Ηράκλειο

Με τον Προέδρο της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος ο Κ. Δαμαβολίτης

damavoliths_synanthsh.jpg

Σε συνέχεια της συνάντησής του με εκπροσώπους του συνδικάτου εργαζομένων στα υπεραστικά-αστικά ΚΤΕΛ Κρήτης, για το θέμα των συνεχιζόμενων απολύσεων προσωπικού, ο βουλευτής Ηρακλείου των ΑΝ.ΕΛ κ. Δαμαβολίτης υποδέχτηκε αυτή τη φορά τον Προέδρο της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος, κ. Αμπλά.

«Οι απολύσεις έμπειρου και αξιόπιστου προσωπικού είναι το κυριότερο πρόβλημα του κλάδου μας», τόνισε ο Πρόεδρος των Συνδικάτων, ζητώντας τη συμβολή του κ. Δαμαβολίτη για την άμεση κατάργηση του Π.Δ 94/2014. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για το άρθρο 4 παρ. 1 του ΠΔ 246/2006 στο οποίο προστέθηκε ως δεύτερο εδάφιο, η διάταξη του ΠΔ 94/2014, ως εξής: «οι οδηγοί των μισθωμένων ή ενταγμένων σε ΚΤΕΛ λεωφορείων προσλαμβάνονται και απολύονται από τους ιδιοκτήτες ή συνιδιοκτήτες των λεωφορείων αυτών».

Η διάταξη αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τους περιορισμούς του άρθρου 26 παρ. 1 του Γενικού Κανονισμού των ΚΤΕΛ και επηρεάζει, σύμφωνα με στοιχεία της ΟΣΜΕ, τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στα ΚΤΕΛ οδηγών. Ενδεικτικά αναφέρεται η 19η απόλυση εργαζομένου το τελευταίο διάστημα, ΜΟΝΟ στην επιχείρηση ΚΤΕΛ Ν.Χαλκιδικής Α.Ε, με τους εργοδότες – μετόχους των κερδοφόρων επιχειρήσεων παροχής συγκοινωνιακού έργου ΚΤΕΛ & ΚΤΕΛ Α.Ε να επικαλούνται την αρ. 6/2012 Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ).

Ο βουλευτής συμμεριζόμενος την αγωνία εκατοντάδων εργαζομένων και των οικογενειών τους, εξέφρασε τη στήριξή του στις έως τώρα δράσεις τους και δεσμεύθηκε για την άμεση κατάθεση ερώτησης, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, με συγκεκριμένα ερωτήματα και προτάσεις για άμεση κατάργηση του Π.Δ 94/2014, με ταυτόχρονη επαναφορά των διατάξεων σχετικά με τον περιορισμό των απολύσεων στα ΚΤΕΛ.

Κρήτη

Ηράκλειο

Στο Ηράκλειο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Στο Ηράκλειο θα βρίσκεται το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία την Κυριακή θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 78η Επέτειο του Ολοκαυτώματος στην Βιάννο.

Η Πρόεδρος θα αφιχθεί το μεσημέρι και το απόγευμα, στις 16.00 θα ξεναγηθεί στην Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Εν συνεχεία θα επισκεφθεί το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης καθώς και τις Αρχάνες.

Το βράδυ ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός θα παραθέσει ανεπίσημο δείπνο προς τιμήν της, στο Καφέ Μαρίνα.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο - εστίαση: "Ο καλός ο μήνας... χάθηκε" - Ελπίδες στον τουρισμό

Έρευνα Ράδιο Κρήτη: Ακριβότερο και το νερό για αγρότες - νοικοκυριά λόγω των αυξήσεων στο ρεύμα

ESPA BANNER