Ηράκλειο

Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι του Ηρακλείου τιμούν την εξέγερση του Πολυτεχνείου

εορτασμός πολυτεχνείου

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου τιμά την επέτειο της ηρωικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου και σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει τα εξής:

"Τιμάμε τον ηρωικό ξεσηκωμό των εργαζομένων και της νεολαίας το Νοέμβρη του 1973. Αποδίδουμε φόρο τιμής στην αταλάντευτη στάση των αγωνιστών φοιτητών, μαθητών και εργατών που έδωσαν με αυτοθυσία τη μάχη ενάντια στη φασιστική, αμερικανοΝΑΤΟϊκή, απριλιανή δικτατορία, που εξυπηρέτησε τις τότε ανάγκες ντόπιου και ξένου κεφαλαίου.

Ο ξεσηκωμός του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ αποκτά ιδιαίτερη σημασία σήμερα, καθώς  γίνεται συντονισμένη προσπάθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση και όλους τους πολιτικούς υπηρέτες του κεφαλαίου, μαζί φυσικά με τα μαντρόσκυλα των εργοδοτών τη Χρυσή Αυγή, να εξισωθεί η εργατική λαϊκή δράση και πάλη, με τον ναζισμό μέσα από την θεωρία των δυο ακρών. Μέσα από την ιδία θεωρία τα συνθήματα του Πολυτεχνείου «έξω οι Η.Π.Α., έξω το ΝΑΤΟ» ενώ ιστορικά δικαιώνονται στη λαϊκή συνείδηση ταυτόχρονα ενοχοποιούνται από την πολιτική εξουσία του κεφαλαίου. Σήμερα που βλέπουμε τα αποτελέσματα, που έχουμε πλούσια πείρα από τέτοιου είδους στρατιωτικούς μηχανισμούς.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου  πριν από 42 χρόνια  αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη για τους εργαζόμενους και τη νεολαία και πολύτιμο εφόδιο για την οργάνωση και συνέχιση του αγώνα ενάντια στην επίθεση που δέχονται τα δικαιώματα τους στη δουλειά, την παιδεία και την κάλυψη των βασικών τους αναγκών.
Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου να γραφτούν και να παλέψουν μέσα από το σωματείο τους!
Να ξεπεράσουμε τον φόβο που γεννά η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς και αγωνιστικά, με αισιοδοξία στο δίκιο μας, να παλέψουμε ενάντια στις μειώσεις μισθών, την κατάργηση της Κυριακής Αργίας, την καταστρατήγηση των συλλογικών συμβάσεων, με δυο λόγια την δουλειά ήλιο με ήλιο για 300 ευρώ που μας επιβάλουν μεγαλοεργοδοσία-συγκυβέρνηση-ΕΕ με όλα όσα μας έφεραν τα προηγούμενα χρόνια και με τα μέτρα του νέου μνημονίου τώρα που έρχονται σαν ταφόπλακα πάνω στις ζωές μας. 
Εμείς πρέπει να πούμε ότι «Δεν είναι ανίκητοι! Εμείς έχουμε τη δύναμη. Χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά!». Να βάλουμε μπρος για μια ανάπτυξη προς όφελος του λαού, για μια άλλη κοινωνία που κουμάντο δε θα κάνουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι αλλά η συντριπτική λαϊκή πλειοψηφία που σήμερα βασανίζεται και υποφέρει. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να μπορέσουμε να οργανώσουμε και να προσανατολίσουμε τους σημερινούς αγώνες. Μόνο οι θυσίες προς αυτήν την κατεύθυνση θα δικαιωθούν και όχι οι θυσίες που μας ζητάνε να κάνουμε για να ξεπεραστεί την κρίση. Να παλέψουμε κόντρα στην δικτατορία των μονοπωλίων! Αυτή είναι η πραγματικότητα που κρύβεται είτε πίσω από στρατιωτικές δικτατορίες, είτε την κοινοβουλευτική δημοκρατία.

Ειδικά σήμερα, που επιχειρείται στο όνομα της «Αριστερής» Κυβέρνησης, η υποταγή των εργαζομένων στις απαιτήσεις του Κεφαλαίου για ζωή και δουλειά χωρίς κοινωνική ασφάλιση, χωρίς παροχές υγείας και πρόνοιας, με μισθούς πείνας, χρειάζεται πιο μαχητικά να δοθεί ταξική απάντηση από τους εργάτες και τη νεολαία. Να απομονωθούν οι δυνάμεις αυτές στα συνδικάτα, που ακόμη και σήμερα μιλάνε για υπεράσπιση μιας Κυβέρνησης που σφάζει το λαό. Οι συνδικαλιστικές δυνάμεις που αποδέχονται τις μειώσεις μισθών και τις απολύσεις στη λογική της «ανταγωνιστικότητας», της «κερδοφορίας των επιχειρήσεων». Οι δυνάμεις που αποδέχονται την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ ως «το κοινό μας σπίτι».

