρώ 1.169 οφειλέτες του ΙΚΑ στο Ηράκλειο

ika.jpg

Πάνω από 1000 άτομα ρύθμισαν τις οφειλές τους, οι οποίες υπερέβαιναν τα 12 εκ ευρώ, στο ΚΕΑΟ στο Ηράκλειο με βάση το νόμο για τις πολλές δόσεις που ίσχυε μέχρι πριν από λίγες ημέρες ενώ από τις 26 του μηνός οι ρυθμίσεις γίνονται με το νέο νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα και είναι ακόμα πιο ευνοϊκός για τους έχοντες ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Πιο συγκεκριμένα από τις 12 Νοεμβρίου του 2014 μέχρι και τις 24 Μαρτίου του 2015 στο Ηράκλειο είχαν σπεύσει να υπαχθούν σε ρύθμιση 1169 οφειλέτες εκ των οποίων οι 881 με δόσεις και για ένα συνολικό ποσό που έφθασε τα 12 εκ ευρώ. Από τις οφειλές αυτές εισπράχθηκαν μόνο από την πρώτη δόση  850.000 ευρώ. Παράλληλα οι 286 εξόφλησαν εφάπαξ τις οφειλές τους οι οποίες ανέρχονταν σε ποσό 627.000 ευρώ.
Με βάση τώρα το νέο νόμο μόνο χθες ,που άρχισε η εφαρμογή της νέας ρύθμισης, είχαμε στο Ηράκλειο 30 οφειλέτες που προσήλθαν για να ρυθμίσουν οφειλές 230.000 ευρώ. Από αυτούς οι 18 ρύθμισαν σε δόσεις 180.000 ευρώ ενώ οι υπόλοιποι κατέβαλαν εφάπαξ τις οφειλές τους που ανέρχονταν σε 25.000 ευρώ.
Να πούμε πως η νέα ευνοϊκή ρύθμιση ισχύει ως τις 30 Απριλίου και δίνει τη δυνατότητα σε όποιον κάνει χρήση της να έχει αυτόματη αναστολή αναγκαστικών μέτρων είσπραξης των οφειλών του από το ΚΕΑΟ.
​Αξίζει να σημειώσουμε πως με τον νέο νόμο δίνεται στους οφειλέτες η δυνατότητα διακανονισμού των οφειλών με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους και σε αριθμό δόσεων που οι ίδιοι θα επιλέξουν, απολαμβάνοντας σημαντικές εκπτώσεις σε πρόστιμα, προσαυξήσεις και λοιπές επιβαρύνσεις που φθάνουν ως και την πλήρη απαλλαγή.
Ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων χορηγείται έκπτωση επί των προσαυξήσεων και των πρόσθετων τελών (εξαιρουμένων των αυτοτελών προστίμων), ως ακολούθως:
Έκπτωση 100% για εφάπαξ καταβολή της οφειλής
Έκπτωση 80% για ρύθμιση έως 36 δόσεις
Έκπτωση 70% για ρύθμιση από 37 έως 50 δόσεις
Έκπτωση 60% για ρύθμιση από 51 έως 72 δόσεις
Έκπτωση 50% για ρύθμιση από 73 έως 100 δόσεις 

​Ελένη Βασιλάκη 

Κρήτη

Ηράκλειο

Έφυγε από τη ζωή ο πανεπιστημιακός, Εμμανουήλ Μικρογιαννάκης

εμμανουήλ μικρογιαννάκης

Έφυγε από τη ζωή στα 85 του ένας άνθρωπος των γραμμάτων, ο ιστορικός και καθηγητής πανεπιστημίου Εμμανουήλ Μικρογιαννάκης.

Γεννήθηκε στον Αμιρά της Βιάννου στις 20 Ιουλίου 1935 και σε ηλικία 8 ετών έχασε τον πατέρα του και όλους τους άρρενες συγγενείς του.

Σπούδασε και πήγε με υποτροφία του ΙΚΥ για μεταπτυχιακά στο Πανεπιστήμιο του Γκέτινγκεν. Δίδαξε επί σειρά ετών Ιστορία του Πολιτισμού και των Κλασικών χρόνων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διετέλεσε Πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Συγκλητικός και Κοσμήτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δίδαξε επίσης σε διάφορα ξένα Πανεπιστήμια και συνετέλεσε στη δημιουργία Τμημάτων-Εδρών Ελληνικού Πολιτισμού στο Πανεπιστήμιο της Taipei (Taiwan) και στις Ινδίες. Έχει συγγράψει πληθώρα μελετών, βιβλίων και άρθρων. Σήμερα είναι Πρόεδρος του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός.

Υπό τις ανωτέρω ιδιότητες και ως μέλος μιας πανεπιστημιακής Σχολής που με τα Τμήματά της καλύπτει τον Παγκόσμιο Πολιτισμό (ιδίως τον Ελληνικό), μερίμνησε για την ίδρυση Τμήματος Ξένων Πολιτισμών, δια δε της διδασκαλίας και των δημοσιευμάτων του (100 βιβλία και άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά ) προήγαγε την έρευνα και συνετέλεσε στη βαθύτερη γνωριμία και κατανόηση του πολιτισμικού φαινομένου.

Συλλυπητήριο μήνυμα Ηγουμενίδη

Ο Εμμανουήλ Μικρογιαννάκης υπήρξε μια ξεχωριστή μορφή των γραμμάτων και των τεχνών που θα θυμόμαστε πάντοτε για το ήθος και την ανεκτίμητη προσφορά του. Είναι ο ιστορικός και πανεπιστημιακός από την Βιάννο που «ταξίδεψε» τον ελληνικό πολιτισμό σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη. Οι διαλέξεις του στα πιο απόμακρα σημεία του πλανήτη και η σημαντική του εργογραφία αποτελούν αναμφίβολα μια παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.