Ηράκλειο

Ηράκλειο: Μαζική απεργία από το ΠΑΜΕ την Πρωτομαγιά

pame.jpg

Η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΟΓΕ, το ΜΑΣ καλεί τους εργαζόμενους και το λαό του Ηρακλείου σε μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική πανεργατική απεργία της 1ης Μάη.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: 

«Να τιμήσουμε με αγώνες τους νεκρούς της τάξης μας, συνεχίζοντας τις αγωνιστικές παραδόσεις του κινήματός μας, το δρόμο από το Σικάγο ως την Καισαριανή, μέχρι τις μέρες μας.

Την 1η Μάη τιμάμε τους χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους που πάλεψαν σκληρά με τα αφεντικά και το κράτος τους σε όλο τον κόσμο για τις μεγάλες κατακτήσεις του 20ουαιώνα.

Από το 8ωρο και τη σταθερή δουλειά με δικαιώματα, την κοινωνική ασφάλιση, την παιδεία, την υγεία, τους αγώνες για τις συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις.

Δυναμώνουμε τον αγώνα με τη κοινή δράση εργατών , αυταπασχολούμενων ,γυναικών ,αγροτών και νεολαίας, για όλα όσα μας ανήκουν, όλα όσα μας έκλεψαν, όλα όσα είναι δικαίωμά μας σήμερα! Δε συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια, την ανεργία, τα μνημόνια, με ψίχουλα και υποσχέσεις.

Καλούμε την εργατική τάξη του Ηρακλείου να μην υποδεχτεί με αδράνεια, φόβο και υποχώρηση τα νέα μνημόνια όπως και να τα ονομάσουν, τα νέα δεινά στη ζωή τους για τα κέρδη των μονοπωλίων.

Καμία αναμονή, καμία ανοχή στα παζάρια των μονοπωλίων και των κυβερνήσεών τους που βρίσκονται σε εξέλιξη με ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ.

Οι διαπραγματεύσεις και οι συμφωνίες γίνονται για τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, των βιομηχάνων, εφοπλιστών, τραπεζιτών, μεγαλεμπόρων. Τσακώνονται όπως οι λύκοι για τη λεία .Απέναντι στους εργάτες όλων των χωρών έχουν πλήρη συμφωνία: ένταση στην εκμετάλλευση, μειώσεις στους μισθούς, κατάργηση δικαιωμάτων στην υγεία, την παιδεία,απαγορεύσεις στη συνδικαλιστική οργάνωση και πάλη, μέτρα καταστολής στο λαϊκό κίνημα.

Το ΠΑΜΕ ξανά όπως κάνει εδώ και 16 χρόνια από τη γέννησή του, παίρνει την πρωτοβουλία παραμερίζοντας τον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό παλιό και νέο για να βγει δυναμικά μπροστά η εργατική τάξη με τις διεκδικήσεις της, τη φωνή της. Κάθε τίμιος συνδικαλιστής, κάθε εργάτης καλείται να στηρίξει αυτή την προσπάθεια.

Μετεκλογικά τα συμπεράσματα που βγαίνουν σχετικά με τη δράση του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού είναι χρήσιμα ώστε ακόμα περισσότεροι εργαζόμενοι να τους γυρίσουν τη πλάτη. Η πλειοψηφία της Διοίκησης του ΕΚΗ με απόφαση της έσυρε το ΕΚΗ σε συλλαλητήρια στήριξης της κυβέρνησης μπροστά στις διαπραγματεύσεις για τα νέα αντιλαϊκά μέτρα και τη συνέχεια των μνημονίων. Με κυβερνητικό βουλευτή πλέον στη σύνθεση της καλλιεργεί επίμονα την στάση αναμονής στο εργατικό κίνημα του Ηρακλείου με στόχο να περάσουν τα νέα μέτρα χωρίς να κουνηθεί φύλλο. Υιοθετούν πλήρως τη πολιτική της ανταγωνιστικότητας για τη κερδοφορία του κεφαλαίου όπως και διαχρονικά αιτήματα της εργοδοσίας με χαρακτηριστικές τις δηλώσεις του νέου προέδρου σχετικά με το αίτημα της επιδότησης απασχόλησης, δηλαδή των εργοδοτών, και όχι της ανεργίας δηλαδή των ανέργων. Συντάσσονται με την ηγεσία της ΓΣΕΕ που για άλλη μια φορά με αφορμή το νομοσχέδιο για το κατώτατο μισθό κάθεται στο τραπέζι του “διαλόγου” για τη νέα σφαγή των μισθών και δικαιωμάτων των κλαδικών και επιχειρησιακών συμβάσεων.

Η καπιταλιστική ανάπτυξη που ευαγγελίζονται πάει χέρι χέρι με την ακόμα πιο άγρια εκμετάλευση των εργαζομένων, με τη καταστροφή των μικρών επαγγελματιών, των αγροτών.

Αυτή την αλήθεια επιδιώκουν να κρύψουν με τις «πατριωτικές» κορώνες και τις εθνικιστικές φιέστες. Αυτοί που βρίσκονται στις λίστες των τραπεζών μιλούν για πατριωτισμό σε αυτούς που βρίσκονται στις λίστες της ανεργίας! Πατριωτισμός είναι το δίκιο του λαού!

