Ηράκλειο

Η Λαϊκή Συσπείρωση για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου

loggia.jpg

Με ανακοίνωση της η Λαϊκή Συσπείρωση σχολιάζει τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 8-6-15.

Αναλυτικότερα:

«1. Αποφασίστηκε η μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων του Δήμου προς… «επένδυση» στην Τράπεζα της Ελλάδας. Αιτιολόγηση της εισήγησης; ότι πρέπει ο Δήμος Ηρακλείου να πειθαρχήσει στην απαράδεκτη και πραξικοπηματική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προκειμένου να δείξει «καλή θέληση» στην κυβέρνηση και να συμβάλει στο να «σωθεί η πατρίδα (!)». Δηλαδή να πληρωθεί το χρέος και με λεφτά του Ηρακλειώτικου λαού την ώρα που η κυβέρνηση στεγνώνει τα ταμεία των δήμων και όχι μόνο.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» ήταν η ΜΟΝΗ παράταξη που καταψήφισε την εισήγηση αυτή, επαναφέροντας τη θέση της όπως την είχε καταθέσει με τη μορφή ψηφίσματος στο δημοτικό συμβούλιο στις 11-5-2015. Εξήγησε ότι αυτή η πολιτική θα έχει άμεσα τραγικά αποτελέσματα, γιατί τα χρήματα στα οποία βάζει χέρι η κυβέρνηση για λογαριασμό των δανειστών, είναι πόροι που θα μπορούσαν να διατεθούν για την άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων των λαϊκών στρωμάτων. Χρήματα που προορίζονται για τη θέρμανση και τη σίτιση στους παιδικούς σταθμούς, τις σχολικές επιτροπές, τις κοινωνικές δομές, τα έργα και τις υπηρεσίες που εξυπηρετούν οξυμένες λαϊκές ανάγκες. Άλλη λύση δεν υπάρχει από το να βάλει ο λαός στην πρώτη γραμμή την απαίτηση ν’ ακολουθήσει η χώρα άλλο δρόμο: το δρόμο της αποδέσμευσης από την ΕΕ, με μονομερή διαγραφή του χρέους. Της κατάργησης των μονοπωλίων και κοινωνικοποίησης του πλούτου της χώρας προς όφελος του λαού.

2. Η επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας ήρθε δεδομένη στο δημοτικό συμβούλιο και έγινε απλώς ενημέρωση από το Δήμαρχο. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταψήφισε την έγκριση του σχετικού κονδυλίου, καθώς είμαστε αντίθετοι σε έναν ακόμα εν δυνάμει κατασταλτικό μηχανισμό από τη μεριά του Δήμου όπως ήμασταν αντίθετοι και από την ίδρυση της. Οι εργαζόμενοι της πρώην Δημοτικής Αστυνομίας μπορούν και πρέπει να απορροφηθούν από άλλες υπηρεσίες του δήμου- που είναι υποστελεχωμένες- ανάλογα με τα προσόντα τους και το τι θέλουν και οι ίδιοι. Να στελεχωθούν εδώ και τώρα όλες οι υπηρεσίες του δήμου με προσωπικό με μόνιμες και σταθερές εργασιακές σχέσεις που θα αναλάβει ανά υπηρεσία καθήκοντα για τον έλεγχο και την εύρυθμη λειτουργία του δήμου.

3. Μετά από επανειλημμένες προσπάθειες της «Λαϊκής Συσπείρωσης», συζητήθηκε και εγκρίθηκε το ψήφισμα που είχαμε καταθέσει από 11-5-2015 για την άμεση ανανέωση των συμβάσεων των σχολικών καθαριστριών που βρίσκονται στον αέρα, καθώς τέλος Ιούνη αλλάζει το νομοθετικό πλαίσιο και τα σχολεία θα βρεθούν χωρίς καθαρίστριες, ενώ ανοίγει ο δρόμος για ιδιωτικά συνεργεία καθαριότητας. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» τόνισε ότι βρίσκεται στο πλευρό των συμβασιούχων αλλά και των αορίστου χρόνου καθαριστριών που στις 15/6 κατεβαίνουν σε απεργία και στηρίζει το αίτημα τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά.

4. Κατά πλειοψηφία υιοθετήθηκε και το ψήφισμα του ΕΣΥΝ (Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών) που είχε καταθέσει η «Λαϊκή Συσπείρωση», το οποίο «καταδικάζει κάθε προσπάθεια για τη νομιμοποίηση της χρήσης ναρκωτικών και στέκεται απέναντι σε όσους με τη δράση τους και την ανοχή τους υπερασπίζονται την αντεπιστημονική θέση για διαχωρισμό των ναρκωτικών σε «σκληρά» και «μαλακά». Το καταψήφισαν οι «Ενεργοί Πολίτες» γιατί ισχυρίστηκαν ότι η προηγούμενη πρόταση είναι …υβριστική!!! για την κυβέρνηση και το ΣΥΡΙΖΑ. Λες και φταίμε εμείς που το «Τμήμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» και η «Νεολαία» του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αυτή τη θέση και πρωτοστάτησαν στην οργάνωση των πρόσφατων ναρκοσυνάξεων σε Αθήνα και αλλού.

