Ηράκλειο

Ο νέος διοικητής του ΟΑΕΕ ενημέρωσε από το Ηράκλειο για τη ρύθμιση των 100 δόσεων

oaee.jpg

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των αυτοαπασχολουμένων, εμπόρους και  βιοτέχνες, είχε σήμερα το πρωί στο Ηράκλειο ο νέος διοικητής του ΟΑΕΕ Τάσος Πετρόπουλος.
 

oaee2.jpg

oaee2.jpg, by renas

Ζητούμενο του, όπως είπε στο Ράδιο Κρήτη, ήταν να τους ενημερώσει για τις ευκαιρίες που προσφέρει η νέα ρύθμιση των οφειλών τους προς τον Οργανισμό καλώντας τους να επωφεληθούν από αυτήν.
Ήταν μια γόνιμη συζήτηση που διήρκεσε περίπου δύο ώρες, η οποία έδωσε την ευκαιρία να ακουστούν και οι προβληματισμοί των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ με κυριότερη αυτή της αδυναμίας κάλυψης των οφειλών από εκείνους που έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους κι έχουν βγει εκτός συστήματος με αποτέλεσμα να μην  μπορούν να ανταποκριθούν ούτε στη νέα ρύθμιση.
Παρότι πρόκειται για μερικές χιλιάδες άτομα σε όλη τη χώρα ο κ Πετρόπουλος εξήγησε πως δεν μπορεί να γίνει κάτι παραπάνω από εκείνο που προβλέπει η ρύθμιση, το οποίο είναι ότι πιο ευνοϊκό θα μπορούσαν να υιοθετήσουν.
Σε γενικές γραμμές ο διοικητής του ΟΑΕΕ κάλεσε τους επαγγελματίες να  υπαχθούν στη ρύθμιση μέχρι τις 30 Απριλίου για να επωφεληθούν από τις μειωμένες εισφορές επαναλαμβάνοντας πως  έχει αυξηθεί ήδη η προσέλευση φθάνοντας σήμερα ,από τους 400 που ήταν οι ενδιαφερόμενοι την πρώτη ημέρα εφαρμογής του νέου συστήματος, στους 1.000 .
Στόχος της διοίκησης του Οργανισμού είναι να υποβληθούν έως το τέλος του μήνα πάνω από 40.000 αιτήσεις, έτσι ώστε να καταγραφεί σημαντική αύξηση τόσο στην καταβολή των τρεχουσών εισφορών, όσο και στις μηνιαίες δόσεις..

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Λιμάνι Ηρακλείου: Αυξημένη κίνηση ενόψει τριημέρου του Αγίου Πνεύματος (φωτο)

Στην ουρά για την επιβίβαση στο πλοίο

Αυξημένη είναι σήμερα η κίνηση στο Λιμάνι του Ηρακλείου, στα ταχύπλοα που έχουν προορισμό της Κυκλάδες.

Σήμερα απέπελυσαν συνολικά τρία πλοία, το Santorini Palace, το Naxos Jet και το Power Jet, μεταφέροντας 2.000 επιβάτες.

Οι Κυκλάδες αποδεικνύονται δημοφιλής προορισμός τόσο για τους Κρητικούς όσο και για τους τουρίστες, οι οποίοι κάνουν αποδράσεις για να δουν και άλλα νησιά εκτός της Κρήτης, και κυρίως τη Σαντορίνη.

Για αύριο Σάββατο είναι προγραμματισμένο να αποπλέυσει για Κυκλάδες ένα πλοίο, την Κυριακή τρία πλοία και τη Δευτέρα ένα πλοίο.

Την ίδια ώρα οι αφίξεις επισκεπτών από τον Πειραιά στην Κρήτη, δεν έχουν αυξηθεί ενόψει του τριημέρου, κάτι που αναμένεται να γίνει από αύριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γλυκά Νερά: Ο 33χρονος έπνιξε τον σκύλο με τα χέρια του στον κήπο και τον κρέμασε στη σκάλα

Κρήτη: Έλεγχοι και λίγα πρόστιμα από την ΕΛ.ΑΣ

Κωνσταντίνος Δεμέτζος: Ο διακεκριμένος κρητικός επιστήμονας στο Ράδιο Κρήτη