Ηράκλειο

Μαθητές - Γονείς εν δράσει ... στο Ηράκλειο

γονεις μαθητες

Για δεύτερη χρονιά η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών διοργανώνει στις 30 Ιούνη και 1 Ιούλη το διήμερο ‘Μαθητές – Γονείς εν δράσει’. Στόχος είναι η παρουσίαση της πολιτιστικής δραστηριότητας των μαθητών όλων των σχολείων του Ηρακλείου (δημοτικών – γυμνασίων – λυκείων) σε συνδυασμό με την προβολή των προβλημάτων που ταλανίζουν την παιδεία.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

«Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων και τους εκπαιδευτικούς να έρθουν σε επικοινωνία με την οργανωτική επιτροπή για να δηλώσουν συμμετοχή και να δώσουν την ευκαιρία στα παιδιά μας, να παρουσιάσουν στο ευρύτερο κοινό  τη προσπάθεια που έκαναν όλη τη χρονιά.
 

γονεις μαθητες

γονεις μαθητες, by meropi

Να παρουσιαστούν μουσικά σχήματα, χορωδίες, θεατρικά και άλλα δρώμενα, χορευτικά, ταινίες και ότι άλλο έχει δημιουργήσει η καλλιτεχνική φαντασία των μαθητών! Επίσης ομάδες ή μεμονωμένα παιδιά που παίζουν σκάκι και pig-pong να δείξουν τις ικανότητες τους στα ανάλογα τουρνουά».

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι :

Μαυράκη Κατερίνα 6974 866173

Κιαμούρης Ηλίας 6949 200924

Μουδάτσου Ευαγγελία 6972 241893

Συντυχάκη Πόπη 6974 467856

Στρατάκη Κλειώ 6977 830087

Νάκης Γιώργος 6936 790435

Μαυροειδής Πολύβιος 6972 718226

Πολυχρονάκης Γιώργος 6976 434640

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Αυξάνονται οι θέσεις στάθμευσης για τους μόνιμους κάτοικους

στάθμευση

Προστίθενται σταδιακά από τη δημοτική αρχή Ηρακλείου νέες θέσεις στάθμευσης, με τη μπλε διαγράμμιση, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι μόνιμοι κάτοικοι του κέντρου που είναι κάτοχοι της ειδικής κάρτας στάθμευσης.

Στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, εγκρίθηκε η παραχώρηση συνολικά 16 νέων θέσεων στις οδούς Τομπάζη, Βιάννου και την οδό 1770. Στόχος του δήμου είναι, σταδιακά, οι έως σήμερα 369 θέσεις που έχουν εγκριθεί να φθάσουν τις 690 , που θα είναι και η "οροφή", όπως ξεκαθαρίζει στο ekriti.gr ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης. 

Άλλες τόσες, δηλαδή άλλες περίπου 700, είναι οι θέσεις ελεγχόμενης παρόδιας στάθμευσης που θα μείνουν “ανοικτές” και διαθέσιμες για τους επισκέπτες και τους εργαζόμενους στο κέντρο της πόλης.

Οι 369 θέσεις που έχουν εγκριθεί και έχουν ήδη διαγραμμιστεί με μπλε χρώμα, αντιστοιχούν σε 157 στη Ζώνη Α, που οριοθετείται από την περιφέρεια που σχηματίζεται από τη Λεωφόρο Σοφοκλή Βενιζέλου, τις οδούς Γιαμαλάκη και Κυρίλλου Λουκάρεως, την πλατεία Κορνάρου, την οδό Αβέρωφ, την πλατεία Ελευθερίας και την οδό Δουκώς Μποφώρ.

Οι 165 έχουν δεσμευτεί για τη Ζώνη Β, είναι η περιοχή νοτιοανατολικά της ζώνης Α που οριοθετείται βόρεια από τη λεωφόρο Σοφοκλή Βενιζέλου, νότια από τα Τείχη και ανατολικά από την οδό Έβανς.

Τέλος, στη Ζώνη Γ που οριοθετείται από την περιοχή νοτιοδυτικά της Ζώνης Α, νότια από τα Τείχη και την οδό Γερωνυμάκη, δυτικά από την όδο Έβανς και ανατολκά από τη λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως αντιστοιχούν 47 θέσεις.

Να υπενθυμίσουμε ότι έως σήμερα οι δικαιούχοι καρτών φθάνουν τους 1286, εκ των οποίων οι 610 που έχουν κάρτες για τη Ζώνη Α μπορούν να σταθμεύουν και στις τρεις ζώνες. Το ίδιο δε συμβαίνει για τους 525 που έχουν κάρτες για τη Ζωνη Β που πρέπει να σταθμεύουν μόνο εκεί και τους 151 που μπορούν να σταθμεύουν μόνο στη Ζώνη Γ.

ΜΖ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ: 

Κρήτη - σχολεία: Ποια παραμένουν κλειστά... λόγω κορωνοϊού

Ηράκλειο: Στα "κάγκελα" οι ξενοδοχοϋπάλληλοι για τη σύμβαση εργασίας - Τί απαντούν οι ξενοδόχοι

Κοφτερίδης στο Ράδιο Κρήτη: Lockdown στο Ηράκλειο όπως τον Μάρτιο