Ηράκλειο

Ο εξοπλισμός ασφαλείας του ΟΛΗ παρουσιάστηκε στο "Εν Πλω 2015"

εξοπλισμος ΟΛΗ Εν πλω 2015

Ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου συμμετείχε ως συνδιοργανωτής στο τετραήμερο εκδηλώσεων με τίτλο «Εν Πλω 2015» του Παγκρήτιου Συλλόγου Φουσκωτών Σκαφών και της Περιφέρειας Κρήτης-ΠΕ Ηρακλείου που διεξήχθησαν με επιτυχία από 11 έως 14 Ιουνίου στο λιμάνι του Ηρακλείου στην περιοχή της προβλήτας «Μικρού Κούλε».

εξοπλισμος ΟΛΗ Εν πλω 2015

εξοπλισμος ΟΛΗ Εν πλω 2015, by meropi

Οι εκδηλώσεις αφορούσαν τη θάλασσα και το φουσκωτό σκάφος και σκοπό είχαν την ενημέρωση των επισκεπτών για θέματα ασφάλειας οι οποίοι παράλληλα ψυχαγωγήθηκαν μέσω των δωρεάν μουσικοχορευτικών εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια του τετραήμερου. Επίσης οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν παρουσίαση των δραστηριοτήτων του Παγκρήτιου Ο.Φ.Σ., γνωριμία των επισκεπτών με το φουσκωτό σκάφος με παρουσιάσεις σκαφών, ναυτιλιακών κ.α. καθώς και δωρεάν μικρές διαδρομές των επισκεπτών με φουσκωτά σκάφη εντός του λιμένα Ηρακλείου, επίδειξη της Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης του Παγκρήτιου Ο.Φ.Σ., επιδείξεις δεξιοτεχνίας τριγώνου σκαφών & jet ski, παρουσιάσεις κανόνων ασφαλείας στη θάλασσα από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου καθώς και εκδηλώσεις με συμμετοχή τοπικών μουσικών και χορευτικών συγκροτημάτων.

εξοπλισμος ΟΛΗ Εν πλω 2015

εξοπλισμος ΟΛΗ Εν πλω 2015, by meropi

Ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων παρουσίασε μέρος του εξοπλισμού ασφαλείας που διαθέτει, ο οποίος αποτελεί τμήμα παραδοτέων που έχουν εξολοκλήρου χρηματοδοτηθεί από το έργο «Ασφαλές Διασυνοριακό Λιμενικό Σύστημα (CROSS-BORDER SAFE PORT-NETWORK)-SAFEPORT» στα πλαίσια του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας «ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ 2007-2013» και συγκεκριμένα της Κινητής Μονάδας Ασφαλείας (Mobile ISPS Security Vehicle-MobIS), του Οχήματος Περιπολίας (ISPS Vehicle), των Δίτροχων Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων (Segway), του Ειδικού Οχήματος Μεταφοράς ΑΜΕΑ (ISPS Mobility Vehicle). Στο κοινό παρουσιάστηκαν, επίσης, τα Κινητά Συνεργεία Τεχνικής και Η/Μ Υποστήριξης (Technical/Electromechanical Assistance Mobile Workshop) του Ο.Λ.Η., χορηγία εταιρειών, τα οποία έχουν αποκτηθεί στα πλαίσια των προσπαθειών της Διοίκησης του ΟΛΗ να βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς κάθε κατεύθυνση.

Ο Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου κ. Ιωάννης Μπρας απεύθυνε χαιρετισμό κατά τη διάρκεια της επίσημης έναρξης και παρουσίασης των εκδηλώσεων καθώς και κατά το κλείσιμο αυτών και των ομιλιών των επισήμων. Ο κ. Μπρας ευχαρίστησε θερμά τους συμμετέχοντες στην έκθεση καθώς και τους υπαλλήλους του ΟΛΗ για την ενεργό υποστήριξη και παρουσία τους στις εκδηλώσεις και δήλωσε, επίσης, ότι στηρίζει ενεργά κάθε προσπάθεια αυτού του είδους που στόχο έχει να προβάλει τον τόπο μας και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα αυτού, να προωθήσει το θαλάσσιο τουρισμό και να αναδείξει όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις που εξυπηρετούν με ανταγωνιστικό και ποιοτικό τρόπο τον πιο απαιτητικό επισκέπτη ή επαγγελματία.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ μέρα - μεσημέρι σε καφενείο - Δέκα συλλήψεις

ΟΠΚΕ

Χειροπέδες φόρεσαν το μεσημέρι στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Ηρακλείου, εννέα άτομα και συγκεκριμένα εφτά Έλληνες και δύο αλλοδαποί, για διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παίγνια, μετά από έφοσο των αστυνομικών σε καφενείο στο Ηράκλειο.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε ότι ένας Ηρακλειώτης ως ιδιοκτήτης της επιχείρησης, είχε επιτρέψει σε οχτώ άτομα να παίζουν ζάρια στο οποίο παιχνίδι μάλιστα συμμετείχε και ο ίδιος. 

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στους συλληφθέντες και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του καταστήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

 το χρηματικό ποσό των 3.660 ευρώ ως προερχόμενο από τη διενέργεια του τυχερού παιγνίου,
 11 ζεύγη ζάρια,
 Ένα ζεύγος ασυρμάτων ενδοεπικοινωνίας με τον φορτιστή τους και
  25 μάρκες πονταρίσματος.

Επιπλέον, συνελήφθη ένας Αλβανός ο οποίος εντοπίστηκε εξωτερικά του καταστήματος και είχε ως ρόλο να ενημερώσει τους παίκτες για επικείμενο αστυνομικό έλεγχο (τσιλιαδόρος).

Σε βάρος συλληφθέντων δραστών, επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα για παραβίαση των μέτρων πρόληψης ασθενειών.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.

 

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: «Σκέφτηκα να εξαφανίσω το πτώμα της Καρολάιν»

Καραμαλάκης: Πήγε βράδυ στη ΓΑΔΑ - Ποιους ευχαρίστησε και γιατί

Ηράκλειο: Στα "κάγκελα' οι ιδιοκτήτες σχολικών κυλικείων με το Δήμο - Τους ζητά ενοίκιο