Ηράκλειο

Ρύθμισαν οφειλές άνω των 12 εκ ευρώ 1.169 οφειλέτες του ΙΚΑ στο Ηράκλειο

ika.jpg

Πάνω από 1000 άτομα ρύθμισαν τις οφειλές τους, οι οποίες υπερέβαιναν τα 12 εκ ευρώ, στο ΚΕΑΟ στο Ηράκλειο με βάση το νόμο για τις πολλές δόσεις που ίσχυε μέχρι πριν από λίγες ημέρες ενώ από τις 26 του μηνός οι ρυθμίσεις γίνονται με το νέο νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα και είναι ακόμα πιο ευνοϊκός για τους έχοντες ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Πιο συγκεκριμένα από τις 12 Νοεμβρίου του 2014 μέχρι και τις 24 Μαρτίου του 2015 στο Ηράκλειο είχαν σπεύσει να υπαχθούν σε ρύθμιση 1169 οφειλέτες εκ των οποίων οι 881 με δόσεις και για ένα συνολικό ποσό που έφθασε τα 12 εκ ευρώ. Από τις οφειλές αυτές εισπράχθηκαν μόνο από την πρώτη δόση  850.000 ευρώ. Παράλληλα οι 286 εξόφλησαν εφάπαξ τις οφειλές τους οι οποίες ανέρχονταν σε ποσό 627.000 ευρώ.
Με βάση τώρα το νέο νόμο μόνο χθες ,που άρχισε η εφαρμογή της νέας ρύθμισης, είχαμε στο Ηράκλειο 30 οφειλέτες που προσήλθαν για να ρυθμίσουν οφειλές 230.000 ευρώ. Από αυτούς οι 18 ρύθμισαν σε δόσεις 180.000 ευρώ ενώ οι υπόλοιποι κατέβαλαν εφάπαξ τις οφειλές τους που ανέρχονταν σε 25.000 ευρώ.
Να πούμε πως η νέα ευνοϊκή ρύθμιση ισχύει ως τις 30 Απριλίου και δίνει τη δυνατότητα σε όποιον κάνει χρήση της να έχει αυτόματη αναστολή αναγκαστικών μέτρων είσπραξης των οφειλών του από το ΚΕΑΟ.
​Αξίζει να σημειώσουμε πως με τον νέο νόμο δίνεται στους οφειλέτες η δυνατότητα διακανονισμού των οφειλών με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους και σε αριθμό δόσεων που οι ίδιοι θα επιλέξουν, απολαμβάνοντας σημαντικές εκπτώσεις σε πρόστιμα, προσαυξήσεις και λοιπές επιβαρύνσεις που φθάνουν ως και την πλήρη απαλλαγή.
Ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων χορηγείται έκπτωση επί των προσαυξήσεων και των πρόσθετων τελών (εξαιρουμένων των αυτοτελών προστίμων), ως ακολούθως:
Έκπτωση 100% για εφάπαξ καταβολή της οφειλής
Έκπτωση 80% για ρύθμιση έως 36 δόσεις
Έκπτωση 70% για ρύθμιση από 37 έως 50 δόσεις
Έκπτωση 60% για ρύθμιση από 51 έως 72 δόσεις
Έκπτωση 50% για ρύθμιση από 73 έως 100 δόσεις 

​Ελένη Βασιλάκη 

Ηράκλειο

Ψυχαγωγία

Κερδίστε 5 διπλές προσκλήσεις για τη θεατρική παράσταση «Κατερίνα»

κατερινα, θεατρο, θεατρικη παρασταση, ηρακλειο

Ο Γιώργος Νανούρης διασκεύασε για το θέατρο και σκηνοθέτησε «Το βιβλίο της Κατερίνας» του Αύγουστου Κορτώ, με την συγκλονιστική Λένα Παπαληγούρα στον ομώνυμο ρόλο.

Η παράσταση που έχει διανύσει μια θριαμβευτική πορεία τα τελευταία πέντε χρόνια με κοινό και κριτικούς να την εξυμνούν, έχει ξεπεράσει του 56.000 θεατές και έχει κερδίσει συνολικά έξι θεατρικά βραβεία.

Πρόκειται για την αληθινή ιστορία της διπολικής μητέρας του συγγραφέα. Η Κατερίνα έχει μόλις αυτοκτονήσει και αρχίζει να αφηγείται την καταραμένη ζωή της. Φάρμακα, χάπια, σύζυγος και γιος, αγάπη και μίσος, ομοφυλοφιλία,, αυτοσαρκασμός, χιούμορ ανακατεμένο με πόνο, στοργή μέσα από στριγγλιές, και απόπειρες αυτοκτονίας αποτελούν την χαοτική πραγματικότητα της ηρωίδας που παλεύει με τη διπολική διαταραχή και γραπώνεται από όποιον μπορεί, με αποτέλεσμα να παρασύρει μια ολόκληρη οικογένεια στη δίνη της αρρώστιας της.

 

INFO:

Κατερίνα

βασισμένο στο “Το Βιβλίο της Κατερίνας”

Συγγραφέας: Αύγουστος Κορτώ

Ιδέα-Διασκευή-Σκηνοθεσία: Γιώργος Νανούρης

Ερμηνεία: Λένα Παπαληγούρα

Μαζί της στην σκηνή και ο Γιώργος Νανούρης

 

Ώρα έναρξης : 9.30 μμ

Διάρκεια Παράστασης: 75 λεπτά χωρίς διάλειμμα

Προπώληση : VIVA.GR

Παραγωγή: Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη

Αν θέλετε να είστε ένας από τους 5 τυχερούς που θα κερδίσουν μία διπλή πρόσκληση για να παρακολουθήσουν την παράσταση που θα διεξαχθεί τη Τρίτη 4 Αυγούστου στο Κηποθέατρο Νίκος Καζαντζάκης στο Ηράκλειο, ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

  • Κάντε like στη σελίδα του ekriti στο facebook πατώντας εδώ.
  • Κάντε comment (σχόλιο)like και share (κοινοποίηση) το άρθρο που έχει αναρτηθεί στη σελίδα του ekriti στο facebookπροσέχοντας η δημοσίευση να είναι δημόσια.

 
Ο διαγωνισμός λήγει τη Τρίτη 4 Αυγούστου ώρα 15:00 το μεσημέρι και οι νικητές θα ανακοινωθούν με σχετικό άρθρο που θα δημοσιευτεί και στη σελίδα μας στο facebook.