Ειδικά σήμερα που ΝΑΤΟ και Ε.Ε., από τη μια βομβαρδίζουν λαούς και χώρες και από την άλλη έχουν μετατρέψει το Αιγαίο σε υγρό τάφο για εκατοντάδες μετανάστες ανάμεσα τους παιδιά και βρέφη, πρέπει να δυναμώσει το κίνημα σύγκρουσης και απειθαρχίας με την Ε.Ε. και τις συνθήκες της (Σένγκεν, Δουβλίνου) που όσους πρόσφυγες δεν πνίγουν, τους προορίζουν για τζάμπα εργατικά χέρια στις πολυεθνικές τους. Αυτή η πολιτική είναι που εκθρέφει τον φασισμό και τον ρατσισμό, την Χρυσή Αυγή. Αυτή η πολιτική είναι που εξέθρεψε και στήριξε την Χούντα.

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου καλεί τους εργαζόμενους να οργανώσουν μέσα από το σωματείο την πάλη το επόμενο διάστημα στους χώρους δουλειάς, να εμποδιστεί η κατάργηση της Κυριακής Αργίας στην πράξη, να παλέψουμε για κλαδική σύμβαση που θα στέκεται στις ανάγκες των οικογενειών μας, να βάλουμε φρένο σε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που μας χτυπάνε μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς. Να παλέψουμε πλάι στους εργαζόμενους όλων των κλάδων, με πλώρη για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, την σύγκρουσή του με την εξουσία των μονοπωλίων.
Ολοι την τριτη 17 Νοέμβρη 6 m.m. στα  Λιοντάρια για να τιμήσουμε τα 42 χρόνια από την εξέγερση του πολυτεχνείου".

Κρήτη

Ηράκλειο

Στο επιχειρησιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας, έργα του Δήμου Φαιστού

κόμβοι

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Κρήτης αναμένεται να ενταχθούν μια σειρά από σημαντικά έργα του Δήμου Φαιστού. Στο πλαίσιο ενημέρωσης, αλλά και προετοιμασίας της νέας περιόδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης είχε συνάντηση εργασίας με το Δήμαρχο Φαιστού Γρηγόρη Νικολιδάκη στο δημαρχείο στις Μοίρες.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιάννης Φασομυτάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Έφη Κουτεντάκη και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Λάμπρος Καμπουράκης. Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, ο Αντιπεριφερειάρχης ανέφερε πως πολλά και σημαντικά έργα για την περιοχή, όπως έχει συμφωνηθεί ήδη με τη δημοτική αρχή με βάση το οργανόγραμμα της, πρόκειται να ενταχθούν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας ώστε να υλοποιηθούν. Μεταξύ των έργων είναι η παράκαμψη Μοιρών, η παράκαμψη Τυμπακίου, καθώς επίσης και η μελέτη για την παράκαμψη του Ζαρού. Στο πλαίσιο των έργων εντάσσονται ακόμα μία σειρά από πεζοδρομήσεις και ενεργειακές αναβαθμίσεις στις Δημοτικές Ενότητες Μοιρών και Τυμπακίου.

Μετά από τη συνάντηση εργασίας, ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης πραγματοποίησε αυτοψίες σε σημεία του Δήμου Φαιστού, όπου χρειάζονται παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας, για τις οποίες και δήλωσε πως θα προωθηθούν οι σχετικές μελέτες. Ειδικότερα ο Αντιπεριφερειάρχης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Γιάννη Φασομυτάκη, τον Αντιδήμαρχο Αντώνη Κωνσταντουλάκη, την Αντιπεριφερειάρχη Έφη Κουτεντάκη, τον περιφερειακό Σύμβουλο Λάμπρο Καμπουράκη και κλιμάκιο των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας, διαπίστωσε την ανάγκη για παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας στον οικισμό των Μοιρών, στο δρόμο προς την Πόμπια, στον οικισμό του Τυμπακίου και στο λεγόμενο «Δέλτα» στην περιοχή του Κόκκινου Πύργου. Τόσο ο ίδιος, όσο και το κλιμάκιο διαπίστωσαν την ανάγκη παρεμβάσεων και συμφώνησαν με τους εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής πως θα προχωρήσουν στη δρομολόγηση τους.

 

Διαβάστε επίσης:

Νοσοκομεία Κρήτης: Έφτασαν τους 100 οι ασθενείς με κορωνοϊό

Κρήτη - κορωνοϊός: Αύξηση 337% στο ιικό φορτίο σε νομό του νησιού!

Ενετικά Τείχη Ηρακλείου: Πράσινο από το Μηχανολογικό έως τη Βίγλα