Ηράκλειο

Παρέμβαση Δαμαβολίτη για τους οδηγούς ταξί

damavolitis.jpg

Τις καταστρεπτικές συνέπειες των μνημονιακών νομοθετημάτων για τον κλάδο των αυτοαπασχολούμενων οδηγών ταξί ανέδειξε σήμερα, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση, ο βουλευτής Ηρακλείου των ΑΝ.ΕΛ, Κώστας Δαμαβολίτης.

Στην υπ’ αριθμ. πρωτ. 1387/1-04-2015 ερώτησή του, ο κ. Δαμαβολίτης μεταφέρει στον Αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Σπίρτζη, τις αυξανόμενες προσδοκίες των επαγγελματιών του κλάδου, για άρση αδικιών που επέβαλαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι η λεγόμενη απελευθέρωση του επαγγέλματος εφαρμόστηκε εις βάρος της κοινωνίας και προς όφελος των μεγάλων τουριστικών συμφερόντων. Διερωτάται δε, «πως είναι δυνατόν να επιτυγχάνεται η αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος με την απελευθέρωση της τουριστικής μεταφοράς, όταν αυτή μπορεί να ασκείται από οποιονδήποτε και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, ελλείψει απαιτούμενων ελέγχων».

Εν αναμονή της νέας τουριστικής περιόδου και με στόχο την επανεκκίνηση και θωράκιση του κλάδου των αυτοαπασχολούμενων οδηγών ταξί, ο βουλευτής ζητά την αυστηροποίηση των ελέγχων για την πραγματική αναβάθμιση της τουριστικής μεταφοράς και ρωτά σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί η ηγεσία του υπουργείου, προκειμένου να δημιουργηθούν συνθήκες βιώσιμης ανάπτυξης και θεμιτού ανταγωνισμού.

Κρήτη

Ηράκλειο

Διανομή προϊόντων από τον Δήμο Ηρακλείου

Διανομή Προιοντων

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Κοινωνική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού  Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, θα πραγματοποιήσει διανομή ειδών παντοπωλείου (ζυμαρικά, ρύζι, όσπρια, ζάχαρη, αλεύρι, γάλα, πελτές), ως εξής: 

Για το σημείο διανομής Α1 - Εργατικές Κατοικίες Αγ. Αικατερίνης (Σ. Σολωμού 14): από Τετάρτη 27 Ιανουαρίου ως και Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου, 08.30 – 13.30 

Για το σημείο διανομής Α2 - Παγκρήτιο Στάδιο Ηρακλείου  (θύρα 3), από Τετάρτη 27 Ιανουαρίου ως και Τρίτη 2 Φεβρουαρίου, 08.30 – 13.30

Για το σημείο διανομής Α3 – Τάλως (Μάχης Κρήτης & Ελύρου, περιοχή Τάλως), από Τετάρτη 27 Ιανουαρίου ως και Τρίτη 9 Φεβρουαρίου, 08.00 – 13.30

Για το σημείο διανομής Α4 – ΑΣΙΤΕΣ :  Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, 11.00 – 13.30 και Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, 09.00 – 13.30.

Για το σημείο διανομής Α5 – ΔΑΦΝΕΣ : Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, 09.00 – 13.30.

Για το σημείο διανομής  A6 – ΚΥΠΑΡΙΣΣΙ : Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, 11.00 – 13.30 και Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, 09.00 – 13.30.

Οι δικαιούχοι θα ειδοποιούνται σταδιακά (ανά ημέρα) και θα ενημερώνονται ατομικά με τηλεφωνική κλήση ή & SMS ή MAIL από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου για το σημείο διανομής, την ημερομηνία και την ώρα παραλαβής των προϊόντων. Η ειδοποίηση είναι προσωπική και ισχύει μόνο για τη συγκεκριμένη ημέρα, ώρα και σημείο διανομής. 

Οι δικαιούχοι είναι απαραίτητο να προσέρχονται λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (& δικό τους στυλό για υπογραφή). Επίσης, στο πλαίσιο αυτό και για την αποφυγή συνωστισμού θα πρέπει να προσέρχεται στο σημείο διανομής μόνο ένα άτομο ανά αίτηση (ο ίδιος ο δικαιούχος). Επισημαίνεται ότι σε κάθε περίπτωση είναι σκόπιμο να τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις.

Για την παραλαβή των προϊόντων οι δικαιούχοι απαιτείται να έχουν μαζί τους:  

 Το βιβλιάριο κοινωνικής ασφάλισης ή άλλο επίσημο έγγραφο απ’ όπου προκύπτει ο Α.Μ.Κ.Α. των ίδιων και των μελών της οικογένειάς τους. 

 Την απόφαση έγκρισης συμμετοχής στο πρόγραμμα.

 Το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας.

Σε περίπτωση που ο ωφελούμενος αδυνατεί να προσέλθει αυτοπροσώπως στο σημείο διανομής, τα προϊόντα μπορεί να παραλαμβάνει τρίτο πρόσωπο που επιπρόσθετα των ανωτέρω εγγράφων προσκομίζει εξουσιοδότηση για την παραλαβή.

 

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ο 27χρονος που πυροβολήθηκε...

Κρήτη: Προσπάθησε να ξεγελάσει το ΤΑΕ ... αλλά δεν τα κατάφερε

Κρήτη: Τραγικός θάνατος για νεαρό άνδρα στο λιόφυτο