5. Τέλος προωθήθηκε άλλο ένα βήμα υποταγής στην «πραγματικότητα» της υποχρηματοδότησης, της έλλειψης προσωπικού και της τραγικής κατάστασης όλων των υπηρεσιών, με την πρόσκληση στους δημότες να πάρουν υπό την ευθύνη τους το πράσινο του δήμου, «υιοθετώντας» και φροντίζοντας κάποιο πάρκο. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταψήφισε, εξηγώντας άλλη μια φορά πως δεν είναι εναντίον των εθελοντών αλλά εναντίον της -μόνιμης πλέον- τακτικής της διοίκησης –κεντρικής και τοπικής- να αναθέτει τις υποχρεώσεις της στους πολίτες. Αντίθετα προτείναμε το αιτιολογικό της εισήγησης που μιλούσε για τις ελλείψεις της υπηρεσίας πρασίνου και της αδυναμίας της να ανταποκριθεί στα στοιχειώδη, να γίνει ψήφισμα – αίτημα διεκδίκησης, αλλά όλοι οι άλλοι αρνήθηκαν να ταράξουν την ηρεμία της «αγωνιζόμενης» συγκυβέρνησης ενημερώνοντας το λαό για τα αποτελέσματα της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής».

Κρήτη

Ηράκλειο

Νέα Αλικαρνασσσός: Εθελοντική Αιμοδοσία την Τετάρτη

αιμοδοσία εθελοντής αιμοδότης

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 03/03/2021 στην αίθουσα Ενορίας του Αγίου Νικολάου Αλικαρνασσού και ώρες 13.00 έως 17.30 . 

Την αιμοδοσία διοργανώνει ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης» μαζί με την Ενορία του Αγίου Νικολάου , το 1ο , 2ο κ 5ο Δημοτικά Σχολεία , το 2ο κ 7ο Νηπιαγωγεία Ν. Αλικαρνασσού και τους Συλλόγους Γονέων κ Κηδεμόνων Γυμνασίου και Λυκείου Ν. Αλικαρνασσού . Την επιστημονική επιμέλεια της αιμοδοσίας έχει η κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου ΠΑΓΝΗ

Ο Αιματοκρήτης  συμμετέχει στην πανελλήνια εκστρατεία «Όλοι Μαζί Μπορούμε» για την αιμοδοσία, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, το Συντονιστικό Κέντρο Αιμοεπαγρύπνησης και Επιτήρησης Μεταγγίσεων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), την Περιφέρεια Αττικής, και την  Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ).  

Αίμα μπορούν να δώσουν όλοι οι υγιείς άνδρες και γυναίκες από 18-65 ετών. Πρέπει να είναι ξεκούραστοι, να έχουν πάρει ένα ελαφρύ πρωινό ή να έχουν περάσει δύο ώρες από το μεσημεριανό τους φαγητό. Οι εθελοντές αιμοδότες πρέπει να έχουν μαζί τους την αιμοδοτική τους κάρτα ή το ΑΜΚΑ και την αστυνομική τους ταυτότητα.  

Σημαντικό είναι ότι ο «Αιματοκρήτης» και οι συνεργαζόμενοι φορείς δε διαθέτουν τράπεζα αίματος ούτε διαχειρίζονται το αίμα που συλλέγεται. Κάθε Εθελοντής Αιμοδότης θα λάβει ατομική κάρτα με την οποία μπορεί να καλύψει πιθανή μελλοντική ανάγκη σε αίμα, δική του ή συγγενή. 

Οι αιμοδότες για τη μετάβαση τους στο χώρο της αιμοδοσίας λόγω των μέτρων προστασίας που βρίσκονται σε ισχύ για την πανδημία COVID -19, μπορούν να στέλνουν μήνυμα με κωδικό 1 στο 13033 ή να συμπληρώνουν το κωδικό Β1 στη βεβαίωση μετακίνησης. 

Παράλληλα με την αιμοδοσία θα υπάρχει δυνατότητα για: 

-Ενημέρωση&Εγγραφή δωρητών μυελού οστών, σε συνεργασία με το Όραμα Ελπίδας. 

-Ενημέρωση&Εγγραφή Δωρητών Οργάνων στο Εθνικό Μητρώο του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων 

-Ενημέρωση και παράδοση ασκού για δωρεά ομφάλιου αίματος (για έγκυες γυναίκες) σε συνεργασία με τη Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης 

Πληροφορίες 6978-247010 2810-239773 email aimatocritis@hotmail.com www.aimatocritis.gr

Ειδήσεις σήμερα 

Ηράκλειο: Η Διοίκηση του ΠΑΓΝΗ για τα rapid test στο νοσοκομείο

Ηράκλειο-κορωνοϊός: Το πιο δύσκολο 15νθήμερο - Νέα έκρηξη του ιικού φορτίου στα λύματα!

Ηράκλειο: Παρανομία από την υπηρεσία που υπηρετεί το νόμο