Ο κόσμος της δουλειάς δεν έχει τίποτα να περιμένει από κυβερνήσεις της Ε.Ε., του ΝΑΤΟ, του ΟΟΣΑ, του ΔΝΤ, όπως η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Αυτό που άλλαξε τους τελευταίους μήνες είναι χέρι στη σκυτάλη της ίδιας πολιτικής στο «κοινό σπίτι» της Ε.Ε., του ΔΝΤ και του κεφαλαίου. Οι 400 εφαρμοστικοί νόμοι που τσάκισαν μισθούς, συντάξεις, εργασιακές σχέσεις προς όφελος των μεγαλοεπιχειρηματιών είναι εδώ. Οι δόσεις που βγαίνουν από το αίμα του λαού πληρώνονται στην ώρα τους και στο «διηνεκές». Για το λαό υπάρχει ο «λιτός βίος» και τα παχιά λόγια των εξαγγελιών.Την ίδια στιγμή και αυτή η κυβέρνηση χαρίζει εκατομμύρια στο μεγάλο κεφάλαιο με φοροαπαλλαγές και εισφοροαπαλλαγές, νέα προνόμια και παράλληλα δεσμεύει τα ταμειακά διαθέσιμα των δημόσιων υπηρεσιών όπως ο ΟΑΕΔ δείχνοντας τη προτεραιότητα της κυβέρνησης για να πληρωθο'υν οι δανειστές και όχι να αντιμετωπιστούν τα οξυμένα προβλήματα της λαϊκής οικογένειας.

Για τα συμφέροντά τους παίρνει ενεργά μέρος στο επικίνδυνο παιχνίδι των ανταγωνισμών στη γειτονιά μας. Στηρίζει τις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών που ματοκυλούν όλη την περιοχή από τη Λιβύη ως το Ιράκ και από τη Συρία ως την Ουκρανία. Με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες θύματα των ιμπεριαλιστών βρίσκονται όμηροι και να αξιοποιούνται ως διαπραγματευτικό χαρτί στη μεταξύ τους φαγωμάρα για τα πετρέλαια, τους δρόμους των αγωγών και των αγορών. Η Μεσόγειος γεμίζει πτώματα, όσοι γλιτώσουν ζουν κυνηγημένοι από την καταστολή.

Καλούμε τα συνδικάτα, τις μαζικές οργανώσεις να απαιτήσουν: καμία συμμετοχή,καμία εμπλοκή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που γίνονται και σε αυτές που ετοιμάζονται.

Με την εργατική τάξη στην πρωτοπορία, με τη μεγάλη κοινωνική λαϊκή συμμαχία μας,προχωράμε μπροστά. Δυναμώνουμε την κοινή πάλη εργατών, υπαλλήλων, ανέργων, αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ, φτωχών αγροτών, φοιτητών, σπουδαστών, μαθητών, γυναικών των λαϊκών οικογενειών.

Συντονίζουμε τα βήματα του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου με την Πανελλαδική Συσπείρωση ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ), την Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ), το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).

Nα βάλουμε μπρος για ουσιαστικές αυξήσεις παντού!

ΥΠΟΓΡΑΦΗ Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης με επαναφορά στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς.

Κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.

Να καταργηθεί το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ.

Να επανέλθουν οι κατώτεροι κλαδικοί μισθοί στα επίπεδα του 2009.

Υπεράσπιση και διεύρυνση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

Πλήρης αποκατάσταση των απωλειών σε συντάξεις και εφάπαξ.

Άμεσα και ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους.

Ανακούφιση της εργατικής-λαϊκής οικογένειας από τα χαράτσια και τη φοροληστεία.

Καμία ιδιωτικοποίηση, καμία εκχώρηση δημόσιων, κοινωνικών υπηρεσιών και οργανισμών στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Όχι στη φοροληστεία και σε όλα τα χαράτσια. Να καταργηθούν τώρα ο ΕΝΦΙΑ και ο φόρος αλληλεγγύης. Να φορολογηθεί στο 45% το μεγάλο κεφάλαιο.

Πάγωμα των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, το Δημόσιο, τις τράπεζες και τους ιδιώτεςΑποποινικοποίηση των χρεών προς τον ΟΑΕΕ,Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας.

Αποκλειστικά Δημόσια - Δωρεάν Υγεία και Παιδεία».

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους

φωτια πυροσβεστες

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου στα πλαίσια των εκδηλωσεων της και λόγω των έκτακτων συνθηκών που επικρατούν στη χώρα θα συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης (εκτός τροφίμων) για τους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών.

Η αρχή θα γίνει από αύριο 5 Αυγούστου με το Φεστιβάλ «Ημέρες Μεσογειακού Κινηματογράφου» που διεξάγεται στον θερινό κινηματογράφο «Βηθλεέμ», όπου έως και τις 11 Αυγούστου μπορείτε να προσφέρετε τη βοήθεια σας σε είδη όπως: Σεντόνια, Κλινοσκεπάσματα, Ρούχα, Παπούτσια, Είδη Προσωπικής Υγιεινής, Ζωοτροφές , Ιατρικά είδη, κ.α.

"Τα είδη που θα συγκεντρωθούν, θα διανεμηθούν σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικών Υπηρεσιών σε όσους τα έχουν ανάγκη. Σας ευχαριστούμε", αναφέρει σε ανάρτησή της στο facebook, η αντιδήμαρχος κα. Αριστέα Πλεύρη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς την Πέμπτη

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Οργή για την ανάρτηση Μαμουλάκη - Την "έσβησε" και ...απολογήθηκε

Φωτιά στην Εύβοια: Ανεξέλεγκτο το μέτωπο - Με πλοία έβγαλαν τον κόσμο από την παραλία (Βίντεο)